Forum Culinar: Sparanghel în foietaj - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sparanghel în foietaj

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2013 - 07:03 PM

Inspirata de Adriana, ea de Giallo Zafferano, am rolat si eu azi niste sparangheli albi cu capete olecuta violete în sunca fiarta,
costita feliata subtire, dar si fara carnoase, doar cu parmezan. Toate cele trei variante mi-au placut foarte mult :fuckme:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653539114217.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-1365353933932.jpg



Ingrediente:

  • 9 bucati sparanghel alb curatat, ca n-am gasit verde
  • sunca, bacon - feliate finut
  • felioare subtiri de parmezan
  • 1 foaie de aluat foietaj, taiata în noua fîsii
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • 1 mînuta seminte de floarea soarelui

Un sfat - egal cu ce le umpleti, nu renuntati la semintele de floarea soarelui. Dupa parerea mea, încoronarea acestor betigase!!! :pupic:

Pregatim ingredientele.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653539760737.jpg

Pe felia de sunca, bacon sau ce-o fi, se pun cîteva felioare/aschii de parmezan,
sparanghelul deasupra. Se înfasoara.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653539876026.jpg

Apoi se roleaza în fîsia de aluat.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653539997117.jpg

Se aseaza "trabucurile" pe o tava cu hîrtie de copt,
se pensuleaza cu amestecul de galbenus cu lapte,
si se presara deasupra semintele de floarea soarelui.
Se da tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pîna va place cum s-au rumenit!

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653540116876.jpg

Un deliciu! Deci mie mi-au placut enorm!

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-136535402354.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-5-13653540336069.jpg
Merci Adriana si Giallo Zafferano!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 8,832
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 April 2013 - 07:14 PM

Da, faina idee! Sparanghelul cum e, crunchy?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2013 - 07:39 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 April 2013 - 07:14 PM, a spus:

Da, faina idee! Sparanghelul cum e, crunchy?


Da, ramîne super!


Recomandare - nu muscati cît e înca fierbinte, ca va veti arde limbuta garantat! Folositi ca oamenii civilizati, cutit si furculita :fuckme:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 April 2013 - 08:08 PM

Un aperitiv grozav langa o cana cu bere .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,186
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 April 2013 - 10:40 PM

Ce faini, si ideea cu semintele e fantastica, ca tot am si tre sa le folosesc, tre sa iau iar sparanghel si sa-i fac si asa.
I-am refacut si eu in seara asta cu sunca.
I-ai pus cruzi tu?

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2013 - 10:41 PM

Vezi postareaPiscotel, la 07 April 2013 - 08:08 PM, a spus:

Un aperitiv grozav langa o cana cu bere .Imagine postata

Cui îi place berea, sigur! Potrivesc una cu ai'lalta! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2013 - 10:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 April 2013 - 10:40 PM, a spus:

Ce faini, si ideea cu semintele e fantastica, ca tot am si tre sa le folosesc, tre sa iau iar sparanghel si sa-i fac si asa.
I-am refacut si eu in seara asta cu sunca.
I-ai pus cruzi tu?

Da, doar i-am spalat si curatat. Trebuiau fierti? Ca eu n-am citit. Am trecut doar cu vederea peste poze :D
Dupa ce se racesc tigaretele, sparanghelul e moale, ca se mai "fierbe" în caldura din interior. Cît sînt calzi, sînt înca crunchy, dar lecker atît calzi cît si reci!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,186
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 April 2013 - 10:53 PM

in reteta erau fierti si i-am fiert si eu dar facind asa sunt moi de tot
tre sa incerc si eu cu ei cruzi dar doar cu cei albi ca sunt mai fragezi, daca ii gasesc proaspeti

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2013 - 10:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 April 2013 - 10:53 PM, a spus:

in reteta erau fierti si i-am fiert si eu dar facind asa sunt moi de tot
tre sa incerc si eu cu ei cruzi dar doar cu cei albi ca sunt mai fragezi, daca ii gasesc proaspeti

Eu o sa fac si cu verzi, dar nu-i fierb nici pe aia. Daca-s proaspeti si subtirei, sînt foarte fragezi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 07 April 2013 - 11:35 PM

Arata superb si am toate ingredientele deci le voi face. Am si sparanghel alb, dar si verde (place la nebunie) si cel verde e chiar subtirel si proaspat (nu-l fierb deloc, doar il trag in tigaie cu ulei de masline un pic)
Si noua ne place berea asa ca e perfect :D
A cat is a friend fur-ever !

#11 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 07 April 2013 - 11:36 PM

Garantez ptr cel verde folosit nefiert, am pregatit eu si iese super.
Am infasurat buchetele sparanghel in foi subtiri de aluat, n-am folosit foietaj.

#12 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 April 2013 - 11:38 PM

Faina chestia asta. eu parca io-as face oleac la abur inainte...sa fie al dente bine. si dupa se termina perfect la cuptor :D

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 April 2013 - 10:21 AM

Vezi postareaUma, la 07 April 2013 - 11:35 PM, a spus:

Arata superb si am toate ingredientele deci le voi face. Am si sparanghel alb, dar si verde (place la nebunie) si cel verde e chiar subtirel si proaspat (nu-l fierb deloc, doar il trag in tigaie cu ulei de masline un pic)
Si noua ne place berea asa ca e perfect :appl:

Si eu îl ador pe cel verde asa, doar tras la tigaie, scurt. În cazul astora împachetati, eu consider ca nu e nevoie (trasi la tigaie), pen'ca se fac destul la copt si capata gust bun de la parmezan si bacon sau sunca. Deci poti sa-ti economisesti din timp, pupîndu-mi fata pufoasa :appl:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 April 2013 - 10:23 AM

Vezi postareaGina, la 07 April 2013 - 11:36 PM, a spus:

Garantez ptr cel verde folosit nefiert, am pregatit eu si iese super.
Am infasurat buchetele sparanghel in foi subtiri de aluat, n-am folosit foietaj.

Asta zic si eu. Deci ies bine ambele variante, fara fiert.
Ce fel de aluat ai facut? Ca si pe mine ma tenteaza sa încerc cu altceva.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 April 2013 - 10:25 AM

Vezi postareastella, la 07 April 2013 - 11:38 PM, a spus:

Faina chestia asta. eu parca io-as face oleac la abur inainte...sa fie al dente bine. si dupa se termina perfect la cuptor :appl:

Stella, tu poti, dar nu e nevoie. Daca-s proaspeti, putina curatare le ajunge. Aburiti cît de putin sau fierti, ar iesi papă de moi.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 08 April 2013 - 02:18 PM

Vezi postareaMaya, la 08 April 2013 - 10:23 AM, a spus:

Asta zic si eu. Deci ies bine ambele variante, fara fiert.
Ce fel de aluat ai facut? Ca si pe mine ma tenteaza sa încerc cu altceva.


N-am facut, am luat de gata :appl: foi subtiri de placinta.
Fara bacon/sunca le-am facut eu, doar stropit cu ulei amestecat cu oarece unt, condimente si putin parmezan ras.
Nu am uns aluatul cu ou, tot ulei.
Am pus buchetele si am infasurat foaia de mai multe ori, cat sa avem din ce sa muscam :appl:.
Furculita si cutitul interzise :appl:.

#17 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 08 April 2013 - 02:45 PM

Vezi postareaMaya, la 08 April 2013 - 10:21 AM, a spus:

Deci poti sa-ti economisesti din timp, pupîndu-mi fata pufoasa :appl:

Mereu! Si chiar ii mentionez care e pupatul de la mama soacra :appl:
A cat is a friend fur-ever !

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,388
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 April 2013 - 02:47 PM

Oare v-am mai spus că nu am mâncat niciodată sparangel? Imagine postata
Da' îmi faceţi poftă de numa' de câte ori văd câte o reţetă de orice cu sparanghel. Tre' să prind curaj să iau şi eu o dată, că acum am tot văzut cum trebuie să arate ca să fie proaspăt. Iar gătit în felul ăsta chiar nu mi se pare deloc riscant.

Multe chestii am început să cumpăr şi să gătesc din cauza voastră. Aşa că Maya, dacă mă apuc şi de sparanghel mă ai pe conştiinţă :appl: Şi am intenţii serioase, zău.

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 April 2013 - 03:07 PM

Si eu, la fel ca Boni.
De mancat, l-am mancat doar in pizza sau in ceva torte sarate (foloseam din conserva)... proaspat nu.
Asa ca tare mi-ar place sa-mi incerc norocul.
Am niste aluat de saratele deja pregatit, imi lipseste doar ingredientul principal proaspat (conserva am).
Vad eu cum fac! Poate reusesc sa ma aprovizionez in trecere spre casa.
Am in frigider speck conform si kaiser facut de mine.

Editez... si eu vazusem reteta la Adriana pe blog. De atunci incepusera sa mi se aprinda beculetele.
Va multumesc!
Sorina

#20 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,186
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2013 - 10:20 PM

Sorina nu mai vorbesc cu tine daca nu-l incerci, mai ales ca tu ai norocul cred sa il gasesti pe cel alb de Verona care e sublim. Eu acu ii gasesc doar la Lidl dar nu e proaspat, unul dintre pachetele pe care le-am cumparat vineri avea capetele din invelis aproape toate mucegaite :love7: Incearca cu cel alb care are gustul mai delicat si apoi poti trece si la cel verde care are gust mai puternic.
Mie imi place mult si mi se pare ca e si foarte versatil, de la sos de paste, la creme, la risotto, la amestec cu peste, la tarte sarate, servit cu ou.
Chiar vroiam ieri sa fac un subiect in care sa pun linkurile tuturor retetelor care sunt pe forum pina acum, ca le-am citit pe toate duminica, ii facusem cu un sos cu oua si cautam sa vad daca pusesem deja reteta.

Pentru cine nu l-a mincat niciodata si nu stie, ca sa nu se sperie, la putin timp dupa ce il mincati urina are un miros puternic, din cauza lui.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site