Pentru aceste pateuri este nevoie de (adica ce am folosit eu azi):
50g germeni de soia
50 g muguri de bambus taiati in lamele subtiri
50 g taietei de orez
50 g ciuperci negre "urechi de lemn"
50 g surimi
50 g creveti
50 g varza alba tocata lamele fine
cateva fire de ceapa verde
2 catei de usturoi tocati marunt
un strop de faina, ca sa lege(cand nu e de post, se poate pune un ou batut)
putin sos de soia
putin sos de stridii
sare, piper
un pachet cu foi de orez
Eu am oparit germenii de soia, care erau cam marisori pentru gustul meu, dar asa se vind aici, precum si varza. Strict oparit si scos deoparte. La fel si taieteii de orez.
Ciupercile le-am pus cateva minute la inmuiat in apa calda.
Totul se toaca lamele(sau bucatele de maxim 2 cm lungime)si se amesteca absolut toate ingredientele.
Asa de grabita am fost sa fac pateurile astea(Dan era pe drum spre casa), incat...am uitat de fotografii! Asa ca prima mea fotografie e din momentul in care am adaugat sosul de stridii

Dupa ce am amestecat ingredientele, purcedem la intocmitul pateurilor.
Fiecare foaie de orez, pe rand, se inmoaie in apa calduta si se pune pe blatul de lucru.

Se aseaza intr-un capat o lingura buna de amestec, se intoarce marginea foii peste amestec, apoi se aduna lateralele si apoi se continua rularea, pana la capat, cam ca la sarmale.

Nems gata de "baie"

Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc scurt si viu pachetelele, astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot pe hartie absorbanta si se mananca pe cat de fierbinti posibil, cu sos dulce-iute si sos de soia.

Absolut toate ingredientele se gasesc in Romania, am vazut eu, cu ochii mei, deci puteti incerca si voi.
Exista variante multe ale acestor nems, unele si cu carne - eu, am spus, am vrut varianta fara carne.