Forum Culinar: Piscoturi de sampanie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piscoturi de sampanie

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2012 - 04:26 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498784685806.jpg

So, am inceput niste cursuri intr-ale cofetariei si am o tona de retete de incercat :D Am inceput cu piscoturile si pe masura ce mai incerc si imi si reusesc din prima, revin cu retete (am acum in progres coaja de portocala confiata :floare: )

Ingrediente: (3,hai sa zic 4 ingrediente mari si late :notworthy: )
3 oua
120g zahar
130g faina
vanilie
zahar pudra pentru pudrat

Cantitatile astea va ajung pentru doua tavi mari de aragaz, insa depinde cat de mari ii faceti.

Prima si prima data, pornim cuptorul si-l setam la 180C.
Impartim zaharul in doua parti egale (deci 60 si 60g). O parte o puneti pe o foaie de copt in strat mai gros, iar cealalata jumatate o vom folosi imediat.
Batem albusurile spuma tare cu mixerul, apoi adaugam treptat 60g zahar si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Zaharul de pe foaia de copt il bagam in cuptorul fierbinte pentru cateva minute (stati cu ochii pe el, nu trebuie sa se arda sau sa inceapa sa se topeasca, vrem doar sa-l incalzim).

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498785024093.jpg

Cand zaharul s-a infierbantat, il rasturnam peste bezea si continuam sa mixam pana nu mai simtim granule de zahar in compozitie. Adaugand zaharul fierbinte in bezea, aceasta devine mai stabila. Adaugam apoi putina esenta de vanilie si incorporam galbenusurile, iar la final faina cernuta. Aluatul va fi destul de vartos, insa asa trebuie sa fie.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498785462063.jpg

Punem aluatul intr-un pos sau o punga normala mica (eu asa am facut si merge de minune) si formam piscoturile in tava tapetata cu hartie de copt. Aveti grija sa aplicati presiune uniforma pe pos/punga (nu ca mine :lol: ) astfel incat piscoturile sa va iasa egale, frumoase, uniforme :D La final, pudram din belsug cu zahar pudra si dam la cuptor la 180-190C pana devin usor aurii si crocante si formeaza o crusta deasupra. N-as sti sa va spun exact cat au stat in cuptor caci am facut si alte treburi intre timp, insa nu le dauneaza cu nimic daca ii mai verificati din cand in cand deschizand usa la cuptor (insa nu in primele minute cand incep sa creasca).

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498785692358.jpg

Reteta prevede ca fiecare piscot sa fie format pe o fasie de hartie separat, astfel incat atunci cand ii pudrezi pe toti sa poti sa iei fiecare fasie, sa o scuturi si sa-i asezi in tava de copt, in caz contrar risti ca zaharul pudra sa ti se arda la copt. Totusi, eu i-am lasat asa in tava cu tot cu zahar si nu s-a ars absolut nimic :cheers:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498785790733.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498786123312.jpg

Sunt uscati, crocanti si absolut deliciosi, mult mai buni decat cei cumparati :105: Am incercat sa-i si inmoi in lichid si s-au comportat superb :notworthy: Ma gandesc ca merg de minune facuti ceva mai mici, poate chiar rotunzi si lipiti cate doi cu ceva crema, ca la fursecuri, insa si asa simpli sunt tare buni. ^_^

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13498786277336.jpg

Spor la prajiturit!!
Imagine postata

#2 Userul este online   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,199
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 October 2012 - 04:43 PM

Tare frumoase sunt si as zice si simplu de facut si cu ingrediente putin!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 October 2012 - 05:31 PM

Superbe sunt, imi inchipui ca se topesc in gura.

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 October 2012 - 06:21 PM

foarte frumoase ti-au iesit!
asteptam cu interes si alte retete de la cursul tau :floare:

#5 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,671
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2012 - 06:38 PM

Minunati ti-au iesit si nici nu zici ca nu sunt cumparati, arata la fel de bine :floare:
Imagine postata

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 October 2012 - 07:27 PM

Sublimi , dupa cum arata- Brava

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,213
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 October 2012 - 07:51 PM

Ti-au iesit minunate Olguto :floare:

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 October 2012 - 08:19 PM

[quote name='any_annette' date='10 October 2012 - 05:43 PM' timestamp='1349880225' post='165856']
Tare frumoase sunt si as zice si simplu de facut si cu ingrediente putin!
[/quote]
Multumesc, Any!! :D

[quote name='Adriana' date='10 October 2012 - 06:31 PM' timestamp='1349883089' post='165859']
Superbe sunt, imi inchipui ca se topesc in gura.
[/quote]

Sunt minunate, multumesc!! :notworthy:

[quote name='ralesu' date='10 October 2012 - 07:21 PM' timestamp='1349886098' post='165861']
foarte frumoase ti-au iesit!
asteptam cu interes si alte retete de la cursul tau ^_^
[/quote]

Saru'mana!! Pe masura ce le si incerc, revin cu reusitele :notworthy:

[quote name='Carmen L' date='10 October 2012 - 07:38 PM' timestamp='1349887092' post='165863']
Minunati ti-au iesit si nici nu zici ca nu sunt cumparati, arata la fel de bine :floare:
[/quote]

Multumesc, asta m-a incantat si pe mine, arata la fel de bine.

[quote name='stella' date='10 October 2012 - 08:27 PM' timestamp='1349890042' post='165869']
Sublimi , dupa cum arata- Brava
[/quote]

Saru'mana, Stella :cheers:

[quote name='Geany' date='10 October 2012 - 08:51 PM' timestamp='1349891514' post='165871']
Ti-au iesit minunate Olguto :lol:
[/quote]

Multumesc, Geany!! :105:
Imagine postata

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 975
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 11 October 2012 - 03:25 AM

Olguta, minunate ti-au iesit :floare: !
Eu am ramas cu niste "traume" de pe vremuri, cand am incercat si eu sa fac - prima si ultima data. Nu mai stiu din ce carte era reteta, dar clar nu dadea toate smecheriile si mi-au iesit niste foi in loc de piscoturi. Acuma ca ni le-ai prezentat asa frumos parca mi-as mai da o sansa...

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 October 2012 - 12:57 PM

Olguta, sunt perfecte ,daca nu puneai pas cu pas ai fi jurat ca sunt de cumparat,desi pot spune ca ale tale sunt mai perfecte. :floare:

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,474
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 11 October 2012 - 01:01 PM

Daca nu citeam si ma uitam doar la pozele finale puteam sa jur cu mana pe inima ca-s de cumparat. Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,225
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 October 2012 - 02:02 PM

Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 12:57 PM, a spus:



Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :-*

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 11 October 2012 - 04:10 PM

Vezi postareaMaya, la 11 October 2012 - 02:02 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 12:57 PM, a spus:



Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :D

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!

Asa e, asta imi place ca crinklesii sunt ciocolatosi dar crusta de zahar e tot alba :-*

Super piscoturile, o sa le incerc si eu pentru craciun!
A cat is a friend fur-ever !

#14 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 10:55 PM

Vezi postareaadi_edi, la 11 October 2012 - 03:25 AM, a spus:

Olguta, minunate ti-au iesit :o !
Eu am ramas cu niste "traume" de pe vremuri, cand am incercat si eu sa fac - prima si ultima data. Nu mai stiu din ce carte era reteta, dar clar nu dadea toate smecheriile si mi-au iesit niste foi in loc de piscoturi. Acuma ca ni le-ai prezentat asa frumos parca mi-as mai da o sansa...


Adi, sigur astia nu-ti vor lasa traume :-* Spor la prajiturit :)


Vezi postareaIoana, la 11 October 2012 - 12:57 PM, a spus:

Olguta, sunt perfecte ,daca nu puneai pas cu pas ai fi jurat ca sunt de cumparat,desi pot spune ca ale tale sunt mai perfecte. :)

Ce ma intriga e zaharul care a ramas alb si dupa coacere.


Multumesc, Ioana!! :D

Vezi postareaalpha, la 11 October 2012 - 01:01 PM, a spus:

Daca nu citeam si ma uitam doar la pozele finale puteam sa jur cu mana pe inima ca-s de cumparat. Imagine postata


Multumesc, alpha!! :D
Imagine postata

#15 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 October 2012 - 11:02 PM

[/quote]

Zaharul pudra nu se arde asa repede. Am observat si la crinklesii lui Any, ca am uitat o tava în cuptor, au fost beton, iar zaharul pudra de pe ei si din tava era înca perfect alb :D

Olguta, ti-au iesit super piscoturile!
[/quote]
Asa e, asta imi place ca crinklesii sunt ciocolatosi dar crusta de zahar e tot alba :)

Super piscoturile, o sa le incerc si eu pentru craciun!
[/quote]

Multumesc, Maya si Uma!! :) :-*
Imagine postata

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,705
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 October 2012 - 10:04 AM

Olguta, tu faci sa para totul asa de usor!

F frumos ti-au iesit, felicitari!

#17 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 October 2012 - 02:30 PM

Vezi postareamoatza, la 12 October 2012 - 10:04 AM, a spus:

Olguta, tu faci sa para totul asa de usor!

F frumos ti-au iesit, felicitari!

Multumesc, Moatza :floare: ;)
Nu doar pare usor, chiar e :love3:
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site