Forum Culinar: Planked Peaches - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Planked Peaches (Piersici grilate pe placa)

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 March 2013 - 07:02 PM

PLANKED PEACHES
(PIERSICI GRILATE PE PLACA)

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331924785.jpg


Intrucat la noi a venit primavara, e soare si frumos am decis ca e timpul sa punem gratarul din nou in functiune.
Si cum de multa vreme aveam in cap sa incerc niste fructe grilate pe placa de lemn ieri cand am vazut piersicile astea frumoase la magazin
imediat m-am si hotarat sa incerc reteta asta.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331813275.jpg

Protagonistele au fost aceste 3 piersici si o para, insa sunt convinsa ca orice alt fruct ar iesi la fel de gustos si aromat.
Ba chiar recunosc sincer ca para mi-a placut chiar mai mult fiind mai zemoasa si capaand o aroma aparte.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-1362933182842.jpg

Am folosit niste placi de dimensiuni mici, din stejar de data aceasta, pe care le-am lasat sa stea in apa la inmuiat circa jumatate de ora,
timp in care am pregatit super rapid o crema din 3 linguri de branza Philadelphia, o lingura sau doua de miere si nuca pisata.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331840952.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331853891.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-1362933186726.jpg

Am pus gratarul la incins si am taiat fructele in doua si scobit mijlocul cu o lingura.
Am pus fructele cu scobitura in jos pe placile umezite si le-am lasat cam 5 minute la foc mediu, dupa care am intors fructele si le-am umplut crema de branza.
Le-am mai lasa cateva minute cu gratarul acoperit pana cand s-au inmuiat si a inceput sa miroasa frumos.
Le-am servit calde presarate cu scortisoara si miez de nuca. Mmmmmmm, ce miros si ce aroma.....
Este un desert usor si delicios.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331883621.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331893576.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331905929.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13629331933951.jpg




#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,225
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 March 2013 - 07:13 PM

Mmmmmm, buuuun rau! Vreau si eu! Cred ca piesicile si perele merg bine cu brînza si nuci, în varianta asta grilata.
Piersicile alea arata asa de le-as lua cu tot cu lada, si as fugi cu ele în lume :lol: Imi place treaba cu placutele astea de lemn si vad ca tu le folosesti des.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Gelutza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12

Postat 10 March 2013 - 09:23 PM

Ce interesant mod de a pregati acest desert sanatos!
Deja ma gandesc de unde sa fac rost de placute...

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2013 - 07:54 PM

 Maya, la 10 March 2013 - 07:13 PM, a spus:

Mmmmmm, buuuun rau! Vreau si eu! Cred ca piesicile si perele merg bine cu brînza si nuci, în varianta asta grilata.
Piersicile alea arata asa de le-as lua cu tot cu lada, si as fugi cu ele în lume :icon_fessee: Imi place treaba cu placutele astea de lemn si vad ca tu le folosesti des.


Combinatia e foarte buna iar piersicile au foast dulci si coapte. Ar fi culmea ca nici aici sa nu gasesti piersici bune. Placutele le-am gasit in reducere la supermarket si cum noi nu manacm hamburgers m-am tot gandit la ce sa le intrebuintez, micute asa cum sunt.

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 March 2013 - 07:55 PM

 Gelutza, la 10 March 2013 - 09:23 PM, a spus:

Ce interesant mod de a pregati acest desert sanatos!
Deja ma gandesc de unde sa fac rost de placute...


Gelutza, chiar daca nu gasesti placute poti incerca sa-l faci in tava la cuptor, cred ca tot bune ies, probabil doar mai putin aromate.

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2013 - 01:03 PM

Am facut si eu Caise grillate cu branza,miere si nuci aici : Linkul meu

Dar placutele de lemn le dau sigur o savoare aparte .
Ma atrage si combinatia cu piersici si pere .
Niste pere din alea untoase .....Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 14 March 2013 - 02:31 PM

 Piscotel, la 14 March 2013 - 01:03 PM, a spus:

Am facut si eu Caise grillate cu branza,miere si nuci aici : Linkul meu

Dar placutele de lemn le dau sigur o savoare aparte .
Ma atrage si combinatia cu piersici si pere .
Niste pere din alea untoase .....Imagine postata


Mmmmm, miam-miam ce bine arata si caisele. Imi cer scuze ca nu am vazut reteta, poate lipeste topicurile un admin. Imagine postata

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 March 2013 - 06:45 PM

 La-Chef-A, la 14 March 2013 - 02:31 PM, a spus:

 Piscotel, la 14 March 2013 - 01:03 PM, a spus:

Am facut si eu Caise grillate cu branza,miere si nuci aici : Linkul meu

Dar placutele de lemn le dau sigur o savoare aparte .
Ma atrage si combinatia cu piersici si pere .
Niste pere din alea untoase .....Imagine postata


Mmmmm, miam-miam ce bine arata si caisele. Imi cer scuze ca nu am vazut reteta, poate lipeste topicurile un admin. Imagine postata


Doamne fereste tu fata ,pai nu de asta am amintit eu de caisele mele ,ca sa le lipesca,ca nu am eu orgolii din astea,doar nu am inventat eu reteta.
Si a ta e oricum altfel,ca-i cu lemne.Imagine postata
Asa ca las-o aici unde e ,ca e bine.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,163
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2013 - 09:45 PM

chefa, am tot vrut să te întreb, piersicile sunt foarte parfumate de la mama lor, dacă le afumi pe placă de stejar, ce miros au in final?

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 March 2013 - 04:42 AM

 Dexter, la 14 March 2013 - 09:45 PM, a spus:

chefa, am tot vrut să te întreb, piersicile sunt foarte parfumate de la mama lor, dacă le afumi pe placă de stejar, ce miros au in final?


Capata un miros, si gust bineinteles, dar mai ales miros de lemn afumat, care in functie de esenta de copac are o aroma diferita. Pana acum am mai folosit placi de cedru care s-au compartat foarte frumos. De data asta insa am folosit placi de stejar care sunt putin mai tari si nu imi dau seama daca din cauza dimensiunilor mai mici sau poate din cauza ca nu le-am tinut eu sufiecient de mult in apa, mi s-au crapat la foc si s-au inconvoiat, in asa fel inca una din piersici a cam trebuit sa o alerg pe gratar ca o tot lua la vale. :salut:
Mie insa mi-a placut mult mai mult para, care s-a inmuiat destul de repede si a capatat o aroma de lemn deosebita, mult mai intensa decat cea a piersicii.

Uite um s-a crapat si inconvoiat lemnul. Cea de-a 4-a placa nici nu mai apare in poze ca era curbata rau.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13633152750629.jpg

si astea au fost lemenele:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-701-13633155997141.jpg

Iar acum tocmai am vazut la ei pe website la "Fire & Flavor" o reteta super faina de brie cu fistic (Planked Brie with Pistachios) care musai trebuie incercata ca arate de numa'. :)

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 March 2013 - 09:04 PM

E de murit incet, dar sigur pe topicul asta... Iar cu ultimul link ai mai aruncat o lopata de tarana...
Da' brie-ul ala daca-l fac pe piastra la focul de la aragaz, oare n-o merge?
Va fi fara fum/parfum, da' nu moare nimeni, nu? Si-asa restul populatiei habar nu are de cum ar trebui sa fie rezultatul final.
Sorina

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 March 2013 - 03:12 PM

Aseară am trecut deja la acțiune și am prestat rețeta din link. Un deliciu!
Mulțumesc mult!
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site