Forum Culinar: Tort cu alune (sau si cu ciocolata) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort cu alune (sau si cu ciocolata)

#41 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 02:59 PM

Vezi postareaEataly, la 11 February 2013 - 01:58 PM, a spus:

Asa la ochi, pare 24 cm ca forma mea de tort.


Multumesc!

#42 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2013 - 06:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2013 - 04:52 PM, a spus:

Am varsat compozitia in forma de 24 de cm de diametru
Am copt-o 45 de minute la 180°C

Of ca nu sunteti atente :sad3:
Stellina, sper ca ai incercat cu scobitoarea si e copt, in varianta 2 pe care o fac cel mai des se coace si in juma de ora. Torturile toate eu le coc mereu la 180°C. Sa-mi zici daca a iesit bine. :)

#43 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2013 - 08:35 PM

A iesit perfect Adriana. l-am dus la biroul orchestrei si erau incantati :iamwithstupid:

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2013 - 08:37 PM

Splendid, ma bucur :floare:

#45 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,330
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 February 2013 - 10:43 AM

Facut cu ciocolata:
o parte l-am sevit ca atare, simplu.
Restul am pregatit Crema Brigadeiro, dupa un video pe Youtube:

1 cutie de lapte condensat
60 gr cacao
1 cutie de lapte(am folosit cutia de lapte condensat ca masura)
1 lingura unt

Am amestecat laptele condensat cu cacao, am adaugat laptele si untul, am pus pe foc.
Am amestecat mereu, pana obtinem un sos mai consistent.
Am lasat la racit.Am controlat consistenta dorita mereu, daca se raceste prea tare e mai greu de "uns".

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-1360831103605.jpg

E voilà!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13608313477883.jpg

#46 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2013 - 05:58 PM

Opera de arta ai facut din el :toothy6:

#47 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 14 February 2013 - 09:33 PM

Vezi postareaEataly, la 14 February 2013 - 10:43 AM, a spus:

Facut cu ciocolata:
o parte l-am sevit ca atare, simplu.
Restul am pregatit Crema Brigadeiro, dupa un video pe Youtube:

1 cutie de lapte condensat
60 gr cacao
1 cutie de lapte(am folosit cutia de lapte condensat ca masura)
1 lingura unt

Am amestecat laptele condensat cu cacao, am adaugat laptele si untul, am pus pe foc.
Am amestecat mereu, pana obtinem un sos mai consistent.
Am lasat la racit.Am controlat consistenta dorita mereu, daca se raceste prea tare e mai greu de "uns".



De nedescris de frumos!

#48 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,330
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 February 2013 - 04:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 February 2013 - 05:58 PM, a spus:

Opera de arta ai facut din el :hug:


Esti prea buna! :)


Vezi postareaGelutza, la 14 February 2013 - 09:33 PM, a spus:


De nedescris de frumos!


Multumesc Gelutza! :rolleyes:

#49 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 08:21 PM

Adriana,

Multumesc frumos ptr aceasta reteta de tort minunata.Eu l`am facut dar monti ptr F1 si din reteta initiala au ramas ouale la numar si cantitatea de alune(eu nuci)in rest am modificat.

Am denumit`o prajitura cu nuci si glazura de ciocolata dupa aceasta minunata reteta.

uite`o (ca eu nu pot sa zic tort ca nui).

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610388089451.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13610388182575.jpg

Minunata reteta si multumesc inca odata :hungry:

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2013 - 08:26 PM

Minunata modificare.
Scrie detaliat ingredientele si cantitatile folosite de tine ca sa fie de folos cui vrea sa incerce :hungry:

#51 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 February 2013 - 08:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 February 2013 - 08:26 PM, a spus:

Minunata modificare.
Scrie detaliat ingredientele si cantitatile folosite de tine ca sa fie de folos cui vrea sa incerce :hungry:


O sa o postez si la monti imediat sun denumirea de ''Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata''

Modificarile mele la cele doua retete de tort ale tale din care a iesit prajiturica mea care este atata de buna.

Ingredientele folosite de mine:

200gr nuci macinate

150 ml ulei

100 gr fructoza (cine vrea poate pune mai mult ptr mine este suficient)

3 oua

60 gr ciocolata neagra 74% cacao tocata marunt

200 ml kefir

70gr faina integrala de grau

70 gr tarate de ovaz rasnita

1 plic bicarbonat de amoniu

Modul de preparare:

Am batut ouale intregi cu fructoza,apoi am adaugat kefirul si uleiul, am mixat putin pina la omogenizare, apoi am adaugat nuca macinata+taratea+faina integrala+ciocolata maruntita+bicarbonatul de amoniu pe care le`am imbinat toate intr`un bol si am turnat totul in bolul cu ouale batute cu fructoza , kefirul si uleiul. Am pus la copt pe 180 grade ptr 35 minute. Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat patratelele si le`am glazurat.

Glazura:

100gr cioco neagra 74% cacao

200 ml smantana ptr frisca 30%

Stie deja toata lumea, incalzim smantana cu ciocolata si amestecam pina se topeste toata ciocolata si racim amestecand, apoi turnam cu lingura peste patratelele de prajitura, decoram cu migdale/nuci ce avem la indemana. Un gust perfect.

Este reteta perfecta si nu raman datoare, o sa fac si un tort si vin si cu ala aici cand o fi. Blatul, este minunat ptr tort.

#52 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 March 2013 - 06:06 PM

Hai ca de data asta am reusit sa o trag in poza. Am facut-o de atatea ori, dar nu ajungea niciodata la pozat.
Adriana, o feliuta pt tine... bine-inteles monti F1

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-136267237004.jpg

Iti multumesc, din nou, pt aceasta minunatie!
Sorina

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2013 - 12:10 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 March 2013 - 06:06 PM, a spus:

Adriana, o feliuta pt tine... bine-inteles monti F1

Multumesc frumos, ai scris cum e F1?

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2013 - 12:21 AM

Ok, am gasit-o :drool:
http://artaculinara...._0

#55 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 March 2013 - 12:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 08 March 2013 - 12:21 AM, a spus:



Ce imi place!

Tu pune retete Adriana ca eu cu Sorina, le modificam si iti dam sa gusti si tu din ele. Uite la alegere. Macar Sorina poate sa ii zica Tort eu nu la a mea/ta prajiturica.

#56 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 March 2013 - 12:24 AM

l-am facut si eu si a fost foarte apreciat.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13634726619587.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#57 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2013 - 10:41 PM

ce felie frumoasa si simetrica :)

#58 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 21 July 2013 - 04:29 PM

Si eu iti multumesc pt reteta.A devenit una din preferatele noastre.Vineri am refacut-o , si pt ca n-am avut cantitatile cerute de unt sau cioco, am combinat. In loc de100gr cioco am pus 50gr cioco si 50gr unt, alunele le-am inlocuit cu migdale, si am adaugat putin mac.A iesit super. Si o poza nu prea reusita

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-409-13744168464468.jpg

Si inca una

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-409-1374416919417.jpg
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#59 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,449
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2013 - 04:53 PM

Ma bucur ca v-a placut si ca modificarile au fost reusite.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site