Forum Culinar: ...Stilton, Apple and Walnut Croûtes - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

...Stilton, Apple and Walnut Croûtes (ovo-lacto)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 March 2013 - 11:55 PM

Astazi se împlinesc 6 ani de la nastrea blogului meu asa ca va invit la un mic snack.
Mic, dar atît de buuun!

La multi ani, Maya's World!


Reteta, de fapt doar o parte din reteta, provine din categoria vegetariana - Jamie's 15 Minute Meals, by Jamie Oliver.
Eu am facut doar crustele (Stilton, Apple and Walnut Croûtes) si le-am servit ca atare, deci fara supa crema de ciuperci,
care este servita alaturi . Toata afacerea o gasiti aici : Mushroom soup with stilton, apple & walnut croûtes .
Cum ai mei nu le au cu combinatiile astea, am facut doar pentru mine.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628656586818.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628656702884.jpg


Ingrediente pentru patru portii :
(eu am facut 3 felioare)

  • 4 felii de ciabatta
  • 8 ciuperci chestnut, îndepartati piciorusul
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 mar, taiat betigase
  • 1/2 legatura de patrunjel cret, proaspat
  • 1 lamîie, doar putin azeama
  • 50 g brînza Stilton
  • 1 mînuta miez de nuca



Materia prima.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628656885363.jpg

Se grileaza ciupercile, iar cînd acestea sînt aproape gata, si feliile de ciabatta (n-am avut originala).

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628656998978.jpg

Dupa ce feliile sînt rumenite pe ambele parti, se freaca cu o jumatate de catel de usturoi.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628657095665.jpg

Marul se rade grob sau se taie betigase si se amesteca
cu patrunjelul tocat grob si putina zeama de lamîie.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628657252763.jpg

Se aseaza ciupercile pe feliile de pîine, deasupra se farîmiteaza Stiltonul si miezul de nuca,
si se dau la cuptor pîna se topeste brînza.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628657376682.jpg

Asezati feliile direct sub gratarul cuptorului încalzit în prealabil. Merge rapid.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628657500072.jpg

Se servesc cu "salatica" de mere deasupra.
Un deliciu... delicios! :sad3:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13628657604107.jpg


Pofta buna!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Userul este online   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,084
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 March 2013 - 12:05 AM

La multi ani si la cit mai multe retete gustoase si aratoase! :sad3:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,247
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2013 - 12:07 AM

Vezi postareaMaya, la 09 March 2013 - 11:55 PM, a spus:

Un deliciu... delicios!

te cred :sad3:

#4 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 March 2013 - 12:17 AM

La multi blogului, dar mai ales "blogaritei" care il mentine cu atata pasiune si inspiratie!
Maya, chapeau Imagine atasata: monthly_03_2013/post-257-13628673352675.gif
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 March 2013 - 12:33 AM

Multi ani blogului tau, Maya, si felicitari ptr eleganta care respira din toate pregatelile tale! O incantare!

#6 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 10 March 2013 - 01:00 AM

Maya baby...Stilton, nuca si mar...si ce pot spune :sad3::lol: Pupam si la mai mare!
A cat is a friend fur-ever !

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,591
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 March 2013 - 11:17 AM

As manca crostini astia sase ani fara sa ma opresc. :sad3:
Sa ne incanti privirile, papilele si corzile sufletesti pentru inca minim 600 de ani. :lol:
:71:
Si emoticonul asta nu e doar o figura de stil e chiar o plecaciune. ^_^

#8 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 10 March 2013 - 11:47 AM

Vezi postareaMaya, la 09 March 2013 - 11:55 PM, a spus:

[center]Astazi se împlinesc 6 ani de la nastrea blogului meu asa ca va invit la un mic snack.

La multi ani inainte! Iar tu sa fii sanatoasa,caci inspirata esti mereu ! :lol:


Cum ai mei nu le au cu combinatiile astea, am facut doar pentru mine.

Las' daca tot e ziua ta privata oarecum,meriti un rasfat privat ,din cand in cand! :sad3:



#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 March 2013 - 03:15 PM

Carmella, Adriana, Ria, Moatza, Uma, Eataly, Ellani, multumesc fetelor! :lol:
Crustele astea vor fi repetate, repetate si repetate. Mi-au placut tare mult!

Sincera sa fiu, înainte de a le face, adica a servi mai bine zis, chiar ma intriga putin combinatia. Mai ales mar-ciuperca. Daaar, e fantastica amestecatura :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 March 2013 - 03:30 PM

La cat mai multi ani si cat mai multe retete. Blogul tau este o incantare, o sursa de inspiratie si si un loc pe care il vizitez des cu foarte multa placere. Te pup si la multi ani! :lol:

#11 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 March 2013 - 03:54 PM

La Multi Ani blogului tau Maya! Si la cat mai multe retete delicioase, asa cum ne-ai obisnuit deja!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#12 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,396
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 March 2013 - 09:19 AM

Maya, îţi doresc mulţi ani înainte, cu aceeaşi eleganţă :drool:

#13 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 11 March 2013 - 09:23 AM

La multi ani inainte blogului tau, Maya, imi place si reteta asta si prezentarea, ca de obicei!

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 March 2013 - 03:40 PM

Eu intru mai rarut si era sa-mi scape festinul asta.
Data viitoare,da o strigare (si dupa cum ne potrivim la gusturi),o iau si pe Lilly si aterizam direct la tine.
Tu dai Traminerul ,eu vin cu Palinca si Lilly cu cafeaua .Imagine postata
Dupa cum am spus-o cred ca se face coada dupa noi .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 March 2013 - 04:01 PM

La Multi Ani blogului, Maya! multi ani inainte cu incantatoare retete, cu preparate elegante si delicioase, cu decoruri rafinate!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 March 2013 - 04:03 PM

La multi ani blogului tau, Maya! :lol: Sa ne incanti inca muuuuulti ani de acum inainte cu retete la fel de bune si cu poze la fel de spectaculoase! :71:
Vin cu o intrebare: ce-s alea ciuperci chestnut? :notworthy:

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 March 2013 - 04:12 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 10 March 2013 - 03:30 PM, a spus:

La cat mai multi ani si cat mai multe retete. Blogul tau este o incantare, o sursa de inspiratie si si un loc pe care il vizitez des cu foarte multa placere. Te pup si la multi ani! :71:


Merci, Gabita!

Vezi postareaaura, la 10 March 2013 - 03:54 PM, a spus:

La Multi Ani blogului tau Maya! Si la cat mai multe retete delicioase, asa cum ne-ai obisnuit deja!


Merci, draguta : )

Vezi postareaboni, la 11 March 2013 - 09:19 AM, a spus:

Maya, îţi doresc mulţi ani înainte, cu aceeaşi eleganţă =))


Merci =))

Vezi postarea2ut, la 11 March 2013 - 09:23 AM, a spus:

La multi ani inainte blogului tau, Maya, imi place si reteta asta si prezentarea, ca de obicei!


Multumesc, Bia :-*

Vezi postareaPiscotel, la 11 March 2013 - 03:40 PM, a spus:

Eu intru mai rarut si era sa-mi scape festinul asta.
Data viitoare,da o strigare (si dupa cum ne potrivim la gusturi),o iau si pe Lilly si aterizam direct la tine.
Tu dai Traminerul ,eu vin cu Palinca si Lilly cu cafeaua .Imagine postata
Dupa cum am spus-o cred ca se face coada dupa noi .Imagine postata


Sa fie! Hai tzurai tza! : D

Vezi postareaDaniella, la 11 March 2013 - 04:01 PM, a spus:

La Multi Ani blogului, Maya! multi ani inainte cu incantatoare retete, cu preparate elegante si delicioase, cu decoruri rafinate!


Merci, Daniella :)

Vezi postareaFoxyy, la 11 March 2013 - 04:03 PM, a spus:

La multi ani blogului tau, Maya! :lol: Sa ne incanti inca muuuuulti ani de acum inainte cu retete la fel de bune si cu poze la fel de spectaculoase! =))
Vin cu o intrebare: ce-s alea ciuperci chestnut? :notworthy:


Mai, sînt champignoane maro :D
Aici le gasesc sub denumirea de Egerlinge, iar prin alte parti le zice ciuperci chestnut/castana. Sînt maro si mult mai aromate comparativ cu champignoanele albe.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 March 2013 - 04:24 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2013 - 04:12 PM, a spus:

Mai, sînt champignoane maro :lol:
Aici le gasesc sub denumirea de Egerlinge, iar prin alte parti le zice ciuperci chestnut/castana. Sînt maro si mult mai aromate comparativ cu champignoanele albe.

Am inteles. Multumesc pentru lamuriri! :notworthy:

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2013 - 06:18 PM

Felicitari pentru blog Maya!!
Eu te inteleg perfect de multe ori ard de nerabdare sa incerc ceva si pana la urma incerc doar pentru mine :notworthy: ca sunt multi care se uita ciudat!

Acum ma gandesc cum merge marul cu ciuperca...la fel ca tine!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site