Forum Culinar: Prajitura cu prune(sau alte fructe) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu prune(sau alte fructe) Fara oua

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2012 - 01:40 PM

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486587993107.jpg

Am facut-o deja de doua ori.
Se face repede si e buna cand nu ai oua in casa.
Cautam o reteta fara oua si am gasit-o aici.

210 gr faina amestecata cu:
1 lingurita praf de copt
1 jumatate de lingurita de bicarbonat

250 ml de lapte in care ati stors o jumatate de lamaie

100 gr unt moale
150 gr zahar(eu brun)
scortisoara, cardamom si anason stelat

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-1348659116199.jpg

prune

Prunele le curatati de sambure si le taiati in doua.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486590398642.jpg

Ungeti o forma cu unt si o tapetati cu scortisoara si/sau alte arome.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486591399247.jpg

Asezati prunele cu taietura in jos.

Untul il frecam spuma cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486591985168.jpg

Ajutati-va de un mixer electric sau manual. :hug:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486592414089.jpg

Adaugati treptat laptele si faina.Turnati compozitia peste fructe.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-1348659297964.jpg

Coaceti la 180 de grade aprotimativ 20 de minute.Controlati cu scobi.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486593533626.jpg

Si cam asa arata o felia cand am facut-o prima oara:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486593911252.jpg

Si cam asa arata o felie servita cu o bila de inghetata de vanilie, cand am facut-o a doua oara:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486594492889.jpg

Si gata:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13486594850615.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,875
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2012 - 04:25 PM

Imi place si prima si a doua oara. Si-mi place si de ajutorul tau scump :hug:.
Super idee tapetatul tavii cu scortisoara.

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2012 - 06:28 PM

Any, pai ce ma fac fara ajutor?!!
Ori presaram fructele cu scortisoara si le intorceam cu gura in jos.Am presarat direct tava si gata!

#4 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,362
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2012 - 06:36 PM

Pai cel mai important "ingredient" pe care noi nu-l avem e ajutorul :hug:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2012 - 06:41 PM

Mai eu vi-l imprumut.Nu-i pretentios, nu-i capricios, e silentios si nu consuma curent. :hug: Se multumeste la sfarsit cu o felie de praji si gata!

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 September 2012 - 06:54 PM

Si mie imi place...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 26 September 2012 - 07:20 PM

Eu nu te cred ca tu ai facut prajitura, ca nu vad nici o mana de-a ta prin poze!
Eu cred ca copilu' a facut prajitura :rolleyes:

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2012 - 07:23 PM

Prajitura, ca prajitura, dar mica cofetareasa face toti gologanii :rolleyes:
eu am o reticenta cu astea cu prune ( in special la tarte) ca de la zeama se incruzeste coca :D
dar asta arata suculenta si perfecta.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2012 - 07:35 PM

 aura, la 26 September 2012 - 06:54 PM, a spus:

Si mie imi place...


Aura, stiu ca tu "nu le ai " cu ouale. :rolleyes:
Mie mereu mi se intampla sa vreau sa fac ceva dulce si n-am oua.Ma salvez cu alea doua, trei retete pe care le am.

 ralesu, la 26 September 2012 - 07:20 PM, a spus:

Eu nu te cred ca tu ai facut prajitura, ca nu vad nici o mana de-a ta prin poze!
Eu cred ca copilu' a facut prajitura :)


Ok, m-ai prins.Eu am facut pozele. :D

 stella, la 26 September 2012 - 07:23 PM, a spus:

Prajitura, ca prajitura, dar mica cofetareasa face toti gologanii :)
eu am o reticenta cu astea cu prune ( in special la tarte) ca de la zeama se incruzeste coca :)
dar asta arata suculenta si perfecta.


Multumim Stellina! :hug:
La tarte, poate, si acolo pun pesmet sau amaretti sa absoarba.
Aici a creeat un strat cremos, delicios dupa coacere si racire de l-ai fi mancat cu pàlnia :lol: !
In orice caz in reteta originala era cu piersici.Eu vreau sa o fac saptamana asta cu smochine. ;)

#10 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 September 2012 - 09:11 PM

Of,mai intai Ioana,acum si tu...ma faceti sa cumpar de urgenta prune.Sa vad ce gasesc maine,caci de-obicei sunt gloante s-arunci cu tunu'.

Lovely cake,lovely pictures dar ajutorul de cofetar(sau o fi mai corect sa zic cofetarul) e si mai lovely,de aia cred ca are prajitura o savoare aparte! :rolleyes:

P.S Sunt tare curioasa daca si-atunci cand va creste mare ii va placea pe la bucatarie. :D

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 September 2012 - 09:51 AM

Ellani, i-am spus si Ioanei in perioada cand ea posta prajitura ei eu o aveam pe asta.Ca altfel o pregateam rapid pe a ei.Azi am luat prune. :rolleyes:

Iti multumesc de cuvintele frumoase. :D
Nu stiu daca Manu mosteneste pasiunea mea pentru gatit.Vreau sa aibe si ea aceleasi amintiri frumoase pe care le am eu.Cu mama in bucatarie, cu miros de vanilie pe maini, cu linsul castronului, cu aluaturi lipicioase.
Cert e ca-i place enorm.Jocul ei preferat este MasterChef.Ea gateste preparate imaginare si eu dau note. :hug:

#12 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,400
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 September 2012 - 10:14 AM

Prajitura ca prajitura, dar ajutorul de cofetar face toti banii!!!! Sa-i pup eu nasucul ei mic si dulce!
Prajitura simpla si de efect, este bine de retinut.
GEORGIA

#13 Userul este online   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,410
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 September 2012 - 01:42 PM

 Eataly, la 26 September 2012 - 01:40 PM, a spus:

Ajutati-va de un mixer electric sau manual.
da, da, îmi place mixer-ul tău manual. Sunt funcţionale genul ăsta şi, cum ai spus tu, nu consumă curent.Imagine postata
Şi prăjitura îmi place. Am să o ţin minte pentru post, şi am să o fac cu lapte de migdale.

#14 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 September 2012 - 07:35 PM

Ce bine arata, iar de micul bucatar ce sa mai zic.

Mie imi place a doua varianta.Eu mai fac o praji cu caise si tapetez tava cu zahar brun si caisele le pun tot asa cu gaura in jos.

Eu am o groaza de prune, cuptor n-am.Da maine sper sa mi-l faca si sa-mi reiau activitatea
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#15 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 September 2012 - 10:02 AM

Mosul din poveste si-a batut cucosul, de sa-i faca si lui oo :-*

Daca o ... "bat" :) :-* pe Mamaroatta, oare mi-a mai face si mie o fetita asa draguta?

... macar prajitura ta :(( desi nu as renunta nici la prima optiune.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,630
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 September 2012 - 10:29 AM

 Giorgiana, la 27 September 2012 - 10:14 AM, a spus:

Prajitura ca prajitura, dar ajutorul de cofetar face toti banii!!!! Sa-i pup eu nasucul ei mic si dulce!
Prajitura simpla si de efect, este bine de retinut.


Multumesc Giorgy, eu o tin pentru zile fara oua. :-*

 boni, la 27 September 2012 - 01:42 PM, a spus:


Şi prăjitura îmi place. Am să o ţin minte pentru post, şi am să o fac cu lapte de migdale.


De post? Si untul cu ce il inlocuiesti, boni? Cu margarina?

 Ioana, la 27 September 2012 - 07:35 PM, a spus:



Eu am o groaza de prune, cuptor n-am.Da maine sper sa mi-l faca si sa-mi reiau activitatea


Ioana, sper sa-ti repari sau cumperi cuptorul, ca-i rau tare fara.
Ieri am facut prajitura ta cu mere si prune, am inlocuit o parte din faina cu faina de migdale.Dar trebuie sa ma crezi pe cuvant ca n-am reusit sa o mai pozez.


 W Mamadeus Paparotti, la 28 September 2012 - 10:02 AM, a spus:


Daca o ... "bat" ;) :) pe Mamaroatta, oare mi-a mai face si mie o fetita asa draguta?




Incearca si cu Mamaroatta, dar nu trebuie sa o bati. :-*
Daca nu poate Junioara sau Juniorul, au e prea devreme? :((

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 September 2012 - 08:37 PM

 Eataly, la 28 September 2012 - 10:29 AM, a spus:



Ioana, sper sa-ti repari sau cumperi cuptorul, ca-i rau tare fara.
Ieri am facut prajitura ta cu mere si prune, am inlocuit o parte din faina cu faina de migdale.Dar trebuie sa ma crezi pe cuvant ca n-am reusit sa o mai pozez.




Lili, te cred ca ai facut-o.Maine comit si eu praji ta.Azi am rezolvat partial cu cuptorul, incalzeste,da fara ventilaitie,da asta sa fie paguba,bine ca functioneaza.Al meu e cel mai fericit ca a suferit fara ca nu aveam cum sa-i fac saratele :)
Poate in viitor am sa-mi iau altul, ca saracu asta are 12 ani,da ma inteleg asa de bine (sau ma intelegeam) ca nu-mi vine sa-l schimb ca are 90cm
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 October 2012 - 05:39 PM

Ti-am spus ca o fac :)
Putin a iesit mai zemoasa la suprafata ca am avut prune extrem de coapte.Eu am inlocuit faina cu 150 gr faina de alac si 60 faina de orez, iar zaharul l-am inlocuit cu glucoza.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13491922285306.jpg

am presarat deasupra fulgi de migdale prajiti
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-1349192259757.jpg

si o feliuta mica alaturi de dl. Aricila :(
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13491922928515.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#19 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 October 2012 - 02:40 PM

Prajitura nu se vede asa de frumos, dar ajutorul da :wub:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13494404880849.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13494405117025.jpg

Eu am pus iaurt in loc de lapte&lamaie, dar data viitoare folosesc doar lapte pentru ca iaurtul a tinut aluatul umed. A placut la toata lumea si ii prevad un mare succes in post. Merge cu orice fruct, eu am avut o combinatie de 2 mere, o piersica si o pruna

Eataly :floare:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 October 2012 - 03:32 PM

Cum am zis de multe ori eu nu tin post, dar cum poate fi prafitura de post cand are lapte si unt??
In rest o sa incerc si eu s-o fac, cand mai agat niste fructe!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site