Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 82 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#1181 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2015 - 08:50 PM

Vesnica mea piine cu lapte, impletita in doua: facut aluat, lasat la crescut, luat, impartit in 4, facut 4 suluri, impletite doua cite doua, puse in tava iar la crescut, unse cu lapte si coapte
1 kg faina
500 ml lapte
25 gr drojdie de bere proaspata
20 gr zahar
20 gr ulei
10 gr sare
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14235942307002.jpg

#1182 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 February 2015 - 11:54 AM

Adriana, arata frumoasa si pufoasa. :blob8:

Eu azi in pana de paine:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14239940876145.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1183 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2015 - 01:52 PM

Frumoasa nu stiu dar pufoasa da :blob8:
In pana de piine chifle?

#1184 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,882
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2015 - 04:28 PM

placinte cu branze sarate, ptr noii mei colegi

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-100-14240105167633.jpg

#1185 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2015 - 06:20 PM

Norocosi colegii Motzulina! :notworthy:

Eu focaccia fara framantare reteta de aici.
500 gr faina
350 ml apa temperatura camerei
sare
1 plic drojdie uscata
1 lingura miere

Se amesteca toate cu lingura suficient cat sa obtineti un aluat moale de tot, se lasa in castron la crescut 2-3 ore.
Se torna intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie.
Se gaureste cu degetele se stropeste cu o saramura din 4-5 linguri apa, sare si 2-3 linguri ulei.
Coaceti si haliti! :hiding:

Poza obscena la lumina led-urilor:

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-9-14241036069816.jpg

#1186 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2015 - 08:05 PM

interesant modul si rapid
parerea ta e ca se poate inlocui plicul de drojdie uscata cu cea proaspata in cubulet?
as incerca s-o coc in cuptorasul de pizza sa iasa crocanta

#1187 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,432
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 February 2015 - 09:38 PM

Da, Adriana, in reteta din link scrie 8 gr de drojdie proaspata!
:notworthy:

#1188 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 February 2015 - 09:44 PM

Si eu tot o focaccia in seara asta , dar umpluta, reteta Mayei, pe care nu am mai facut-o de muuult timp

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-780-14243750477519.jpg

#1189 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 February 2015 - 07:47 AM

Vezi postareamoatza, la 15 February 2015 - 04:28 PM, a spus:

placinte cu branze sarate, ptr noii mei colegi




Ce m-ar tenta! :rolleyes:
Stiu ca n-ai avut cum draga Moatza, dar eu asi da un regat(daca asi avea..) sa vad o bucatica taiata.
Aluatul este cumparat?
Asa pofta mi-ai facut. :lol:
Avem pe undeva o reteta sau un link?

Eu ieri pogacele cu jumere

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-27-14245839025494.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1190 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,882
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 February 2015 - 08:51 PM

Peter, placinta e cu foi filo.
Imbrac o forma rotunda cu foi dispuse circular, ca petalele unei flori, lasandu-le sa iasa afara din forma. Fiecare foaie unsa cu unt topit sau macar ulei. Opresc 2-3 foi sa le pun deasupra. La mijloc pun compozitia - branza sarata cu ce vrei tu, dulce, de carne tocata, ciuperci, maruntaie- orice vrei! Apoi adun foile peste umplutura, le mai pun si pe cele oprite, tot asa, unse, dau cu niste lapte si presar ceva seminte.
Mai usor de-atat nu se poate!
Aprecieri maxime am primit la placintele cu umplutura de branza sarata (asta ptr ca cereau ceva udatura, pe care tb s-o furnizez tot eu, ceea ce am facut :icon_fessee: )

#1191 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 February 2015 - 08:35 AM

Vezi postareamoatza, la 23 February 2015 - 08:51 PM, a spus:

Peter, placinta e cu foi filo.


Danke! :-*
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1192 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2015 - 09:18 AM

Vezi postareaPeter, la 22 February 2015 - 07:47 AM, a spus:

Eu ieri pogacele cu jumere

Cre' ca-s cum se zice aici ca ciresele: una o atrage pe urmatoarea si tot asa maninci pina ce nu mai poti :-*
Avem reteta aici?

#1193 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 February 2015 - 10:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2015 - 09:18 AM, a spus:

Cre' ca-s cum se zice aici ca ciresele: una o atrage pe urmatoarea si tot asa maninci pina ce nu mai poti :)
Avem reteta aici?


Adriana, multe adevaruri ai spus tu pina acum, dar asta este cel mai mare adevar. :-*
Fac rar, dar cum spui tu; incepi sa maninci si nu te mai poti opri.
Reteta o am de dincolo, de la Otilia Gergely. :floare:
E cu branza de burduf. Si usor de facut.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1194 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2015 - 11:25 AM

Si ce astepti s-o scrii?

#1195 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 February 2015 - 11:30 AM

:-*

Reteta originala Otilia G:
ALUAT:
500 g faina
20 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
4 linguri ulei (sau 4 linguri de untura)
1 lingura sare
1 lingurita zahar.

UMPLUTURA:
jumari
branza de burduf

** 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns deasupra

Se facea o maia din apa, o lingura de faina, o lingurita de zahar si drojdie, care se lasa la crescut cam 15 min.
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si apoi cu maiaua si cele 4 linguri de ulei. Se framanta aluatul pana cand devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la crescut 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Jumarile le-am taiat bucatele mici si le-am mai prajit putin intr-o tava de teflon. Apoi le-am strecurat bine de grasimea pe care au lasat-o. Se presara faina pe masa si apoi se intinde aluatul cam la o grosime de o jumatate de centimetru.
Se presara jumatate din cantitatea de branza si jumari pe o jumatate de foaie. Apoi se indoaie partea neacoperita peste cea cu branza si jumari.
Se intinde cu sucitorul, cu atentie sa nu iasa jumerile prin aluat si se presara branza si jumarile ramase. Se indoaie din nou aluatul peste umplutura si apoi se mai intinde putin cu foarte mare atentie. Dupa 30 de min se ung pogacile cu ou batut cu o lingurita de lapte si se introduc in cuptorul incins la foc potrivit. (Din pacate nu am cuptor cu grade, dar se coc ca si orice alt aluat dospit).
Eu le-am lasat cam 30 - 35 de minute la 200°C.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1196 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2015 - 11:33 AM

:-* mersi

#1197 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 February 2015 - 11:54 PM

Trebuiau sa fie musai rotunde? Ca eu le-am facut patrate :hungry:
tare-s bune, data viitoare fac doza dubla
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14249876636611.jpg

#1198 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2015 - 07:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 February 2015 - 11:54 PM, a spus:

Trebuiau sa fie musai rotunde? Ca eu le-am facut patrate :floare:
tare-s bune, data viitoare fac doza dubla



Pai nu trebuia sa fie rotunde, si cum arata...bine ai facut. :hungry:
Tare apetisante arata. Din pacate ultima data nu am avut branza de burduf.
Desi merge si cu Feta, cu branza de burduf e alta viata.
Adriana, respect. :toothy6:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#1199 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,909
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2015 - 09:01 AM

Bine ca ai zis ca mere si cu feta ca dintr-aia am permanent in frigider. M-am uitat acu in internet si vad ca-s mult mai crescute, drept e ca eu le-am facut in viteza, data viitoare tre sa ma organizez mai corect si sa le las mai mult la crescut.
Pentru ca la cit sunt de bune sigur va mai fi o data viitoare :toothy6:
Danke Peter :hungry:
Dar sunt traditionale din Ardeal, Banat?

#1200 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 February 2015 - 06:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2015 - 09:01 AM, a spus:

Bine ca ai zis ca mere si cu feta ca dintr-aia am permanent in frigider. M-am uitat acu in internet si vad ca-s mult mai crescute, drept e ca eu le-am facut in viteza, data viitoare tre sa ma organizez mai corect si sa le las mai mult la crescut.
Pentru ca la cit sunt de bune sigur va mai fi o data viitoare :floare:
Danke Peter :toothy6:
Dar sunt traditionale din Ardeal, Banat?


Nici nu stiu de sunt traditionale acolo asa. Cred ca. Stiu ca mama sau bunica le tot faceau. Dar mult altfel.
Astea de aici sunt mult mai bune. :hungry:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 82 Pagini +
  • « Prima
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site