Forum Culinar: 'Bankok' - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

'Bankok' (sau prajitura cu banane si cocos)

#1 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,351
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 October 2012 - 03:37 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1267-13498750985782.jpg

Chiar daca poza nocturna e asa cum e,prajitura e foarte buna,pe cuvant.Asta,daca va plac bananele si cocosul.

Pentru blat avem nevoie de :

150gr zahar
150 gr unt topit
2 oua
350 gr faina(cu aproximatie)
1 lingurita praf de copt
vanilie


Toate ingredientele se amesteca si se formeaza un aluat omogen, usor de lucrat, care se intinde intr-o tava (patrata la mine si medie ca dimensiuni).Se da la cuptor pentru 15-20 de min la 180 C,timp in care pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

4-5 banane taiate rondele
4-5 pahare de cocos,100 gr zahar,3 oua,vanilie(sau esenta de migdale).Se bat ouale cu zahar,la care se adauga cocosul.In cazul in care e prea deasa compozitia,se poate 'rari' cu un pic de lapte.La mine nu a fost nevoie.

Se scoate blatul din cuptorsi se repartizeaza bananele,dupa care umplutura de cocos,cat mai uniform.Se de din nou la copt pentru inca 20-25 min.(sau pana e gata)

Pe site-ul rusesc,de unde am luat reteta,era data o cantitate mai mare de zahar.Eu am mai redus,astfel am obtinut o prajitura mediu-dulce.Daca va place mai dulce,mariti evident, cantitatea de zahar.
Mie mi-a placut mult si ideea de a taia prajitura in mini-portii si servita in forme de briose.

Se face repede,se mananca si mai repede! :floare:

#2 Userul este online   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,199
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 October 2012 - 04:13 PM

E buna tare sigur sigur, presimt :floare:!
Cand zici "4 - 5 pahare de cocos" te referi la cocos uscat din ala macinat, nu?

#3 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,351
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 October 2012 - 06:53 PM

Da,Any,corect,din ala uscat si gata razuit. :rolleyes: Sa zic vreo 200 gr,cu aproximatie, caci l-am luat direct din pachet si l-am 'cantarit' cu ochiul.

Eu daca folosesc doar din cel uscat,mi-a si scapat din vedere ca oamenii mai au acces si la cocos proaspat. :)

#4 Userul este online   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,199
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2012 - 06:55 PM

Vezi postareaEllani, la 12 October 2012 - 06:53 PM, a spus:

Da,Any,corect,din ala uscat si gata razuit. :) Sa zic vreo 200 gr,cu aproximatie, caci l-am luat direct din pachet si l-am 'cantarit' cu ochiul.

Eu daca folosesc doar din cel uscat,mi-a si scapat din vedere ca oamenii mai au acces si la cocos proaspat. :rolleyes:


Eu eram sigura ca e din ala uscat, dar vroiam sa fiu si mai sigura :).
Din ala proaspat am vazut pe-aici dar n-am luat niciodata. Oare de ce? Nu stiu.
Merci Ellani :) !

#5 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,351
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 October 2012 - 07:04 PM

nici eu n-am luat proaspat.Lapte de cocos mai iau din cand in cand,dar nu prea folosesc.Am facut o data piept de pui cu ciuperci si lapte de cocos,dar nu ne-a dat pe spate,inclusiv si niste chifle in cocos,dar iarasi,n-am ramas prea impresionata.Trebuie sa mai fac sapaturi,poate voi gasi vreo reteta potrivita.

Cu placere si sper sa si va placa,daca te hotarasti s-o faci :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site