Forum Culinar: Mancare de porumb - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mancare de porumb

#1 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 225
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 26 August 2013 - 02:36 PM

Nu stiu cum o cheama pe limba ei asa ca Mancare de porumb sa ii ramana numele. :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-332-13775202013974.jpg

Ingrediente
500 g boabe porumb crud nefiert
500 g rosii
200 g crema de branza
250 ml lapte
2 cepe medii sau 4 fire de ceapa verde
2 linguri ulei
3-4 catei de usturoi
oregano
Sare, piper
150 g cascaval
pesmet

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga porumbul, rosiile, lapte, crema de branza si condimentele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi se aseaza intr-o tava. Se presara cascaval ras si pesmet si se da la cuptor la foc mic min. o ora.

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-332-13775202427618.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-332-13775202279166.jpg

Acum sa va povestesc putin despre mancarea asta. Reteta este tot egipteana si am avut mari rezerve cand am facut-o prima data in Ramadan, amestecul ala de rosii cu lapte nu imi suna prea bine. Mi-a placut foarte mult am facut-o deja de 3 ori in ultima luna. Ultima data am ramas fara nici o rosie de culoare rosie in casa si le-am folosit pe cele galbene. Vizual arata mult mai bine, gustul este identic. Nu am reusit sa fac suficiente poze pentru o reteta in imagini, dar sper sa o incercati. Pofta buna!

#2 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,845
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 August 2013 - 06:41 PM

Vezi postareaAmina, la 26 August 2013 - 02:36 PM, a spus:

Nu stiu cum o cheama pe limba ei asa ca Mancare de porumb sa ii ramana numele. :occasion15:

Atasament MP.jpg

Ingrediente
500 g boabe porumb crud nefiert
500 g rosii
200 g crema de branza
250 ml lapte
2 cepe medii sau 4 fire de ceapa verde
2 linguri ulei
3-4 catei de usturoi
oregano
Sare, piper
150 g cascaval
pesmet

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga porumbul, rosiile, lapte, crema de branza si condimentele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi se aseaza intr-o tava. Se presara cascaval ras si pesmet si se da la cuptor la foc mic min. o ora.



Acum sa va povestesc putin despre mancarea asta. Reteta este tot egipteana si am avut mari rezerve cand am facut-o prima data in Ramadan, amestecul ala de rosii cu lapte nu imi suna prea bine. Mi-a placut foarte mult am facut-o deja de 3 ori in ultima luna. Ultima data am ramas fara nici o rosie de culoare rosie in casa si le-am folosit pe cele galbene. Vizual arata mult mai bine, gustul este identic. Nu am reusit sa fac suficiente poze pentru o reteta in imagini, dar sper sa o incercati. Pofta buna!

MULTUMESC DE IDEE...MIE IMI PLACE TOT CE AI PUS ACOLO O S O FAC SI EU!!!

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,910
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 August 2013 - 09:05 AM

N-arata rau deloc! :tongue3: Intreb jupanul daca-i surade ideea si, daca da, trec la treaba! :hug:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site