Forum Culinar: Biscuiti cu ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti cu ciocolata

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,841
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2013 - 01:17 PM

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602358014346.jpg

Am gasit reteta in ultimul numar al revistei "Alice cucina".
Ca idee in plus, m-am gandit sa decorez cativa, de proba, cu inimioare de zahar. Nu stiam cum se comporta la cuptor si de aceea am facut doar 3. Oricum ar fi, nu i-as fi ornat pe toti si de aceea nu va sfatuiesc sa faceti decat asa vreo 2-3. De mancat sunt buni natur, fara altceva pe ei.

Ingrediente pentru circa 47 de biscuiti:
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
180 gr unt moale
200 gr zahar brun
1 ou
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de sare
60 gr cacao amara

Se amesteca bine la mixer untul moale taiat bucatele, zaharul si oul, pana ce rezulta o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602356770204.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602356925468.jpg

Se adauga faina cernuta impreuna cu amidonul, sarea si praful de copt si se amesteca in continuare.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602357111094.jpg

Cacaua se cerne, se adauga apoi la restul ingredientelor si se amesteca pana ce este absorbita de aluat.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602357323148.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602357467816.jpg

Se formeaza o bila de aluat, se inveleste in folie transparenta si se pune la frigider pentru circa 2 ore (eu am lasat 3 ore).
Se intinde o foaie de aluat pe o suprafata infainata si se taie biscuitii cu ajutorul unei forme (inimioara in acest caz). Eu nu am intins tot aluatul deodata, l-am taiat in 3 parti. In timp ce intindeam prima foaie, restul aluatului l-am lasat in frigider. La intins aluatul, m-am ajutat si de o bucata de hartie de copt (am pus-o deasupra aluatului).
Se pun biscuitii pe tava acoperita cu hartie de copt, se dau la cuptor la 190 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 8-10 minute.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602357717165.jpg

Se lasa la racit complet, apoi se servesc.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602358195333.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602358303599.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-13-13602358483252.jpg

#2 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 07 February 2013 - 01:26 PM

Foarte apetisant arata! Back in business, Any?

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,841
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 February 2013 - 01:44 PM

Vezi postarea2ut, la 07 February 2013 - 01:26 PM, a spus:

Foarte apetisant arata! Back in business, Any?


Multumesc Bia!
Nu, nu, nu, nici gand! Totul e pentru dl.Any, la micul dejun!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site