Forum Culinar: Orange surprise! - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orange surprise!

#1 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 28 October 2012 - 05:32 AM

Reteta pentru incepatori.
Nu mi-a iesit mie ca-n pozele din revista, dar a fost buna la gust.

Aveti nevoie de:
- 6 portocale rotunde
- sorbet de portocale (scos din congelator si bagat in frigider cam cu o ora inainte de a incepe prepararea retetei, sa aiba timp sa se inmoaie putin)
- 350g mascarpone
- zahar dupa gust
- esenta de vanilie (o lingurita)
- o jumatate de cana de frisca batuta

Se taie un capac la fiecare portocala si se scobeste interiorul cu grija sa nu se perforeze coaja. Portocalele golite se baga la congelator pentru 20-30 minute.

Intre timp se prepara crema: se amesteca mascarponele cu zaharul, esenta de vanilie si frisca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora sa se intareasca putin.

Se umple fiecare portocala cu crema de mascarpone. Cu o lingura de scobit fructe se face o gaura in interiorul cremei, cam asa:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513950126941.jpg

Se umple gaura cu sorbet de portocale:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513950207131.jpg

Se pune capacul. Se invelesc portocalele in folie de plastic si se dau la congelator. Pot sta congelate cam 2-3 zile. Se scot din congelator cu o jumatate de ora inainte de a fi servite.
Se mananca direct din portocala. Se servesc alaturi de cognac Grand Marnier.

Produs finit:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513950283775.jpg

si sectiune :)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513950442626.jpg

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 October 2012 - 09:01 AM

nush cum o fi fost poza in revista, da' ce ti-a iesit tie imi place f mult.
simplu si aromat, chiar imi place! felicitari!

#3 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,345
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 October 2012 - 12:38 PM

Si mie-mi place ce ti-a iesit!Fain si de efect :)

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 October 2012 - 07:49 PM

E simplu sa le umplii... dar pana le-am scobit m-au trecut transpiratiile!

Va pup!

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2012 - 09:57 PM

Tare simpatice, felicitari pentru rabdare :pupic: :biggrin:
Imagine postata

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,047
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2012 - 10:26 PM

Superbe.

#7 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,598
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de Jos

Postat 29 October 2012 - 11:25 PM

misto!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 October 2012 - 10:57 AM

Si mie imi plac, e genul de lucruri pe care le-as manca cu placere!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 October 2012 - 05:39 PM

Mersi dragilor!

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2012 - 06:15 PM

Brava Ralu. faine rau :floare:

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,842
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2012 - 08:53 PM

Ralesule, sunt pur si simplu minunate :floare: .
Nu stiu cum le cureti tu portocalele, dar eu cand curat lamaile tai capacul cum zici tu, apoi fac o cruce pe pulpa, ma ajut de cutit si mai apoi de instrumentul acela se scos cotorul la mar.

#12 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 05 November 2012 - 04:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 31 October 2012 - 08:53 PM, a spus:

Ralesule, sunt pur si simplu minunate :(( .
Nu stiu cum le cureti tu portocalele, dar eu cand curat lamaile tai capacul cum zici tu, apoi fac o cruce pe pulpa, ma ajut de cutit si mai apoi de instrumentul acela se scos cotorul la mar.


Eu nu am instrument de scos cotorul la mar.
Eu tai capacul, fac o cruce, mai scobesc cu ustensila din aia rotunda de taiat fructe (in general e pt pepene), mai tai cu cutitul, iar cu aia, si tot asa, dar se curata destul de greu.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site