Forum Culinar: Cupcakes cu nuca de cocos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cupcakes cu nuca de cocos ...si picaturi de ciocolata

#1 Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2012 - 08:05 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13538630127295.jpg

Iata ca incerc sa va ademenesc din nou cu niste prajituri in miniatura, cu nuca de cocos si picaturi de ciocolata, acoperite cu o glazura alba, pufoasa.

Ingrediente:
50g nuca de cocos razuita
200g faina
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
170g unt
230g zahar
2 oua
2 albusuri
180ml lapte de cocos
vanilie
50g ciocolata neagra bucati

Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si nuca de cocos razuita. Separat, untul se mixeaza cu zaharul cateva minute pana devine o crema, apoi se adauga ouale si albusurile, unul cate unul, iar la final vanilia. Se incorporeaza apoi amestecul de faina si laptele de cocos, alternandu-le. Nu exagerati cu mixatul, vrem sa obtinem un aluat pufos, aerat, parfumat. La final, incorporati ciocolata bucati daca vreti sa folositi. Turnati aluatul in formele de muffins/cupcakes (15 bucati mi-au iesit mie, insa depinde de marimea tavii si de cat de mari vrei sa le faceti) si coaceti la 180C pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca, urmand a le glazura.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13538630252107.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-1353863037049.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-13538630526978.jpg

Glazura alba:
3 albusuri
150g zahar+2 linguri de zahar
70ml apa
esenta de nuca de cocos (ori vanilie)
150ml frisca batuta bine (frisca neindulcita)

Glazura asta este o inventie de moment, pornind de la o reteta de glazura marshmallows, care e super proaspat facuta, insa dupa cateva ore capata o crusta usor gumata care mie nu-mi place nicicum. Asa ca m-am gandit sa-i adaug niste frisca si bine am facut, caci am obtinut o glazura minunata, aerata, usor de lucrat, isi mentine forma, deci poate fi spritata cu usurinta. Si e si usor de facut.
Zaharul se pune la fiert cu apa si se fierbe pana incepe sa se lege, exact ca la dulceata, daca picurati putin pe o farfurie rece, siropul se incheaga, intareste usor. Cat timp fierbe siropul, bateti albusurile spuma, apoi adaugati cele doua linguri de zahar si mixati pana obtineti o bezea lucioasa. Cand siropul e gata, incepeti sa-l turnati usor peste bezea, mixand continuu. La un moment dat compozitia se va subtia, nu va ingrijorati, mixati in continuare pana adaugati tot siropul, apoi continuati mixatul pana se raceste compozitia. Practic, ce obtineti e o bezea, care, o data racita, va fi amestecata cu frisca batuta bine, obtinand o glazura alba, delicioasa. La final, adaugati esenta dorita si ornati cupcakes-urile dupa preferinta. Pentru decor, mai puteti folosi putina nuca de cocos usor prajita, ornamente colorate si orice va pofteste inima. Ale mele au fost o parte de dat, asa ca le-am cosmetizat putin :rolleyes: Sunt tare fragede si bune :)

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-90-1353863107723.jpg
Imagine postata

#2 Useril este offline   Simona_22 Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 25 November 2012 - 08:35 PM

Ce frumoase sunt !!! :drool: :drool: :drool:

#3 Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 November 2012 - 08:44 PM

Vezi postareaSimona_22, la 25 November 2012 - 08:35 PM, a spus:

Ce frumoase sunt !!! :drool: :drool: :drool:


Multumesc! :)
Imagine postata

#4 Useril este offline   Lapona Enigel Icon

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 5821
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationThe woods

Postat 25 November 2012 - 08:55 PM

Ah, adineaori am fost un camera secretelor :toothy6: si am constatat ca am o punga de cocos ras...de care nu imi aduc aminte cand am cumparat-o si ce am facut cu ea. In orice caz, trebuie sa o folosesc si nu stiam la ce. Acu' stiu! :floare:
Dar cu martipan nu ai nimic? Stiu pe cineva care ar manca martipan si cu lingura.
The tiger and the lion may be more powerful, but the wolf does not perform in the circus ;)

#5 Useril este offline   boabe de cafea Icon

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 735
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 25 November 2012 - 11:06 PM

Vezi postareaOlguta, la 25 November 2012 - 08:05 PM, a spus:

Atasament 12bb.jpg

Iata ca incerc sa va ademenesc din nou cu niste prajituri in miniatura, cu nuca de cocos si picaturi de ciocolata, acoperite cu o glazura alba, pufoasa.

Ingrediente:
50g nuca de cocos razuita
200g faina
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
170g unt
230g zahar
2 oua
2 albusuri
180ml lapte de cocos
vanilie
50g ciocolata neagra bucati

Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si nuca de cocos razuita. Separat, untul se mixeaza cu zaharul cateva minute pana devine o crema, apoi se adauga ouale si albusurile, unul cate unul, iar la final vanilia. Se incorporeaza apoi amestecul de faina si laptele de cocos, alternandu-le. Nu exagerati cu mixatul, vrem sa obtinem un aluat pufos, aerat, parfumat. La final, incorporati ciocolata bucati daca vreti sa folositi. Turnati aluatul in formele de muffins/cupcakes (15 bucati mi-au iesit mie, insa depinde de marimea tavii si de cat de mari vrei sa le faceti) si coaceti la 180C pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca, urmand a le glazura.

Glazura alba:
3 albusuri
150g zahar+2 linguri de zahar
70ml apa
esenta de nuca de cocos (ori vanilie)
150ml frisca batuta bine (frisca neindulcita)

Glazura asta este o inventie de moment, pornind de la o reteta de glazura marshmallows, care e super proaspat facuta, insa dupa cateva ore capata o crusta usor gumata care mie nu-mi place nicicum. Asa ca m-am gandit sa-i adaug niste frisca si bine am facut, caci am obtinut o glazura minunata, aerata, usor de lucrat, isi mentine forma, deci poate fi spritata cu usurinta. Si e si usor de facut.
Zaharul se pune la fiert cu apa si se fierbe pana incepe sa se lege, exact ca la dulceata, daca picurati putin pe o farfurie rece, siropul se incheaga, intareste usor. Cat timp fierbe siropul, bateti albusurile spuma, apoi adaugati cele doua linguri de zahar si mixati pana obtineti o bezea lucioasa. Cand siropul e gata, incepeti sa-l turnati usor peste bezea, mixand continuu. La un moment dat compozitia se va subtia, nu va ingrijorati, mixati in continuare pana adaugati tot siropul, apoi continuati mixatul pana se raceste compozitia. Practic, ce obtineti e o bezea, care, o data racita, va fi amestecata cu frisca batuta bine, obtinand o glazura alba, delicioasa. La final, adaugati esenta dorita si ornati cupcakes-urile dupa preferinta. Pentru decor, mai puteti folosi putina nuca de cocos usor prajita, ornamente colorate si orice va pofteste inima. Ale mele au fost o parte de dat, asa ca le-am cosmetizat putin :rolleyes: Sunt tare fragede si bune :)

Atasament 11 (1)bb.jpg

Ce faine sunt! :floare: Si cred ca-s si tare gustoase si parfumate!

#6 Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 November 2012 - 05:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 November 2012 - 08:55 PM, a spus:

Ah, adineaori am fost un camera secretelor :toothy6: si am constatat ca am o punga de cocos ras...de care nu imi aduc aminte cand am cumparat-o si ce am facut cu ea. In orice caz, trebuie sa o folosesc si nu stiam la ce. Acu' stiu! :floare:
Dar cu martipan nu ai nimic? Stiu pe cineva care ar manca martipan si cu lingura.


Trebuie sa recunosc ca n-am mancat martipan pana acum, decat cel din bomboane, desi mi se pare ca am vazut un baton o data in supermarket. Cand pun mana pe asa ceva, promit sa il folosesc in ceva delicios :P
Acum vreau si eu o camera a secretelor :P Ce bunatati mai ascunzi acolo? :scratch:

Vezi postareaboabe de cafea, la 25 November 2012 - 11:06 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 25 November 2012 - 08:05 PM, a spus:

Atasament 12bb.jpg

Iata ca incerc sa va ademenesc din nou cu niste prajituri in miniatura, cu nuca de cocos si picaturi de ciocolata, acoperite cu o glazura alba, pufoasa.

Ingrediente:
50g nuca de cocos razuita
200g faina
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
170g unt
230g zahar
2 oua
2 albusuri
180ml lapte de cocos
vanilie
50g ciocolata neagra bucati

Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si nuca de cocos razuita. Separat, untul se mixeaza cu zaharul cateva minute pana devine o crema, apoi se adauga ouale si albusurile, unul cate unul, iar la final vanilia. Se incorporeaza apoi amestecul de faina si laptele de cocos, alternandu-le. Nu exagerati cu mixatul, vrem sa obtinem un aluat pufos, aerat, parfumat. La final, incorporati ciocolata bucati daca vreti sa folositi. Turnati aluatul in formele de muffins/cupcakes (15 bucati mi-au iesit mie, insa depinde de marimea tavii si de cat de mari vrei sa le faceti) si coaceti la 180C pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au copt, lasati sa se raceasca, urmand a le glazura.

Glazura alba:
3 albusuri
150g zahar+2 linguri de zahar
70ml apa
esenta de nuca de cocos (ori vanilie)
150ml frisca batuta bine (frisca neindulcita)

Glazura asta este o inventie de moment, pornind de la o reteta de glazura marshmallows, care e super proaspat facuta, insa dupa cateva ore capata o crusta usor gumata care mie nu-mi place nicicum. Asa ca m-am gandit sa-i adaug niste frisca si bine am facut, caci am obtinut o glazura minunata, aerata, usor de lucrat, isi mentine forma, deci poate fi spritata cu usurinta. Si e si usor de facut.
Zaharul se pune la fiert cu apa si se fierbe pana incepe sa se lege, exact ca la dulceata, daca picurati putin pe o farfurie rece, siropul se incheaga, intareste usor. Cat timp fierbe siropul, bateti albusurile spuma, apoi adaugati cele doua linguri de zahar si mixati pana obtineti o bezea lucioasa. Cand siropul e gata, incepeti sa-l turnati usor peste bezea, mixand continuu. La un moment dat compozitia se va subtia, nu va ingrijorati, mixati in continuare pana adaugati tot siropul, apoi continuati mixatul pana se raceste compozitia. Practic, ce obtineti e o bezea, care, o data racita, va fi amestecata cu frisca batuta bine, obtinand o glazura alba, delicioasa. La final, adaugati esenta dorita si ornati cupcakes-urile dupa preferinta. Pentru decor, mai puteti folosi putina nuca de cocos usor prajita, ornamente colorate si orice va pofteste inima. Ale mele au fost o parte de dat, asa ca le-am cosmetizat putin :rolleyes: Sunt tare fragede si bune :)

Atasament 11 (1)bb.jpg

Ce faine sunt! :floare: Si cred ca-s si tare gustoase si parfumate!


Multumesc :)
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi