Forum Culinar: Vol au vent cu branza de capra si lavanda - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vol au vent cu branza de capra si lavanda

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 September 2012 - 04:31 PM

Vol au vent cu branza de capra si lavanda
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472874049206.jpg


Ca in fiecare an cu ocazia aniversarii casatoriei incerc tot felul de chestii noi.Anul asta pentru aperitiv am ales ceva sarat si cu branza, aperitivele preferate ale sotului.

Cum mult timp n-am avut n-am facut eu aluatul pentru vol au vent si le-am facut din aluat cumparat.
Fiind o ocazie speciala, normal ca si vol au vent-urile au avut o forma speciala :pupic:

Pentru crema de branza cu care le-am umplut am folosit(cantitatile sunt pentru 2 persoane)


120 gr branza de capra cu verdeturi
1 lingurita lavanda uscata
1 lingurita ulei masline
1/2 lingurita miere
sare(roz de Himalaya)

Lavanda se macina in mojar

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472869527613.jpg
Branza impreuna cu lavanda macina si mierea se amesteca, apoi se adauga uleiul si se sareaza dupa gust.Se lasa la rece minim o ora. Se serveste pe bagheta proaspata sau sub ce forma doriti
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472870821955.jpg

Am mers la risc dar la fix in acelas timp, iubirea pentru branza a sotului a lasat loc aprecierii pentru savoarea adusa de lavanda.
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472872934678.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472873128761.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,119
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 September 2012 - 07:59 PM

Arata superb! :pupic:
Cred ca si combinatia cu lavanda e exceptionala, n-am prea testat-o dar ar merita

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 September 2012 - 03:53 PM

 Carmella, la 10 September 2012 - 07:59 PM, a spus:

Arata superb! :love7:
Cred ca si combinatia cu lavanda e exceptionala, n-am prea testat-o dar ar merita



Eu ador lavanda, pana acum o incercasem doar in produse dulci,dar da bine si in ceva sarat.Trebuie sa mai cumpar si vreau sa o combin si cu carne.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,409
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 September 2012 - 06:13 PM

Trebuie neapărat să încerc și eu lavanda că m-ai făcut foarte, foarte curioasă încă de la prima rețetă. Să văd pe unde găsesc aici la mine.
Foietaj cu umplutură de orice fel de brânză știu precis că îmi place, doar că mă feresc cât pot Imagine postata

Îți spun aici, că nu știu pe unde să scriu: la mulți ani fericiți împreună să aveți și de acum în colo :love7:

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 September 2012 - 03:28 PM

 boni, la 11 September 2012 - 06:13 PM, a spus:

Trebuie neapărat să încerc și eu lavanda că m-ai făcut foarte, foarte curioasă încă de la prima rețetă. Să văd pe unde găsesc aici la mine.
Foietaj cu umplutură de orice fel de brânză știu precis că îmi place, doar că mă feresc cât pot Imagine postata

Îți spun aici, că nu știu pe unde să scriu: la mulți ani fericiți împreună să aveți și de acum în colo :occasion15:

Multumesc mult de tot boni, asemenea va doresc si voua.

Lavanda poti incerca pe la plafare,sau poti folosi chiar si proaspata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 13 September 2012 - 03:46 PM

Mie imi place foietajul umplut cu orice fel de branza...ce ne-ai aratat tu, Ioana, e de mare efect (vizual vorbind) dar eu vreau sa-mi fac aluat de foietaj si sa incerc sa te imit cu prima ocazie cand aprind cuptorul. Am gasit legaturi de levantica in piata cu un leu (o legatura zdravana).
Ioana, :occasion15: !

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 September 2012 - 05:19 PM

 Gelutza, la 13 September 2012 - 03:46 PM, a spus:

Mie imi place foietajul umplut cu orice fel de branza...ce ne-ai aratat tu, Ioana, e de mare efect (vizual vorbind) dar eu vreau sa-mi fac aluat de foietaj si sa incerc sa te imit cu prima ocazie cand aprind cuptorul. Am gasit legaturi de levantica in piata cu un leu (o legatura zdravana).
Ioana, :lol: !



Cu aluat facut in casa e si mai bine,dar eu n-avem timp sa il fac,asa ca am recurs la asta,plus ca era din cel mai light.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site