Forum Culinar: Supa de rosii cu galuste de cascaval - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de rosii cu galuste de cascaval Galuste de cascaval bune de pus la orice supa

#1 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 February 2013 - 11:34 PM

Mai e cite o informatie ici-colo despre supa de rosii cu galuste de cascaval, dar pun si reteta separata ca sa se gaseasca mai usor.

Sucul de roșii folosit la supă, ca să fie după normele dietei Montignac, trebuie să nu conțină zahăr. Vara e preferabil să faceți zeama din roșii proaspete decojite și pasate. Iarna puteți folosi, ca și mine, suc din roșii pasate de la Olympia, se găsește în sticle și e foarte bun, are 98,5% roșii pasate (cu tot cu semințe și coajă) și 1,5% sare. Eu am pus două sticle de suc de roșii și o sticlă cu apă pentru că era prea groasă supa. Nu i-am mai adăugat la fiert decît niște ulei de măsline și ierburi aromatice uscate: busuioc, oregano și măghiran. E alegerea fiecăruia dacă vrea să pună și o ceapă, un morcov etc. Mie îmi place minimalistă.

Găluștele se fac din:

4 linguri de cașcaval dat pe răzătoarea mică
2 ouă
o lingură unt moale sau topit
Făină de năut – cît să se facă bune de pus în supă.

Aceasta este faina.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13619139628964.jpg

Se poate face si in casa din boabe de naut risnite, am facut si eu inainte de a fi explozia de produse naturiste de pe piata.

Se amestecă cașcavalul ras cu ouăle întregi.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13619139289802.jpg

Se adaugă untul moale sau chiar topit, puțină sare și făină de năut pînă devine cam așa:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13619140974606.jpg

Eu pun in compozitia de galuste si oregano si busuioc uscate.

Se formează găluștele cu lingurița și li se dă drumul în supa care fierbe la foc mic. Cînd se ridică la suprafață ar putea fi oprit focul, dar eu le mai las la foc foarte domol încă vreo 5 minute, dacă sînt bine formate nu pățesc nimic.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13619141752779.jpg

Cui i-au ieșit bine măcar o dată găluștele din griș, cu siguranță îi vor ieși pufoase și găluștele din cașcaval, care-s mult mai puțin pretențioase.
Folosiți aceleași tehnici de testare ca la găluștele de griș: puneți o gălușcă mică la fiert, dacă se destramă în oală mai adăugați în compoziție puțină făină. Dacă gălușca e prea tare mai adăugați puțin ou, dacă ați păstrat.

O gălușcă scoasă la testare, arată așa.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-13619142822264.jpg

Și o secțiune:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-233-1361914327407.jpg

Pentru volumul de suc de roșii folosit la rețeta asta, am făcut găluște din cantitate aproape dublă față de ce am scris mai sus și parcă tot au fost puține.

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 11:37 PM

Foarte buna reteta desi eu am facut-o fara faina de naut ca am luat-o de pe alt topic!

Edit, as face-o si cu faina de naut daca era prin zona, ca sa nu ma ostracizati si voi, chiar n-aveam!
In rest cu privire la supa asa o fac si eu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2013 - 12:05 AM

A, ce ma bucur ca ai pus și poze... yupiii...
Deja din poze îmi dau seama că maglavaisul meu avea alta consistenta, era mai moale.
De făcut s-au făcut, doar că erau cam compacte nu asa pufoase ca ale tale.
De suferit nu a suferit nimeni, eu și soata am devorat tot. Fetele le-au respins.
Mai încercăm până îmi ies și mie asa pufoase, ca bune sunt deja.
Mulțumesc mult!
Sorina

#4 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 27 February 2013 - 12:07 AM

Carmella :)
Trebuie un tip de cascaval anume sau nu conteaza?

Zerda, le-ai facut cu faina normala?
S-ar putea folosi gris?

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 February 2013 - 12:09 AM

Eu cu faina le-am facut, banuiesc ca merge si cu gris.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2013 - 12:10 AM

A, chiar, eu am folosit ca brânză grana padana.
Sorina

#7 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 February 2013 - 12:23 AM

Vezi postareaGina, la 27 February 2013 - 12:07 AM, a spus:

Carmella :)
Trebuie un tip de cascaval anume sau nu conteaza?

Zerda, le-ai facut cu faina normala?
S-ar putea folosi gris?



Pai nu stiu, n-am incercat cu gris, se poate sa mearga, desi mie mi se pare ca asta e model de facut cu o faina.
Cascavalul e genul clasic, moale, Rucar, Sofia, Hochland... nu parmezan.

#8 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 27 February 2013 - 12:50 AM

:) Multumesc frumos, fetelor.
Cred ca-i tare bun :).

#9 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 27 February 2013 - 02:02 AM

Nu intelegeam de ce-s cu faina de naut, ca eu iti retinusem reteta (pe aia pe care ai pus-o la topicul Mayei cu supa de rosii) cu faina simpla. Apoi am vazut ca suntem la diete, si m-am dumirit. :)

Sa stii ca eu le tot fac, si tot am zis ca o sa-ti multumesc. Na c-acu am ocazia. Multumesc!

Eu le fac pentru supa de rosii (coapte) a lui Guvi, de pe alte meleaguri, si sunt mi-nu-na-te. La ultima supa (facuta chiar zilele trecute) am pus parmezan, ca n-aveam altfel de cascaval, si zau c-au iesit misto la consistenta! De gust nici nu mai spun...

#10 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 February 2013 - 10:39 AM

Ptr ca sa deschis topic pun si eu supa mea de rosii cu aceste minunate galuste de cascaval si faina de naut

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13619542693328.jpg

Mi`au placut din prima de cum le`am gustat. Cu faina normala fac de multe ori la diferiite chestii. Cu faina de naut, a fost prima data si sunt foarte incantata.

Multumesc Carmmela ptr reteta asta minunata!

De multe ori, chiar si un singur ingredient schimbat conteaza.

#11 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 February 2013 - 12:04 PM

Banuiesc ca merg si in supa normala,de legume,pui,nu?
Prima data trebuie sa-mi iau faina si apoi le fac si eu
B) pt explicatii si poze
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#12 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 February 2013 - 02:17 PM

[quote name='petunie' date='27 February 2013 - 12:04 PM' timestamp='1361959470' post='187671']
Banuiesc ca merg si in supa normala,de legume,pui,nu?
Prima data trebuie sa-mi iau faina si apoi le fac si eu
B) pt explicatii si poze
[quote]

Merg in orice fel de supa ptr ca sunt tare gustoase. Eu m`am bucurat cand le`am facut si gustat. Cum am mai zis, galuste cu faina faceam si inainte dar nu cu naut , dar sunt incantata.Se pot folosii ca si cele cu faina normala (daca si tu faci asa) cu branza/cascaval in ele si cu prajeala (ceapa dinstuita ulei+apa putina si boia. Bune asa cu o salata linga, sau garnitura la ceva carne sau tocanitze.

Incearca dupa ce ai dat o tura nautul prin robot, dai prin sita si ce este mai marunt bagi la rasnita de cafea. Incearca si varianta asta.

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2013 - 03:02 PM

Aha, am inteles! Deci la mine problema a fost branza. Nu neaparat o problema, dar le vreau si eu asa pufoase.

Petunica eu acum le-am facut prima data si le-am facut intr-o supita de pui cu muuuulte legume.
Sorina

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 February 2013 - 05:06 PM

Vezi postareacerra, la 27 February 2013 - 02:17 PM, a spus:


Merg in orice fel de supa ptr ca sunt tare gustoase. Eu m`am bucurat cand le`am facut si gustat. Cum am mai zis, galuste cu faina faceam si inainte dar nu cu naut , dar sunt incantata.Se pot folosii ca si cele cu faina normala (daca si tu faci asa) cu branza/cascaval in ele si cu prajeala (ceapa dinstuita ulei+apa putina si boia. Bune asa cu o salata linga, sau garnitura la ceva carne sau tocanitze.

Incearca dupa ce ai dat o tura nautul prin robot, dai prin sita si ce este mai marunt bagi la rasnita de cafea. Incearca si varianta asta.


Asta e ,ca nu am rasnita de cafea(trebuia sa o iau pe a mamei,ca si-asa nu o mai foloseste Imagine postata ) Imi caut mai bine faina gata macinata,si-atunci sa vezi B) .Galuste din faina nu am facut ca am o trauma,dar astea vad ca arata totusi mai altfel.Ideea cu ceapa dinstuita ma incanta tare,o sa tin minte,mersi.

Vezi postareasorinadaniela, la 27 February 2013 - 03:02 PM, a spus:

Aha, am inteles! Deci la mine problema a fost branza. Nu neaparat o problema, dar le vreau si eu asa pufoase.

Petunica eu acum le-am facut prima data si le-am facut intr-o supita de pui cu muuuulte legume.


Na,prima supa de legume va fii cu galuste(sper sa nu asteptam prea mult :D ) Mersi :105:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 March 2013 - 09:53 PM

Carmella sa trăiești! Am folosit brânză Asiago și mi-au ieșit... yupiii!
O bunatate!
Sorina

#16 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 March 2013 - 12:16 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 01 March 2013 - 09:53 PM, a spus:

Carmella sa trăiești! Am folosit brânză Asiago și mi-au ieșit... yupiii!
O bunatate!


Ma bucur ca ti-au iesit asa cum ti-ai dorit :)

#17 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 03 March 2013 - 12:55 PM

Oau!!!! Am facut si eu o ciorbita de pui de tara cu galustele minune. A iesit super, super. Am folosit un cascaval oarecare, fara pretentii, faina de naut nu am avut, asa ca am rasnit o cupa, rasnita mea nu e performanta si nu a rasnit pudra tot nautul, dar mie mi-a placut mai mult asa, pentru ca din cand in cand simteam bucatele de m=naut crocant si era tare bun.
De aum pun in toate ciorbele, seamana la gust cu taiteii de casa, la cere le duc dorul.
Multumesc tare mult, poate pe seara pun si o poza cu dovada, acu plecam la plimbare, la noi vremea e frumoasa.
Pup!

#18 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 March 2013 - 05:47 PM

Da, da, astept si poze :lol:

Mi-am dat seama ca nu am trecut in numele subiectului ca e de Monti, dar probabil ca se intelege din context sau pentru ca e pus chiar la subforumul asta...

#19 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 03 March 2013 - 06:43 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 March 2013 - 05:47 PM, a spus:

Da, da, astept si poze :hug:

Mi-am dat seama ca nu am trecut in numele subiectului ca e de Monti, dar probabil ca se intelege din context sau pentru ca e pus chiar la subforumul asta...


Evident ca se intelege ;)
Iaca-ta si poza mea, galustele mele s-au cam desfacut, dar nu-i bai, mi-a fost teama sa nu le nimeresc prea pietroase. Inca o data multumesc. Cred ca o sa le fac si pe post de garnitura la vre-o fripturica,ca tare imi plac.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-476-13623289397107.jpg

La mine in farfurie e ingramadeala cam mare, conopida, rosioare, ardei gras rosu si verde, dovlecei, verdeata, carnita.

#20 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 March 2013 - 09:54 PM

Vazusem eu conopida, dar am zis ca e o galusca ;) Bogata supa ta :hug:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site