Forum Culinar: Concurs de toamna pe Arta Culinara - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Concurs de toamna pe Arta Culinara subiect dedicat postarii retetelor care participa la concurs

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,044
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 October 2012 - 12:03 AM

Participa la concurs urmatoarele retete:
1. "flan de spanac si parmesan" - Dan@
2. tort cu multe fructe uscate - Gelutza
3. Arici harnici - boni
4. Tarta cu ceapă și rozmarin - Mon'em Cuisine
5. Desert cu biscuiti, branza dulce si fructe confiate - izuk
6. " Buffalo Chicken Dip" - La-Chef-A
7. Mere… deghizate - adi-edi
8. Placinta de legume - aura
9. TORT DE CIOCOLATA SI CREME BRULEE - Olguta
10. Prajitura cu merisoare confiate - Vika
11. Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume - Simona_22
12. Aperitivul 'Rapsodia culorilor' cu jeleu de somon - Ellani
13. Din cufarul meu cu amintiri - PRAJITURA CU NUCI, CIOCOLATA SI VISINE - redivivus
14. RULADA FANTEZIE CU FRUCTUL PASIUNII - boabe de cafea
15. Rulada din Mousse de somon afumat-servita alaturi de crema de limette - petunie
16. File de vita cu sos de ciocolata si chili - Ioana
17. Muschi de porc umplut, cu glazura de must - liana10

#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,940
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 November 2012 - 08:46 PM

buna seara, dragilor jurati si public infometat de retete !

iar sint pe post de spargator de gheatza la concurs :floare: si iata ca ma prezint cu reteta unui "flan de spanac si parmesan"

pt. inceput se razuiesc 100 g parmesan

Imagine postata

intr-o tigaie cu 1 Lg ulei de masline, se caleste la foc potrivit o esalota tocata pina devine translucida, iar apoi se pun 200 g spanac proaspat, se rade deasupra un pic de nucsoara si se amesteca pina cind scade toata apa din tigaie

Imagine postata

se adauga 1 dl smintina subtire, parmesanul si piper dupa gust, se lasa sa dea un clocot, iar apoi se ia de pe foc si se lasa amestecul la racit

Imagine postata

se repartizeaza amestecul in forme termorezistente, unse cu putin unt

Imagine postata

se toarna deasupra o compozitie din: 4 oua batute cu 1 Lg smintina groasa + 1 dl smintina subtire + 15 g faina alba si se dau formele in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 20'

Imagine postata

flanul se serveste imediat, fie ca atare sau ca garnitura linga o friptura (in cazul meu - confit de canard)

Imagine postata

iar cine doreste sa vada spanacul, poate rasturna flanul din forma pe farfurie - sa aveti papile fericite ! :floare:

Imagine postata

va multumesc pt. atentie si mult succes tuturor participantilor ! =))


#3 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 09 November 2012 - 11:07 AM

Frumos arata flanul tau, Dana, bafta!
Si eu doresc succes tuturor participantilor si desi nu m-am gandit sa pregatesc o reteta in mod special pentru concurs, s-a intamplat sa am o aniversare in familie, sa prepar un tort cu multe fructe uscate si sa-mi doresc sa impartasesc reteta cu voi.
Daca vreti sa va apucati de treaba asta cu un final atat dulce, va rog sa va pregatiti urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
250 gr. Zahar
200 gr. Faina
50 gr. Cacao
2 linguri de ulei


Pentru crema de unt cu migdale:
2 pachete de unt 400 gr.
300 gr. zahar pudra
300 gr. migdale sau samburi de caise
3 galbenusuri de ou
vanilie dupa gust
esenta de migdale, sau de rom, dupa gust
5 linguri de lapte dulce

Pentru crema de ciocolata care poate fi inlocuita cu orice glazura sau crema dupa dorinta fiecaruia:

2 oua
125 gr. Zahar
50 gr. Cacao
200 gr. Unt
50 gr. ciocolata 75% cacao
5 linguri de lapte
Mod de preparare:

fructe uscate:

300 gr. migdale sau samburi de caise
50 gr. merisoare uscate
100 gr. curmale
100 gr. Stafide

Pentru sirop: 250 ml. apa, 5 linguri de zahar,sau dupa gust, esenta de rom

Daca m-as fi gandit la concurs in momentul in care m-am apucat de treaba, as fi facut si o poza de grup a igredientelor, dar cum ideea postarii retetei mi-a venit abia atunci cand mai aveam doar o feliuta, ramane sa vi le imaginati aliniate pe masa de lucru. :love7:

Inainte sa trec la modul de lucru va marturisesc faptul ca am facut acest tort la aniversarea venerabilei varste de 80 de ani a mamei mele si am dorit in mod deosebit sa folosesc retete de crema invatate de la dansa, ca semn ca-i pretuiesc "mostenirea" si o duc mai departe cu drag!

Mod de preparare:

Blatul se pregateste simplu, mixand ouale intregi cu zaharul intr-un castron asezat in alt vas cu apa fiarta ( metoda mea), voi puteti sa il faceti dupa metoda voastra cu reusita garantata. Dupa ce-si tripleaza volumul se adauga uleiul si apoi, dupa ce se mai mixeaza putin, se toarna in ploaie faina (cernuta in prealabil impreuna cu cacaua). Se coace intr-o tava captusita cu hartie de copt. Tava mea a vut diametrul 30.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524498944858.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524499159669.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524499251542.jpg

In timp ce blatul este la cuptor se pregateste prima crema.
Se freaca mai intai untul cu zaharul. Se macina migdalele si se oparesc cu aprox. 5 linguri de lapte dulce. Se amesteca compozitia de unt cu migadalele oparite iar apoi se adauga pe rand galbenusurile de ou. Se poate si fara galbenusuri daca aveti alergici prin preajma.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524500363423.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524500639744.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-1352450090501.jpg

Crema a doua, de deasupra este una de ciocolata.
Se pun la fiert intr-un vas antiaderent ouale batute putin cu zaharul si laptele si cand se ingroasa compozitia ca si o ciulama se adauga cacaua, se amesteca energic, apoi se adauga untul taiat cubulete mici si cand s-a topit se stinge focul si se pune si ciocolata razuita, amestecand pentru a se topi repede. Atentie, cacaua trebuie sa fie cernuta de doua /trei ori pentru a iesi o crema cat mai fina. La final se adauga esenta de rom.
Siropul se prepara caramelizand putin o lingura de zahar, peste care se pune apa si restul de zahar si esenta de rom. Eram in mare intarziere si nu am avut ajutor la pozat in desfasurarea acestei etape, dar se face totul usor.
Dupa ce toate acestea sunt gata se taie blatul in trei si se asambleaza tortul dupa metoda binecunoscuta.
Blat usor insiropat, strat generos de crema cu migdale, multe fructe uscate taiate peste crema.
In poza aceasta se vede mai bine consistenta cremei cu migdale...
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524505173897.jpg
Aici am intins-o peste blat si am presarat cu generozitate fructele uscate.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524506440528.jpg
In continuare se aseaza urmatoarea parte de blat acoperit de strat de crema, fructe uscate si ultima parte de blat insiropat cu ultimul strop de sirop. De aici inainte intra in scena fantezia la ornat a fiecaruia dintre noi. Eu am pus si pe marginea tortului un strat foarte subtire de crema de migdale si am presarat migdale tocate marunt la cutit, iar deasupra crema de ciocolata pe care o putem intinde si nu ne intra toata, dar nu este lucioasa. Eu am asezat-o valurit fiindca ma prindea sarbatorita cu tortul neornat si am “inflorit” intr-o graba de nedescris trei trandafirasi din martipan, voi sunt sigura ca debordati de idei.Putem renunta la crema de deasupra in favoarea unei glazuri preferate si ornam dupa imaginatie. V-am explicat mai la inceput ratiunea pentru care eu le-am folosit neaparat pe acestea, in acelasi tort!
E foarte, foarte delicios, dar recunosc, o adevarata bomba calorica ce ne explodeaza in gura si ne face papilele sa sara in aer de atata savoare si placere.
Precizez ca prima crema se poate face si cu nuci prajite cateva minute in cuptor, am facut-o si asa de multe ori si iese o nebunie!
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-1352451055608.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524511603069.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524515205655.jpg
Si daca nu pastram feliuta asta sa-i pun azi un biletel nu participam la concurs, dar tot va dadeam reteta fiindca merita sa o aveti in palmaresul culinar!

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13524513041718.jpg

Pofta buna si nu uitati sa fiti dulci!
Bafta, multa bafta, dragilor!

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,082
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 10 November 2012 - 03:42 PM

Bună ziua,

Afară a început să se cam răcească vremea așa că vietățile se pregătesc de iarnă. Eu am surprins niște arici care strângeau de zor provizii. Așa că vă prezint rețeta unor Arici harnici :)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-84-13525537705816.jpg



Compoziția neagră:
500 gr prune uscate
200 gr pudră de migdale
50 gr ciocolată neagră
50 gr unt
1 linguriță sirop de arțar (se poate înlocui cu esență de rom)

Toate ingrdientele, cu excepția pudrei de migdale, le-am tocat în blender, am scos compoziția într-un castron și am început să o frământ, adăugând pe rand pudra de migdale. Cu pasta rezultată am îmbrăcat interiorul a 3 castronele, pe care întâi le-am tapetat cu folie de plastic și le-am dat la frigider până am făcut umplutura.
Din ce a rămas am modelat aricii, așa cum am putut Imagine postata

Umplutură:
150 gr cremă de brânză (eu am folosit Almette cu smântână, e cea mai curată pe care am găsit-o)
150 gr frișcă lichidă
100 gr jeleu de struguri
1 plig gelatină

Am hidratat gelatina, am încălzit jeleul și am topit gelatina în el.
Am bătut frișca cu o linguriță de fructoză, am adăugat crema de brânză, am mai bătut puțin, iar la sfârșit am agăugat jeleul moale.
Am umplut castroanele, le-am dat la frigider cam 3 ore și apoi le-am răsturnat.

Am făcut ședința foto și m-am prezentat la concurs. ^_^
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-84-13525547743373.jpg

huh, greu a fost Imagine postata

Mult succes tuturor.

#5 Useril este offline   EMMA -MON 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 08-November 12

Postat 10 November 2012 - 06:52 PM

Și eu la concurs. :)

Tarta cu ceapă și rozmarin

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1714-13525659901214.jpg

Pentru 500 g de pasta brisée

300 g de făină
150 g unt
o linguriță de zahăr
sare

Pentru umplutură

5 cepe
o crenguță de rozmarin
60 g margarină
4 ouă
150 g de smântână
sare și piper




Pentru pasta brisée; Se cerne făina pe o suprafață de lucru, se adaugă un vârf de cuțit de sare și untul tăiat bucațele mici. Se lucrează cu vârfurile degetelor până când untul a absorbit aproape toată făina, formați o fântână, iar în centrul acesteia puneți zahărul amestecat cu apa necesară pentru a forma un aluat moale, se mai lucrează/frământă pentru câteva minute. Cu aluatul se formează o minge, se presară cu făina și se acoperă cu un prosop. Se lasă intr-un loc răcoros timp de jumătate de oră. Cu un sucitor se întinde aluatul într-o foaie subțire și se pune/așează intr-o tava cu diametrul de 24 cm , unsa cu unt si presărată cu făină.


Se curăță ceapa și se pune sub apă curentă rece timp de 15 minute, apoi se usucă și se taie în felii subțtiri. Se pune la călit împreună cu margarina pe foc mic și se coace, amestecând des până când devine translucidă. Se bat ouăle împreună cu smântâna și se condimentează cu sare și piper. Se pune ceapa călită peste foaie in tavă iar apoi se toarnă amestecul de ou și smăntână. Spălați și uscați rozmarinul, tocați-l mărunt și presărați-l peste amesteul de ou. Se coace tarta in cuptorul preîncălzit la 175 C timp de 45 de minute. Serviți imediat.



Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1714-13525661129553.jpg

#6 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,573
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 November 2012 - 08:54 PM

Hai si eu cu ceva dulce ( reteta de la "cuscra" mea Liana )

Desert cu biscuiti, branza dulce si fructe confiate

Ingrediente :

- 250 g biscuiti simpli, 400 ml frisca lichida , 250 g branza dulce , 100 g zahar , 150 g ciocolata cu lapte , 150 g fructe confiate ( smochine , caise , lamaie , prune , curmale ), 1 lingura extract de vanilie , 20 g gelatina granule , 100 ml apa
- pt decor : 100 g ciocolata cu lapte , 50 g fructe confiate

Mod de preparare :

Biscuitii se rup bucatele mici. Fructele confiate si ciocolata se taie cubulete mici.
Frisca se bate tare , se adauga branza dulce , zaharul si extractul de vanilie si se mixeaza pana devine cremoasa.Se adauga biscuitii , fructele confiate si ciocolata bucatele si se omogenizeaza.
Gelatina se pune la hidratat in apa , apoi se topeste pe baie de aburi. Se adauga la compozitie si se omogenizeaza.


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13526594878688.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13526595038478.jpg

Compozitia se toarna intr-o forma de chec. Se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Cand s-a intarit , se rastoarna pe platou.
Ciocolata se topeste. Fructele pentru ornat se taie cubulete.
Ciocolata topita se toarna deasupra desertului si se presara deasupra fructele confiate taiate bucatele.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13526598219162.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13526598483523.jpg

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 November 2012 - 01:42 AM

Pazea ca a iesit Chef-A din barlog. :unsure:
Important nu este nici ce am sa postez, nici ca particip la concurs ci ca am reusit in fine sa ma urnesc si sa postez o reteta, de altfel foarte simpla si foarte americana, dar gustoasa si demna de interes, zic eu, asa ca va prezint " Buffalo Chicken Dip".

Ingrediente:

- 2-3 bucati piept de pui dezosat
- sos iute de ardei (cantitate dupa plac)
- 1 cutie crema de branza simpla Philladelphia (250 gr.)
- blue cheese sau ranch dressing (cateva linguri)
- 1 cana branza rasa (de care va place, eu am folosit Mexican 4 cheese blend)
- chips sau legume proaspete gen tije de telina, morcovi, ardei pentru intins

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630648979.jpg

Se fierbe pieptul de pui in apa cu putina sare si dupa ce s-a racit se rupe fasii fie cu ajutorul a doua furculite sau daca cedati nervos ca mine apelati la ajutorul robotului din dotare. Cine nu are nici robot poate apela la sotul/ sotia din dotare. :lol:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630654816.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630659909.jpg

Se amesteca apoi fasiile de pui cu sosul iute de ardei si se lasa deoparte sa se imbine aromele. Aici trebuie sa recunosc ca in funtie de gustul fiecaruia puteti folosi de la cateva picaturi pana la toata sticluta. :(

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630664351.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630669534.jpg

Se unge o tava cu crema de branza peste care se aseaza bucatile de pui, se stropeste cu putin sos blue cheese sau ranch si se presara deasupra branza rasa. Se pune apoi tava la cuptor la 200C circa 20 minute. Se serveste cald cu chips sau legume. Musai trebuie acompaniat de cel putin un pahar de vin, numarul paharelor crescand exponential functie de cantitatea de sos iute folosita. :floare:
Cin-cin! si la cat mai multe retete frumoase atat in concurs cat si in afara lui. Bafta tutror!

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630674557.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630679399.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630683922.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630688942.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527630694207.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527634903084.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-1352764630368.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-701-13527634908732.jpg

#8 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 848
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 November 2012 - 03:57 AM

Mere… deghizate

Cand am citit la concursuri despre aricii lu’ Boni, am zis ooops, sa stii ca a mai facut cineva reteta “mea” :lol: .
De cand am vazut reteta la TV si pana sa o pun in aplicare au trecut mai bine de 10 ani. Titlul din caiet zice asa << Mere cu “kadaif” >> si pe urma am pus si un comentariu si anume <<f.amuzant>> :unsure: . La vremea aia m-am gandit ca precis o sa o fac la vreo petrecere pentru copii, dar uite ca doar concursul a scos-o din caiet.
Deci, acum mai bine de 10 ani, cand cei mici nu aparusera pe lume, unul din sporturile preferate imi era butonatul de pe canalul HGTV pe Food Network (cred ca astea erau) si scriam de zor din retetele celebritatilor. Nu tin minte in ce emisiune a aparut reteta, nici macar daca o fi fost pe vreunul din sus-numitele canale, nici cine a facut-o, nici numele “oficial”, daca o cunoaste cineva va rog din suflet sa scrieti, sa nu cumva sa intru in belea pentru drepturi de autor :lol: .
Oua, zahar, ulei, faina, mere si neaparat scortisoara – ingredientele obisnuite pentru o placinta sau o prajitura cu mere aromata, doar “ceva” in plus pentru un desert mai altfel.

Avem nevoie de:
3 mere
zeama de lamaie
50 g faina
1 ou
200 g aluat Kadaifi (kataif, cadaif, cataif…) – am folosit mai putin de jumatate din pachetul care se vede in poza
ulei pentru prajit
zahar pudra dupa gust
scortisoara , tot dupa gust
Daca stiti sa faceti kadaif puteti sa faceti dupa reteta voastra, eu am cumparat congelat. Daca mergeti dupa reteta mea :floare: , urmati intructiunile de pe pachet pentru decongelare si pe urma va puteti ocupa de mere.
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in 8 cu ajutorul aparatului pus la bataie =)) de Adriana pentru concurs :( . Daca nu aveti, va descurcati voi, cum m-am descurcat si eu. Se pun apoi in apa cu lamaie sa nu se oxideze. Se scot pe un servet si se sterg.
Se dau prin faina apoi prin ou (eu am pus si in ou putina faina), apoi prin “taiteii” taiati (nu-i lasati sa se usuce!) la aproximativ 3 cm si se prajesc in ulei incins (se iau cu o tepusa si se scufunda cu totul in ulei, deci va trebuie o craticioara cu diametrul cat de mic sau o cantitate mare de ulei…), pentru cateva secunde, pana se ridica… acele pe arici. Nu trebuie sa se prajeasca prea tare.
Daca vreti puteti sa le scoateti pe o hartie absorbanta, eu le-am pus direct in tava.
Se presara cu zahar pudra si scortisoara, apoi se dau la cuptor la 180 C (350F) pentru 20 minute, sa se rumeneasca.
Se pot servi cu inghetata, dar merg si fara nimic langa. Eu am mai pus zahar pudra dupa ce le-am scos din cuptor, nu mi s-au parut suficient de dulci. Dupa ce am mancat doua bucati am inceput sa scutur zaharul de pe ele…

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-192-13527715639244.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-192-13527715886442.jpg


#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 November 2012 - 08:37 PM

Hop si eu la concurs! Vin cu o reteta de placinta (tarta) cu legume in straturi.




Placinta de legume

Pentru aluat: 280 g faina, sare, 70 ml ulei de masline, 2 linguri parmesan, 150 ml apa

Pentru umplutura: 3 cartofi medii, 2 dovlecei medii, 1 morcov mare, branza tip cascaval, 2 cani de spanac, 1 praz, jumatate de fenicul, cimbru, busuioc, sare si piper, 1 ou pentru uns

Mai intai facem aluatul. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat putin lipicios. Se inveleste in folie si se tine la frigider 30 min.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314454544.jpg

Umplutura: Se curata si se taie felii cartofii, dovleceii si morcovii. Se fierb in apa cu sare.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314549737.jpg

Separat se caleste feniculul, prazul. Se adauga la sfarsit si spanacul.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314615556.jpg

Aluatul se scoate din frigider si se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Pe masa infainata se ruleaza bucata mai mare si se pune intr-o forma de tarta, aluatul depasind marginile tartei.
Se aseaza in straturi jumatate din cantitatea de cartofi, morcovi, dovlecei, amestecul de spanac.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528315155525.jpg

Se aseaza feliute de branza, cimbrul si busuiocul, apoi cealalta jumatate de legume, in aceeasi ordine. Se termina cu branza, cimbru si busuioc.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-1352831468913.jpg

Se ruleaza bucata de aluat mai mica si se aseaza peste umplutura. Se inchide placinta prin rularea marginilor aluatului. Se unge cu ou si se da la cuptor la foc mediu, 50 min.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314751883.jpg

Se inchide focul, se lasa isa cuptorului usor intredeschisa si se mai tine placinta inauntru inca 5 min.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314855853.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13528314927601.jpg

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 November 2012 - 05:50 PM

TORT DE CIOCOLATA SI CREME BRULEE

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530805882527.jpg

In timp ce scriu reteta, savurez o felie de tort si ma felicit ca am avut curajul sa-l fac. Tortul are la baza o reteta de French Yule Log, vazuta acum cateva zile intr-un link postat de fete aici pe forum. M-a intrigat si-mi place sa ma inham la lucruri migaloase, asa ca am luat reteta, am intors-o pe toate fetele si am transformat-o dupa plac si ingredientele disponibile in casa la momentul respectiv. Si a iesit o minunatie (lauda-ma gura :angryfire: ) As putea sa-l numesc Romanian Yule log?!! :floare:
Pare complicat insa cu putin organizare merge struna :angryfire:

Ziua 1

Insert de creme brulee cu portocale:
115ml smantana pentru frisca
115ml lapte
25g zahar
4 galbenusuri
coaja de la o portocala
1 lingura lichior de portocale

Se incalzeste laptele cu smantana pentru frisca si coaja de portocala. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat pana se raceste lichidul. Separat, se amesteca usor galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, lichiorul de portocale, se amesteca bine, apoi se strecoara (sa eliminam nu doar coaja de portocala, ci si eventualele firisoare de ou). Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (pentru a o tapeta mai usor, udati usor tava inainte. Apa va inmuia hartia care se va mula practic pe tava). Se toarna compozitia in tava si se coace in bain-marie in cuptor (puneti tava intr-o alta tava mai mare plina cu apa calda) la 100-130C, in functie de cuptor, timp de 1h-1h30min pana crema pare asezata daca miscati tava. Procedand astfel va asigurati ca crema va fin extra fina si cremoasa.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530806536113.jpg

Blat biscuite cu nuca:
4 albusuri
1 galbenus
90g faina
100g zahar tos
50g zahar pudra
75g nuca macinata
sare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat 60g zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. In alt vas, se mixeaza galbenusul cu restul de zahar (40g) pana obtinem o crema deschisa la culoare. Intr-un alt vas se amesteca faina cu zaharul pudra si nuca macinata. Se unesc cele doua compozitii de ou, se incorporeaza usor faina, apoi se intinde in strat subtire in tava mare de aragaz (33x33cm). Pentru a fi siguri ca vom putea desprinde foaia usor, ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt. Tip: pentru a intinde foaia va puteti ajuta de un spaclu.. eu l-am gasit pe al meu la Bricostore, face parte dintr-un set de diferite marimi si este din plastic. Foarte util la astfel de operatiuni.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530806667472.jpg

Ziua 2

Ganache de ciocolata cu caramel:
50g zahar
140ml frisca lichida
100g ciocolata (eu am folosit o ciocolata cu alune si ma felicit pentru asta :P)
45g unt

Se rupe ciocolata bucatele intr-un vas rezistent la caldura. Se caramelizeaza zaharul, metoda clasica, intr-un vas cu fundul gros, avand grija sa nu-l ardem. Se adauga frisca incalzita usor in prealabil, se lasa pe foc 1-2 minute pana se omogenizeaza, apoi se ia de pe foc si se toarna deasupra ciocolatei. Se amesteca usor cu o spatula pana ciocolata s-a topi complet, apoi se incorporeaza 45g unt taiat cubulete. Se lasa sa se raceasca complet inainte de folosire... asta daca aveti rabdare, caci e atat de buna ca o sa va tot duceti sa mai furati o gura si inca una.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530806813902.jpg

Mousse de ciocolata alba:
3g gelatina
30g zahar
15ml apa
2 galbenusuri
100g ciocolata alba
200g frisca batuta bine
1 lingurita lichior de portocale

Se inmoaie gelatina in cateva linguri de apa.
Zaharul se pune la fiert cu 15ml de apa. Se fierbe 3-4 minute pana incepe sa se lege. Intr-un bol rezistent la caldura se mixeaza usor galbenusurile, apoi se adauga siropul de zahar in fir subtire, mixand mereu. Se continua mixatul pana compozitia se raceste si devine pufoasa, cremoasa si albicioasa. Ceea ce tocmai am facut se numeste pate a bombe in termeni mai fitosi :P
Gelatina se topeste pe baie de aburi, apoi se adauga peste crema de oua, urmata de ciocolata alba topita. Se omogenizeaza, apoi se tempereaza cu 2-3 linguri de frisca, abia apoi se incorporeaza in toata frisca. Amestecand-o treptat va asigurati ca nu vi se taie compozitia.

Mousse de ciocolata neagra:
5g gelatina
40g zahar+20ml apa
3 galbenusuri
200g ciocolata neagra
350ml frisca batuta bine

Se procedeaza exact la fel ca la mousse-ul de ciocolata alba. Se face un pate a bombe din galbenusuri si sirop de zahar, se adauga gelatina topita, apoi ciocolata neagra topita, se tempereaza cu cateva linguri de frisca, apoi se amesteca in toata compozitia de frisca. Simplu si extraordinar de bun :)

Pentru ornat am facut un ganache din 300ml frisca si 200g ciocolata neagra. Se infierbanta frisca si se varsa peste ciocolata rupta bucatele, se amesteca usor cu o spatula sau tel pana se omogenizeaza, apoi se da la rece 1-2 ore, dupa care se mixeaza exact ca orice frisca normala.

Asamblarea tortului:
Eu am facut un inel de tort din carton, dreptunghiular, 31x11cm marime si am asamblat tortul in acest inel, direct pe platou. Ordinea de asamblare e urmatoarea:
1. Blat biscuite cu nuca
2. Mousse ciocolata alba
3. Ganache de ciocolata neagra si caramel
4. Mousse ciocolata neagra
5. Orange creme brulee
6. Mousse de ciocolata neagra din nou
7. Blat de buiscuite cu nuca
8. Ganache pentru ornat

Daca il asamblati intr-o tava de chec, apoi sa-l intoarceti pe platou, incepeti asamblarea in sens invers.

Cantitatile date de mine sunt mai mult decat suficiente pentru un tort dreptunghiular de dimensiunile astea. Am crezut ca va iesi un tort micut, dar dupa ce l-am imbracat in ganache si ornat mi s-a parut urias si am tot mancat din el si inca mai e jumatate :D

Asadar, se decupeaza 2 foi din blatul cu nuca, se pune una dintre ele in forma, se acopera cu mousseul de ciocolata alba, se uniformizeaza, se intinde crema ganache, urmata de jumatate in mousse-ul de ciocolata. Deasupra se aseaza crema brulee (pentru a o manevra mai usor puneti-o la congelator cu cel putin 30min inainte de a asambla tortul) si se acopera cu restul de mousse, urmat de cea de-a doua foaie de blat. Daca doriti puteti sa insiropati blatul, eu l-am lasat asa, sa-si traga ce are nevoie din creme. Se infoliaza si se da la rece pana a doua zi (de fapt a treia daca luam in considerare si prima zi cand am facut crema brulee si blatul). Urmatoarea zi se face ganache-ul simplu, se mixeaza si se acopera tortul in strat subtire, apoi se decoreaza cu ciocolata. Initial, planul era sa fac glazura oglinda a Adrianei, insa mi-am dat seama ca nu mai aveam suficienta cacao, asa ca am trecut la planul B, ganache, insa o glazura lucioasa parca merge mai bine. Ornam cu putina ciocolata topita si savuram.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530807508344.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530807642502.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530807769375.jpg

Iata-l si gata ornat:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530807999047.jpg

Impresii: mi-a placut enorm crema brulee aromata cu portocala din interior. E ca o explozie fresh intr-o mare de ciocolata. Cu siguranta se va repeta tortul acesta sub o forma sau alta, insa cu siguranta voi retine ideea de a insera creme brulee in interior, mai ales ca poate fi aromat cu orice, de la vanilie la portocala ori levantica :)
Sper ca nu v-am plictisit. :crying: Bafta tuturor la concurs :hungry:

Edit: am uitat sa va pun o poza cu sectiunea explicata:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13530812400534.jpg
Imagine postata

#11 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 18 November 2012 - 04:04 PM

Reteta cu care particip la concurs: Prajitura cu merisoare confiate. Foarte bine i se poate spune si tort, eu am numit-o prajitura.
E facuta ieri cand nu am avut una din cele mai bune zile ale mele (in ceea ce priveste sanatatea) si initial am zis ca nu voi participa cu reteta asta in concurs. Dar gandindu-ma ca s-ar putea sa se termine luna si eu sa nu mai apuc sa prajituresc ,m-am razgandit...

Imagine postata


Si reteta mai jos:
Ingrediente:
Blat:
3 oua, 3 lg zahar pudra, 2 lg de faina, 1 lg generoasa de cacao, 100-200 g merisoare confiate.
Pt. inmuiat merisoarele: cognac si esenta de vanilie facuta in casa (reteta a la Maya)
Crema alba:
200 g ciocolata alba, 270 ml frisca lichida, fulgi de ciocolata.
Sos de ciocolata:
1 ciocolata si jumate Primola cu continut mare de cacao, 2 galbenuse, cateva lgte de lapte, 1 lgta de unt.
Beza:
2 albuse, 2 lgte de zahar pudra.
Decor: visine congelate, sos de ciocolata (mai sus amintit).

Preparare:
1. Merisoarele se pun la inmuiat in cognac si esenta de vanilie pt. cateva ore
2. Se separa 3 oua. Albusele de bat spuma tare cu cele 3 lg zahar pudra dupa care se adauga pe rand cele 3 galbenuse.Faina se amesteca cu cacaua dupa care se adauga putin cate pun peste spuma de oua amestecandu-se incet cu o paleta.
3. Merisoarele se scurg de lichid , se adauga peste compoztia de blat si se amesteca usor cu o paleta.
4. Compozitia de blat se pune intr-o tava tapetata cu hartoe de copt (eu am ales forma de tort dar la fel de bine se poate pune si intr-o tava de marime medie sau chiar mica)
5. Se da la cuptor la 160-170 grade pana cand trece testul scobitorii.
6. Ciocolata neagra se rup in bucatele, se pun intr-un bol de sticla cu 2-3 lg de lapte si 1 lgta de unt si se da la cuptorul cu microunde pana cand se topeste. Se scoate afara si se amesteca cu 2 galbenuse pana cand are consistenta unui sos. Daca e necesar se mai adauga lapte.
7. Sosul rezultat se pune peste blatul de tort racit.
8. Crema alba se prepara din frisca lichida pusa intr-un bol pe bain marie si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit iar apoi se da la congelator pana s-a ingrosat bine (undeva la 30 min, mai mult sau mai putin).Se bate cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul. Se pun fulgii de ciocolata peste si se amesteca usor cu o paleta. ( Tentativa de straciatella :) :toothy9; )
9. Crema alba se intinde neglijent peste blatul cu sos de cioco.
10. Din cele doua albuse ramase se bate o bezea tare cu 2 lgte de zahar pudra.
11. Aceasta se intinde peste crema alba.
12. Se deocreaza cu visine congelate si se stropeste cu sosul de ciocolata ramas (care daca intre timp s-a intarit poate fi bagat cu o lgta sau doua cu lapte, inca o tura scurta prin mircrounde)
13. Se serveste dupa ce a stat putin la frigider.
Eu m-am grabit si am taiat prajitura imediat de aceea se si vede cum crema usor moale.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata


Reteta nu e preluata de nici unde, am vazut doar poza unei tarte intr-un pps care semana cam asa , o poza fara reteta, reteta am construit-o eu.

Imagine postata

#12 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 19 November 2012 - 12:06 PM

Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533195130282.jpg

Ingrediente:

* 500g peste (novac,pastrav)
* 1 lingura stafide
* 1 lingura samburi de pin
* 1 ceapa alba
* 1 ceapa rosie
* 3 catei usturoi
* 100 ml suc de rosii
* 1 ardei iute
* cateva fire patrunjel
* ghimbir proaspat
* busuioc
* sare,piper
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533189793373.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533190683965.jpg

Pentru pachetelele cu legume avem nevoie de :
* foi de orez
* 1 ardei galben
* 1 ardei rosu
* 1 dovlecel
* 2 morcovi
* busuioc
* sos de soia
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533190871424.jpg

Mod de preparare:

Preparare peste:

Pestele curatat si spalat se taie bucati de diferite marimi si se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir ras, busuioc.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste usor,apoi il scoatem pe un servet.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-1353319124544.jpg
In alta tigaie incinsa cu putin ulei calim stafidele si samburii de pin impreuna cu ceapa taiata felii.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533191456031.jpg
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si usturoiul zdrobit ,fierbem cateva secunde,apoi punem bucatile de peste.
Presuram patrunjel tocat,sare,piper si ardeiul iute tocat.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533191624058.jpg
Stingem focul si lasam catvea minute acoperind tigaia ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Pachetelele de legume se pregatesc astfel:

Legumele curatate si spalate se taie fasii subtiri avand aceeasi marime.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533191012318.jpg
Foile de orez se inmoaie pentru cateva secunde in apa,apoi se transfera pe un prosop umed si se mai lasa cateva secunde.
Intindem foaia de orez pe masa de lucru ,asezam pe mijloc cateva legume presuram busuioc ,sos de soia si impachetam intai marginile ,apoi rulam usor peste legume toata foaia de orez.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533192192102.jpg
Procedam identic cu fiecare foaie de orez pana cand terminam toate legumele.
Pachetelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20 minute,dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533192341034.jpg
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie in doua
Servim pestele cu stafide si samburi de pin alaturi de pachetelele cu legume.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533192927151.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533193113573.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533193466877.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533194692392.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13533194881597.jpg
Pofta buna!

#13 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,345
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 25 November 2012 - 03:02 PM

In sfarsit, m-am hotarat sa-ndraznesc sa particip si eu la un concurs.Daca-i de bine,sau de rau,ramane sa aprecieze juriul.

Asadar,ma prezint cu :

Aperitivul 'Rapsodia culorilor' cu jeleu de somon.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538446944456.jpg

Sursa mea de inspiratie in cazul ideii si al blatului a fost blogul Doamnei Sara,careia ii multumesc si pe aceasta cale :). Mentionez,insa,ca pe parcursul realizarii a trebuit sa modific cate ceva,pentru a ajunge la consistenta si culoarea dorita,in dependenta de ingredientele disponibile.

Pentru blat e nevoie de :
3 recipiente, in care se amesteca fiecare parte de blat.

1) Compozitia galbena

2 oua (separate galbenusurile de albusuri)
1 lingura smantana
2 linguri ulei
4 linguri cascaval ras
1 jumatate lingurita praf de copt
2 linguri de faina
un praf de piper alb macinat

Se amesteca galbenusurile cu ulei,piper,smantana si cascaval,dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma.

2) Compozitia verde


2 oua (separate galbenusurile de albusuri)
1 lingura smantana
2 linguri ulei
2 linguri spanac (decongelat)
1 jumatate lingurita praf de copt
4 linguri de faina
un praf de piper negru macinat

Se repeta acelasi procedeu ca si in primul caz,doar ca se adauga spanac si nu cascaval.

3) Compozitia portocalie


2 oua (separate galbenusurile de albusuri)
1 lingura smantana
2 linguri ulei
2 linguri pasta de rosii
2 linguri ketchup dens
1 jumatate lingurita praf de copt
2 linguri de faina
un praf de paprika

Iarasi, se urmeaza acelasi procedeu.

Int-o tava tapetata cu folie de teflon am turnat pe diagonala, alternand compozitiile si am copt la 170 grade,avand grija sa nu se bronzeze in exces.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538463469725.jpg

Pentru jeleul de somon(improvizat deja dupa imaginatie) e nevoie de:

200 gr somon afumat(maruntit la robot)
100 gr crema de branza Philadelphia
2 lingurite de suc de lamaie
4 linguri de creme fraiche(sau smantana)
un varf de cutit fulgi de usturoi
3 lingurite gelatina (dizolvata in 5-6 linguri apa rece)

Toate ingredientele se amesteca manual,la care se adauga gelatina dizolvata in prealabil.

Din blatul racit se taie mini blaturi si se monteaza, pe rand, in forma dorita,alternand blatul cu jeleu,in functie de cat de inalte dorim aperitivele.Se dau la frigider(sau congelator) si se scot din forma doar cand sunt bine intarite.Avand doar o forma,mi-a luat ceva timp pana cand le-am terminat de montat(asta implicand si dus la congelator,asteptat 15-20 min,scos,repetat procedura ),asa ca e bine s-aveti mai multe forme de montat,daca nu,tot le scoateti in capat odata si-o data.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-1353847089516.jpg

Pentru decor am folosit frunzulite de cress de gradina si cascaval ras topit,lasat un pic la racit,dupa care i-am dat forma dorita.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538472114523.jpg

Si-o sectiune colorata

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13538475092389.jpg

#14 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 25 November 2012 - 05:45 PM

Buna seara, dragelor

Ieri am intocmit si eu obisnuita noastra masa de shabat si am oscilat mult intre doua preparate pe care sa-l prezint in concurs. Pana la urma a invins preparatul la care poza finala a fost mai ca lumea si biletelul s-a vazut complet, ca eu, cand e sa servesc masa, nu mai am timp de poze, dupa cum probabil stiti.

Deci am deschis cufarul meu cu amintiri si am facut o PRAJITURA CU NUCI, CIOCOLATA SI VISINE ca pe vremea primei mele tinerete.

Reteta este extrem de simpla, cum imi place mie, si se face foarte usor.

200g nuca
200 g zahar
2 linguri(cu varf!) de cacao(eu am pus VanHouten si din cauza asta a iesit foarte neagra si usor amaruie, dar noua asa ne place)
1 cana de apa

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13538576647684.jpg

se pun pe foc si se fierb pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani groase.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13538576779763.jpg

Cand comp[ozitia mai e abia calduta, se incorporeaza 6 galbenusuri si apoi cele 6 albusuri batute foarte tare.

Se adauga visine si fructe confiate, sau doar visine, sau doar fructe confiate <_< si se da la cuptor pentru aproximativ 30 min.

Atentie!: nu se coace complet, ci trebuie sa fie usor moale

Pozele finale:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13538577256399.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-243-13538577080353.jpg

S-aveti pofta!

PS: Adriana, sa-mi dai unda verde cand pot posta la meniurile mele de shabat, da? Te rog.

#15 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 735
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 28 November 2012 - 10:42 PM

Ma invart in jurul subiectului de concurs de vreo doua saptamani si abia acum mi-am luat inima-n dinti sa fac o reteta pe care sa o pozez cu biletelul aferent.
Am pregatit o rulada cu fructul pasiunii (maracuja) si frisca. A supravietuit cat am facut fotografiile. Musafirii nu mi-au lasat nici macar marginile :violent6:
Nu am avut o sursa de inspiratie ci mai degraba m-am limitat la ingredientele pe care le aveam in frigider si propria experienta.
Iata ingredientele.

RULADA FANTEZIE CU FRUCTUL PASIUNII
Blat
-7 oua
-7 lg zahar
-7 lg faina
-vanilie
-5 g praf de copt
-coaja rasa de lamaie sau portocala

Crema
-250 g mascarpone
-2 galbenusuri
-6 lg zahar pudra
-2 maracuja
-40 ml Grand Marnier
-50 g ciocolata alba fulgi

Decor
-400 ml smantana lichida
-vanilie
-2 fructe maracuja
-sucul provenit de la o portocala (pentru insiropare)

Imagine postata

Imagine postata


Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma dupa care am adaugat zaharul.Apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana am obtinut o spuma tare.
Am incorporat apoi pe rand galbenusurile, vanilia si praful de copt.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt (am folosit tava cuptorului meu antic - deci dimensiune standard).
Am pus tava in cuptorul preincalzit si am fixat focul la minim (nu pot aproxima temperatura, cuptorul meu fiind...vintage). Blatul este copt dupa vreo 12 minute. Eu l-am incercat cu o scobitoare.

Imagine postata


Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca aproximativ 5 minute. Apoi l-am rulat cu ajutorul hartiei de copt pe care se afla. Astfel am dat forma de rulada inca de cand era cald. L-am lasat apoi sa se raceasca deoarece crema pe care am folosit-o necesita ca acesta sa fie rece.

Imagine postata

Imagine postata

Pentru crema am folosit doua galbenusuri pe care le-am mixat cu zaharul pudra pana am obtinut o spuma galben deschis. Apoi am adaugat mascarpone si am mixat pentru a omogeniza. Ciocolata alba am cumparat-o fulgi. Puteti folosi si ciocolata rasa de voi. Am incorporat ciocolata in crema cu ajutorul unei spatule deoarece am vrut sa ramana crocanta.
In final am adaugat miezul a doua fructe de maracuja (fructul pasiunii) si 40 ml de Grand Marnier pentru aroma. Crema este destul de fluida insa va fi absorbita in blat.
Am derulat hartia de copt si am scos blatul pe care l-am umplut cu crema. Am rulat cu atentie inapoi pentru a nu-l rupe, l-am insiropat cu sucul provenit de la o portocala si am invelit rulada rezultata in hartie de copt si folie alimentara. Rulada se tine la frigider cateva ore sau peste noapte.

Imagine postata

Eu am ornat-o a doua zi cu frisca pe care am preparat-o din 400 ml de smantana lichida si vanilie. Deasupra modelelor realizate cu posul am pus miez de fructul pasiunii.

Imagine postata

Imagine postata


Sper ca se vede bine biletelul buclucas. Tare greu am reusit sa il aranjez ca sa intre corespunzator in cadru :D

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata


A fost delicioasa si foarte parfumata! Fructul pasiunii este preferatul meu desi il gasesc extrem de rar si nu puteam rata ocazia sa-l folosesc si pentru o reteta de desert :)

#16 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 November 2012 - 04:40 PM

Pe ultima suta de metri apar si eu cu reteta.Era cat pe-aci sa ratez concursul,pentru ca eram cu gandul ca dureaza pana maine Imagine postata .Reteta ce v-o prezint poate foarte bine lua locul aperitivului in meniul de Craciun Imagine postata


Rulada din Mousse de somon afumat-servita alaturi de crema de limette
Pentru Mousse avem nevoie de:
-400 g somon afumat
-200 g crema de branza
-200 ml smantana pentru frisca
-3 foi de gelatina
-3 linguri smantana pt frisca(pt inmuiat gelatina)
-marar,sare,piper

-folie alimentara

Pentru crema de limette avem nevoie de:
-200 ml smantana pt frisca
-coaja si zeama de la o limette
-sare,piper

Incepem cu pregatirea Mousse-ului.Tocam 200 g din somonul afumat cat de marunt putem.Gelatina o punem impreuna cu cele trei linguri de smantana la incalzit(nu fierbeti!!!) pana s-a dizolvat.Smantana pt frisca o mixam bine,adaugam crema de branza si din compozitia rezultata adaugam putin cate putin la gelatina,pana incorporam toata masa de branza.Adaugam si somonul,mararul,sarea si piperul si dam deoparte.

Folia alimentara o tapetam cu restul de somon,iar deasupra punem compozitia rezultata mai sus.Cu ajutorul foliei formam rulada si o dam la rece;cel mai bine e sa stea de pe o zi pe alta.

Pregatim si crema de limette punand toate ingredientele la fiert pana se ingroasa putin.Lasam si crema deoparte pana in momentul servirii.

Taiem rulada,o decoram dupa plac si o servim alaturi de crema de limette.
Se pot face si portii individuale folosind o tava pt Muffins si urmand aceeasi pasi(folie,somon,crema).


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542861901868.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542861936929.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542861962702.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542861989394.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542862021078.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13542862037784.jpg




Manchmal ist weniger einfach mehr....

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 November 2012 - 06:06 PM

Codasa, codasa, dar am sosit totusi in timp.Va prezint si eu reteta mea de:

File de vita cu sos de ciocolata si chili

450 gr file de vita
sare
piper
2 linguri ulei

Pentru sos:

1 ceapa
1-2 chili
1 foaie dafin
1 lingura ulei
3 cuisoare
100 ml vin rosu sec
200 ml supa de legume
50 gr ciocolata (65 % cacao)
1/2 lingurita amidon

Bucata de carne stearsa cu un prosop absorbant si sareaza si pipereaza si se pune intr-o tigaie incinsa impreuna cu 2 linguri de ulei
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542906223944.jpg
Se prajeste pe fiecare parte cam 1 minut jumatate cat sa se inchida porii dupa care o punem intr-un recipient si o dam la cuptorul reglat la 80 de grade pentru 1 ora jumatate.
Eu am bagat si termometru ca sa fiu sigura cand atinge temperatura potrivita.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542907362277.jpg

Cu o jumatate de ora inainte de a se scurge timpul incepem sa pregatim sosul.
In tigaia in care am prajit carne si in care a ai ramas din zeama adauga o lingura de ulei si punem la rumenit ceapa, cuisoarele, foaia de dafin si ardeii taiati grob.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542909418187.jpg

Lasam pe foc 1 minut apoi stingem cu vinul si lasam pe foc mare sa fiarba 2 minute
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542909971836.jpg

apoi adaugam supa, micsoram focul cam la jumatate si lasam sa mai fiarba 10 minute
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542910737823.jpg

Strecuram si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecand sa se topeasca
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542911264033.jpg

Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa rece si adaugam peste sosul de ciocolata.Mai lasam pe foc 2 minute.

Scoatem carnea si servim.Eu am taiat-o invers si se si vede ca-i putin ciufulita.Mi-ar fi placut mai rose sincer, da altfel a fost foarte frageda.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542912991035.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542913203696.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13542914060065.jpg

Ignorati zapada din fundal, dar la mine a venit iarna mai devreme:))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   liana10 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-November 12

Postat 30 November 2012 - 10:29 PM

Wauu, cate minunatii pe-aici!!! Salivez si inghit in sec...

M-am hotarat si eu intr-un final sa particip, doar va urmaresc demult, recent si pe facebook, asa ca pe ultima suta de metri am facut o reteta rapida si o postez la fel de rapid, sa nu cumva sa ma prinda miezul noptii. :iamwithstupid:

Muschi de porc umplut, cu glazura de must


Reteta e din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda-, Biblioteca Adevarul- cea de fatza e din India ;-)

Ingrediente pentru 4 persoane:

un muschi de porc-cca 500g,
100g amestec de fistic, caju, alune de padure,
100ml sirop de must fiert(sapa),
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 catei de usturoi,
50ml vin rosu,
sare, piper.

Mod de preparare:

Pune intr-o oala mustul la fiert si lasa-l pana scade la 1/3 din cantitatea initiala, rezultand un sirop vascos si dulce.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-13543071954774.jpg



Prajeste fisticul si alunele intr-o tigaie neaderenta.Toaca-le marunt dupa ce s-au racit.Pune-le intr-un castron, toarna peste ele siropul de must si lasa-le circa 2 ore la marinat.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-13543072112561.jpg

Intre timp, taie muschiuletul, de la un capat la altul, pana la jumatate, folosind un cutit cu lama subtire si ingusta. Prin rotirea cuttului, decupeaza din interiorul bucatii de carne un cilindru cu diametrul mic, pe toata lungimea muschiului. Condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si umple-o cu fisticul,nucile caju si alunele bine scurse.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-1354307226053.jpg

Inchide muschiuletul si leaga-l cu ata de bucatarie, apoi prajeste-l pe toate partile intr-un wok cu ulei in care ai pus usturoiul.


Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-13543072390115.jpg

Stropeste-l cu vin rosu si coace-l in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru circa 10 minute.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-13543072497498.jpg


Dupa cateva minute, glaseaza carnea cu siropul de must ramas de la macerarea nucilor. Repeta operatiunea de mai multe ori, folosind lichidul din vas. Scoate muschiul din cuptor, taie-l felii si serveste-l cu sosul format in vas in timpul coacerii.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1731-1354307272967.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site