Forum Culinar: Tort pufos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort pufos usor si fara ulei,fara unt

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 May 2013 - 01:31 PM

Tort pufos,

L-am facut zebrat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688774971617.jpg

-250 grame faina,
-1 plic praf copt,eu doar 2 lingurite
-2 linguri cacao,
-250 grame frisca lichida nebatuta,
-200 grame zahar,
-3 oua,
-arome dupa plac,

Se bat ouale cu zahar spuma,se adauga frisca lichida NEBATUTA,iar apoi aromele si faina amestecata cu praful de copt.
Se imparte in jumatate,intr-o jumatate se adauga cacao.
Se pune in tava ca la cel zebrat.
Se pune in cuptor la 180 grade circa 40 minute.
Cand am scos din cuptor am pudrat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688776324558.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688775543422.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,166
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 May 2013 - 02:17 PM

Deci ti-ai reparat calculatorul. :rolleyes:
Abia astept sa fac minunea asta!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,427
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2013 - 09:27 PM

Si eu care ma tot uitam pe facebook dupa reteta si ea era aici :love7:

#4 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 02 June 2013 - 10:24 PM

Am facut asta seara "Tortul pufos". L-am copt in forma de cozonac, a iesit un mega chec fin si pufos. Am pus nuci din belsug deasupra si am ras coaja de lamaie in aluat. Nu am avut multa rabdare cu zebra si nu au iesit bine definite dungile.
Foarte bun, sigur se reface, multumesc pentru reteta. :)
Imagine atasata: monthly_06_2013/post-85-13702045004461.jpg

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 June 2013 - 04:19 PM

Wow ce bine arata tortul asta Ramy!

#6 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 June 2013 - 10:47 PM

Vezi postareaELIN, la 02 June 2013 - 10:24 PM, a spus:

Am facut asta seara "Tortul pufos". L-am copt in forma de cozonac, a iesit un mega chec fin si pufos. Am pus nuci din belsug deasupra si am ras coaja de lamaie in aluat. Nu am avut multa rabdare cu zebra si nu au iesit bine definite dungile.
Foarte bun, sigur se reface, multumesc pentru reteta. :D
Atasament P6020598.JPG

Ti-a iesit tare fain.Arata foarte bine,ma bucur ca ti-a placut.

Vezi postarearalesu, la 03 June 2013 - 04:19 PM, a spus:

Wow ce bine arata tortul asta Ramy!

Este foarte usor de facut,in 2 timpi si 3 miscari e gata.

#7 Useril este offline   ELIN 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 09 June 2013 - 09:28 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 07 June 2013 - 10:47 PM, a spus:

Vezi postareaELIN, la 02 June 2013 - 10:24 PM, a spus:

Am facut asta seara "Tortul pufos". L-am copt in forma de cozonac, a iesit un mega chec fin si pufos. Am pus nuci din belsug deasupra si am ras coaja de lamaie in aluat. Nu am avut multa rabdare cu zebra si nu au iesit bine definite dungile.
Foarte bun, sigur se reface, multumesc pentru reteta. :crying:
Atasament P6020598.JPG

Ti-a iesit tare fain.Arata foarte bine,ma bucur ca ti-a placut.

Vezi postarearalesu, la 03 June 2013 - 04:19 PM, a spus:

Wow ce bine arata tortul asta Ramy!

Este foarte usor de facut,in 2 timpi si 3 miscari e gata.

Nici dupa o saptamana nu s-a intarit. Si textura si gustul este altfel decat la checurile cu ulei sau unt. Am mai avut o feliuta ratacita, impachetata in folie alimentara, probabil ca ar fi rezistat si mai mult dar a picat tocmai bine langa cafea. :floare:

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,166
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 June 2013 - 09:54 AM

L-am facut si eu, dar fara cacao.Am fus felioare de mar deasupra si-am dat la copii la gustare dupa scoala. :crying:
N-am poze ca a disparut imediat.

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,213
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 June 2013 - 12:49 PM

Am facut si eu,f. rapida si buna,eu n-am avut frisca lichida asa ca am pus 250 de gr. de smantana 25% grasime(am cumparat deaia varsata la kg.)

Am ciopartit-o calda ca bub' nu mai avea rabdare! :hug:

O sa mai folosesc blatul asta si la altele ,merci de reteta! :lol:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-405-13716389470852.jpg

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 June 2013 - 11:32 PM

la fel de pufos, dar cu mac.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-341-13719367210393.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 25 June 2013 - 01:53 PM

Vezi postareaGeany, la 19 June 2013 - 12:49 PM, a spus:

Am facut si eu,f. rapida si buna,eu n-am avut frisca lichida asa ca am pus 250 de gr. de smantana 25% grasime(am cumparat deaia varsata la kg.)

Am ciopartit-o calda ca bub' nu mai avea rabdare! :rolleyes:

O sa mai folosesc blatul asta si la altele ,merci de reteta! =))

Atasament SAM_7950.JPG


Sa va fie de bine Geany,e usor,rapid si se personalizeaza dupa gusturi.

Vezi postareaaura, la 22 June 2013 - 11:32 PM, a spus:

la fel de pufos, dar cu mac.

Atasament IMG_7790.JPG

Mama ce bine arata,eu iubesc macul,cred ca-l fac si eu cu mac.

#12 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 30 June 2013 - 07:21 PM

L-am facut si eu, foarte bun si foarte usor de facut.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-1290-1372612815976.jpg

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 July 2013 - 06:04 PM

ce dungi frumoase ti-au iesit Ela! Cum le-ai facut?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 01 July 2013 - 09:35 PM

Vezi postareaaura, la 01 July 2013 - 06:04 PM, a spus:

ce dungi frumoase ti-au iesit Ela! Cum le-ai facut?


Multumesc! Am pus o lingura plina din compozitia alba si ceva mai putin din cea cu cacao, in mijlocul tavii, alternand. De obicei pun o lingura din compozitia alba si o lingurita din cea cu cacao si ies mai frumoase, acum sunt cam inghesuite cele cu cacao. La sfarsit am ramas cu mai multa compozitie alba si am turnat-o pe toata.

#15 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 July 2013 - 03:16 PM

Dada , facut si e super fain...nu am avut rabdare sa pun cu lungurita ca sa iasa dungulite mici, pus mai asa taraneste cu nadejde...foaaaaaaaarte bun. se va mai face.

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 July 2013 - 06:11 PM

deci si proba :D...eu sub forma de cake.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2013/post-16-13731265469906.jpg


#17 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 July 2013 - 06:32 PM

Vezi postareastella, la 06 July 2013 - 06:11 PM, a spus:

deci si proba :71:...eu sub forma de cake.

:D :) deci reteta asta sigur o voi face si eu.Numaidecat !

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,166
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2013 - 04:52 PM

L-am facut iar, cu visine:

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-9-13738134955319.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site