Forum Culinar: Prajitura cu pesmet - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu pesmet cu mere sau ciocolata

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 June 2013 - 09:34 AM

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718854622406.jpg

Golesc incet incet dulapurile.Ma pregatesc de vacanta.
Cautam o reteta cu pesmet, dar nu vroiam sa fac savarine.Savarinele imi plac dospite.

Am gasit pe blogul "Panza e presenza" o reteta potrivita.
Mariabianca a pus ciocolata dark rasa, eu am pus felii de mere.
Alegeti voi.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718858719802.jpg

200 gr pesmet
200 gr amaretti batuti cu facaletul
180 gr zahar(eu, brun)
250 gr frisca lichida sau crema de lapte pentru gatit
3 oua
1 lingura praf de copt

Amestecati zaharul cu frisca lichida.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718858504356.jpg

Adaugati cele 3 galbenusuri.Amestecati si mai bine si adaugati pesmetul, amaretti si praful de copt.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718859772837.jpg

Adaugam acum albusurile batute bine si le incorporam cu delicatete.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718860250913.jpg

Daca ati optat pentru ciocolata rasa adaugati aproximativ 100 de grame.Eu am adaugat doua mere feliate si presarate cu scortisoara.Forma mea de tort are 24 cm diametru.

Am copt la 180 grade aproximativ 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718861410464.jpg

Daca aveti pesmet facut de voi e perfect.Reduceti costurile la zero aproape.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-9-13718862592545.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,042
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 June 2013 - 10:36 PM

Of, miine tre sa fac pesmet dar n-am amaretti

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,961
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 June 2013 - 01:19 PM

Uite mie amaretti nu-mi lipsesc din casa.Mai ales acum ca au iesit piersicile. :P
In ciuda denumirii "spartane" e un desert surprinzator de bun, sa stii.
Si ideea asta era: sa folosim pesmet facut in casa. :floare:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site