Forum Culinar: Taci si-nghite! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Taci si-nghite! sau mamaliga in straturi

#1 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 September 2012 - 09:59 PM

Au spus altii destule povesti despre "taci si-nghite", (de fapt acum numai de Creanga imi aduc aminte) asa ca eu voi face cea mai laconica postare a unei retete de pe forumul asta. Asta si datorita faptului ca "taci si-nghite" merge de minune cu un riesling sec Castel Stârmina, potrivire de care am profitat din plin si pina n-am dat gata (in doi, dar mai mult eu) o sticla nu m-am lasat :wasted:
In timpul mesei am gasit mai multe motive pentru care-i zice asa :) Daca intrebi "ce e asta?!", daca zici "aoleu, ce frige!!" etc

Nu e prima data cind fac, dar e prima data cind am facut si poze intermediare, chiar daca inutile =))

Incepem cu ingredientele: mamaliga moale, posibil si incomplet fiarta, cirnaÈ› (se poate si slaninuta, costite, jumari etc), cascaval (se poate si brinza de burduf, telemea de oaie, vaca, capra), oua (nu se mai poate cu nimic altceva in loc, pina unde credeati ca merge improvizatia? :P )

Poze ingrediente

Mamaliga, cum ziceam, mai moale sau doar putin "adunata", o s-o tineti mai tirziu la cuptor destul cit sa fiarba foarte bine.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569198976.jpg

Cîrnaț (nu cîrnați, nu cîrnat, eu cîrnaț am cumparat de la piata, ca asa scria pe ea.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-1348856902578.jpg

Cascaval, editie limitata, de oaie...

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569118981.jpg

Se intinde in oala, tava sau ce-aveti de pus la cuptor, un strat de mamaliga, peste care puneti bucati de cirnat

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569469651.jpg

Mai un strat de mamaliga, mai niste cascaval ras

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569337255.jpg

Iar un strat de mamaliga si facut niste gauri cu o lingura in mamaliga, cit sa incapa un ou crud

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569566382.jpg

Si cu ouale

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-1348856968238.jpg

Si dupa ce au stat cam jumatate de ora la cuptor, pina se incheaga binisor oul

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569782452.jpg

In "sectiune", de fapt o sectiune pe 3D, verticala, orizontala si fata-spate, sa zicem ca e imprastiata si gata :D

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569884296.jpg


Servita cu castraveti in saramura, racoriti cu cuburi de gheata cum am vazut eu ca fac la niste circiumi de-mi plac mie, de-alea de pe marginea drumului unde opresc camionagiii.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-233-13488569993188.jpg

#2 Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 September 2012 - 10:11 PM

miammy! tac si inghit ... :wacko: in sec ... pana nu fac si eu ...
simplu, traditional... frumoasa prezentare, pitoresc limbaj ... ca de obicei ... :occasion14: trimite si aici un pahar de Castel Stârmina

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   verber Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2821
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 29 September 2012 - 08:16 AM

frumos,frumos...ouff ce pofta am...

#4 Useril este offline   redivivus Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 29 September 2012 - 08:54 AM

Carmella, esti extraordinara si...pitoreasca. Te invidiez si, pentru ca nu am(inca) ce inghiti, tac :)
Cum zici ca e vinul? Eu inca nu am auzit de el

#5 Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2012 - 09:36 AM

Carmella, e 8,30 dimineata dar zau c-as manca mamaliga ta tridimensionala acum inainte de cafea. :drool:

#6 Useril este offline   alpha Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1395
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 29 September 2012 - 03:52 PM

Cum poate arata carnatz-ul ala! :crying: :wacko: :hungry: Inghit, inghit, da' nu pot sa tac. Vorbesc singura:lol: In mai putin de 3 saptamani merg in Romania, trebuie sa lansez comanda de-acum
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#7 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 September 2012 - 04:18 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2012 - 09:36 AM, a spus:

Carmella, e 8,30 dimineata dar zau c-as manca mamaliga ta tridimensionala acum inainte de cafea. :drool:



Cred ca pentru dimineata sau prinz e mult mai potrivita decit pentru seara :D

Redivivus, despre vin pot sa spun ca mie imi place foarte mult, uite citeva indicatii despre el aici:

http://www.vinul.ro/...e-riesling-/366

#8 Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6832
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 September 2012 - 07:01 PM

Carmella, ce pofta mi-ai facut!
Cand o da oleaca frigul la noi, fac neaparat. Deocamdata sunt 35 de grade, asa ca mai astept.
Extraordinar de bun!

#9 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 September 2012 - 07:13 PM

Iaca nu tac! =))

Va spun pentru ultima data, sau cum spunea un dascal de la fuckultate: "Nu v-am zas, dar va repet" :D

Incercati macar o data, ca inainte de a fierbe mamaliga sa coaceti cateva minute in tigaie, fara grasime, malaiul.
Cat sa prinda un pic de culoare si capete AROMA. :cheers:
De cand incepe sa miroasa veti vedea ca se merita.
Si daca tot e tigaia (+ malaiul) incinsa rasturnati peste dansul apa clocotita, in proportie de 4 la unu.
Si faceti un pas inapoi, ca acolo se intampla lucruri mari!!!
Are loc acolo o efervescenta vulcanica, apa e absorbita ca prin minune si timpul de gatit se scurteaza considerabil fara a se forma cocoloase.
Si chiar si dintr-un malai fandosit, citadin si grisat obtineti un gust rezonabil de apropiat de cel al mamaligii fierte la ceaun la poalele padurii de molid.

De reteta ce sa zic?
Inghit si eu in sec impreuna cu toata lumea :hungry:
:appl:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#10 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 September 2012 - 07:57 PM

Eu am reteta mea foarte proprie de mamaliga de care daca ar auzi bunica-mea, moldoveanca de la IeÅŸi, m-ar dezmosteni. A mea nu face cocoloase nici de frica, iar de fiert repede nu ma stresez ca nu ma grabesc niciodata cind ma apuc de gatit :) E foarte proprie si modalitatea ta, Paparoti, si poate o s-o fac vreodata.y

#11 Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 September 2012 - 11:46 PM

Dada, interesanta si plina de promisiuni aceasta specialitate...eu tac si precum predecesorii, inghit in sec, mai ales la castraveti :).
Personal prefer maliga fara carnatz dar cu roquefort :) ...deh gusturi bre ( asta si pentru ca aici nu gasesc asa carnatz cum e in poza ta...si atunci mai bine lipsa :) )

#12 Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 September 2012 - 06:50 AM

Carmella, pot sa ti-l trimit pe tata in delegatie?? El e mort dupa asa ceva, asa ca nu poate sa zica ca a mancat destula niciodata!
Si eu tot la castraveti m-as obraznici, dar cum am pus unii in saramura, astept sa vad ce mi-a iesit inainte sa vin la tine!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 September 2012 - 10:09 AM

Zerda, trimite-l :) Sa vina si cu niste malai in traista, un cirnat, niste brinza, oua am eu si rezolvam problema.
Sa vina si cu niste Dicarbocalm, sa fie :D

#14 Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 October 2012 - 07:40 PM

tac ...si inghit! :)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13491095976767.jpg

multumesc, Carmella! :floare:

#15 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 October 2012 - 06:49 PM

Excelent!! :appl: Cu castraveti cu tot :)

O singura portie ai acolo? E faina ideea sa faci portii individuale in castroane de-astea, daca ai :)

#16 Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 October 2012 - 07:50 PM

o singura portie e, Carmella !

#17 Useril este offline   floricica Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 754
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 02 October 2012 - 08:26 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 September 2012 - 07:13 PM, a spus:

Iaca nu tac! =))

Va spun pentru ultima data, sau cum spunea un dascal de la fuckultate: "Nu v-am zas, dar va repet" :D

Incercati macar o data, ca inainte de a fierbe mamaliga sa coaceti cateva minute in tigaie, fara grasime, malaiul.
Cat sa prinda un pic de culoare si capete AROMA. :cheers: - Va rog sa repetati, eu nu am inteles. Intr-o tigaie se pun 1-2 linguri de malai sau intreaga cantitate necesara unei mamaligi?
De cand incepe sa miroasa veti vedea ca se merita.
Si daca tot e tigaia (+ malaiul) incinsa rasturnati peste dansul apa clocotita, in proportie de 4 la unu.
Si faceti un pas inapoi, ca acolo se intampla lucruri mari!!!
Are loc acolo o efervescenta vulcanica, apa e absorbita ca prin minune si timpul de gatit se scurteaza considerabil fara a se forma cocoloase. - Tigaile au pereti relativ mici ca inaltime. Imi este neclar cum intr-o tigaie, prajesti malaiul, adaugi 4 masuri de apa si fara a mesteca mamaliga e gata, omogena. As incerca, de aia si intreb, dar sunt circuspecta din cauza peretilor mici ai tigaii. Eu sunt obisnuita cu mamaliga la ceaun sau oala/cratita cu pereti inalti. Deci intr-o tigaie de fonta incinsa pui malaiul,astepti putin sa se incalzeasca, pui sare dupa cum ti-e gustul, fierbi la microunde cantitatea necesara de apa si apoi o torni peste malaiul incins in tigaie si gata? Nu iese plata mamaliga asta? .

Si chiar si dintr-un malai fandosit, citadin si grisat obtineti un gust rezonabil de apropiat de cel al mamaligii fierte la ceaun la poalele padurii de molid.

Multumesc.



The more I see, the less I know.

#18 Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5468
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, BucureÈ™ti, Bolintin-Vale...

  Postat 07 October 2012 - 02:28 PM

Ciclul "Urat(la mine), dar bun", deschis de Gianny, o poza urata, la o super buna si sanatoasa mancare!
Cu pupaciuni Carmellei si cu dedicatie tatalui Zerdei dar si Zerdei, tac si eu (de satula) si-nghit!
A inghitit si Stefan si i-a placut, desi el NU mananca mamaliga.A vrut sa fie O portie, dar au fost doua.Castravetii nu i-am mai pozat!


Imagine atasata: monthly_10_2012/post-73-13496092033733.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-73-13496092216046.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#19 Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2012 - 10:14 PM

Sa va fie de bine!! Multumim de dedicatie si eu si tata!! :pupic:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   Carmella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1376
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 October 2012 - 10:21 PM

Zozo, sa va fie de bine, cred ca a fost buna rau dupa cum arata :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi