Forum Culinar: Cappuccino chocolate cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cappuccino chocolate cake

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 March 2013 - 05:57 PM

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13631036293113.jpg
Reteta o am de pe blogul Paulei, este un tort simplu si de efect

Blat

100 gr unt
200gr zahar
3 oua mari
50 ml lapte
50 gr cacao
175 g faina
1 plic praf copt
1/2 lingurita sare
6 linguri cafea fierbinte
1/2 lingurita scortisoara

Crema

100 gr cioco alba
200 ml frisca lichida
1 lingura espresso
1/2 lingura zahar vanilat
1 pastaie vanilie
Untul (care trebuie la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana ajunge sa aibe consistenta unei creme.Se adauga ouale unul cate unul si amestecam bine pana se incorporeaza.
Separat se amesteca faina cu cacao , praful de copt , sarea si scortisoarea dupa care le-am cernut.Jumatate din cantitatea din mixtul cu faina o adaugam peste crema de unt si oua , mixand usor pana se incorporeaza toata faina.Se aduga si laptele, amestecam usor, apoi adaugam si restul de faina, mixand iarasi pana toata faina este incorporata.La final se adauga cafeaua si amestecam iarasi.Eu pentru un gust intens de cafea am folosit espresso.

Eu am folosit o forma de tort cu diametru de 19, blatul a iesit mai inalt, dar mie mi-a placut.Forma am tapetat-o cu hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt.Am adaugat compozitia in forma si am dat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 -35 de minute.Poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cuptorul fiecaruia,dar pentru a fi siguri ca este gata faceti testul cu scobitoarea.

Cand este gata se lasa la racit apoi se scoate pe un gratar.

Crema este bine de pregatit cu o zi inainte.

Intr-un vas se rupe ciocolata si impreuna cu 100 ml frisca se pune la topit pe baie de aburi.Eu am optat pentru pastaia de vanilie , Paula a pus esenta de vanilie dupa ce a topit ciocolata, eu am scos miezul pastaii si impreuna cu teaca le-am pus impreuna cu ciocolata la topit.Cand toata ciocolata s-a topit am dat de-o parte si am lasat pana a doua zi cand am scos teaca pastaii de vanilie.

Restul de 100 ml de frisca impreuna 1/2 lingura zahar vanilat se mixeaza bine.Separat mixam si crema de ciocolata(procedeul ca la ganache) pana isi dubleaza volumul, apoi amestecam cu frisca batuta, iar la final adaugam 1 lingura de cafea(espresso).

Am taiat blatul in 2 parti(daca se poate egale, ale mele n-au fost la mm egale).Am pus pe primul blat jumatate din crema , apoi am pus deasupra al doilea blat.Am finisat cu restul de crema.

Am amesteca pare egala scortisoara cu cacao si am presarat peste crema.

Rezultatu?Un deliciu.

Ai mei parinti si dl. sot au fost super incantati de el.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13631036831732.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-1363103828671.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-479-13631037053108.jpg

Aceasta postare a fost editata de Ioana: 13 March 2013 - 12:12 AM

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 12 March 2013 - 06:34 PM

Ioana, dupa cum arata si dupa ingedientele folosite te cred ca este un deliciu!!!
Felicitari :floare:

La ingredientele pentru blat este trecuta de doua ori faina, este bine asa sau cele 50 gr. sunt cacao?
Iar la prepararea blatului untul se mixeaza cu zaharul?

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 March 2013 - 12:15 AM

Vezi postareacristinaD, la 12 March 2013 - 06:34 PM, a spus:

Ioana, dupa cum arata si dupa ingedientele folosite te cred ca este un deliciu!!!
Felicitari :hungry:

La ingredientele pentru blat este trecuta de doua ori faina, este bine asa sau cele 50 gr. sunt cacao?
Iar la prepararea blatului untul se mixeaza cu zaharul?



Cristina, bine ca m-ai atentionat.Din graba am trcut de 2 ori faina, asa este, era vb de cacao.

Untul se mixeaza cu zaharul.

:floare: am modificat acum
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,166
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2013 - 12:31 PM

Ioana, ce tort , ce tort, ce tort! :floare:
De ascuns si savurat in singuratate! :hungry:

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 March 2013 - 05:31 PM

Vezi postareaEataly, la 13 March 2013 - 12:31 PM, a spus:

Ioana, ce tort , ce tort, ce tort! :icon_fessee:
De ascuns si savurat in singuratate! :hug:



Lilly, a fost super, chiar daca am timp il refac pentru weekend ca am niste copii adepti ai ciocolatei :occasion14:
Am atatea reteta de incercat si timpul meu este aproape de 0 :thumleft:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 March 2013 - 05:43 PM

Ioana, ai disparut o bucata, dar si cand ai reaparut, n-a fost oricum!
Locul meu e la Lole, da duminica am si eu dreptul la dulce..poate m-oi incumeta odata!
Fotografii frumoase, reteta minunata ! Bravo!Imagine postata

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 March 2013 - 05:52 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 March 2013 - 05:43 PM, a spus:

Ioana, ai disparut o bucata, dar si cand ai reaparut, n-a fost oricum!
Locul meu e la Lole, da duminica am si eu dreptul la dulce..poate m-oi incumeta odata!
Fotografii frumoase, reteta minunata ! Bravo!Imagine postata



Iulia , multumesc.Adevarul e ca nu prea am mai avut timp mai de nimic.

Asept si eu primavara(adevarat nu calendaristica, caci la noi ninge) si sper sa fiu mai activa la Lole :icon_fessee: , desi de slabit aproape mi-am atins targetul :occasion14:

Reteta este minunata si merita incercata.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site