Forum Culinar: Pîine cu ou si mozzarella - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pîine cu ou si mozzarella (ovo-lacto)

#1 Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10203
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 October 2013 - 06:23 PM

Am pregatit aceasta minunatie care am descoperit-o la Ama în bucatarie. Se prepara rapid, si este buna rau! Daca mai serviti si o salata pe lînga, e chiar un prînz excelent. Carnivorilor înraiti le recomand si niste sunculita gen prosciutto cotto sau chiar putin bacon tocat maruntel. Daca va hotarîti pentru proteina animala sub forma de bacon, sunca..., va sfatuiesc s-o asezati pe pîine înainte de a turna oul batut, iar daca doriti deva crocant între dinti, peste mozzarella. În orice caz, eu o s-o repet!

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13813320341731.jpg


Ingrediente pentru 3 portii:

  • felii de pîine/ 12 felioare de bagheta
  • 4 oua
  • 2 bile de mozzarella, feliate
  • putin unt, pentru uns pîinea
  • 6 lingurite de smîntîna
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocata grob
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline e.v.


Eu am folosit o bagheta taraneasca, mai densa - fara afînatori, din faina de spelta. Am pus cîte 4 felioare de caciula.
Daca serviti salata sau altceva pe lînga, puteti socoti cîte 2 felioare de caciula si aveti 6 portii. Daca va e foame tare,
reveniti din nou la cele 3 portii initiale de la care am plecat :D

Pregatim ingredientele si fixam cuptorul la 200°C.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13813320792361.jpg

Între timp batem ouale cu smîntîna, sare, piper si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13813320940915.jpg

Turnam amestecul peste felioarele de pîine/bagheta,
pe care le-am uns în prealabil cu putin unt si le-am asezat în tava cu hîrtie de copt,
pe partea unsa. Eu am stropit felioarele cu putin ulei de masline.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-1381332124281.jpg

Deasupra aranjam feliile de mozzarella, daca a mai ramas ceva patrunjel pe tocator
îl împrastiem deasupra, ca doar n-o sa-l risipim :P

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-1381332142404.jpg

Dam tava în cuptor, si o lasam... pîna arata bine :D
Se transfera foarte usor din tava pe platou, cu sau fara hîrtia de copt.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-5-13813321557734.jpg

-Maya's World-☀

-D'ale pisicilor-☀

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 October 2013 - 08:03 PM

Buna idee mi-ai dat pentru pachetul Stefaniei.

Eu faceam in tigaie cu painea taiata cuburi, cu ulei si patrunjel si lasam pana se prajea un pic. Apoi adaugam ouale cu lapte.

Dar imi place si varianta ta, pentru maine asa am sa o fac.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10480
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 October 2013 - 03:29 AM

Bea adora 1 ou prajit cu 3 bilute de mozzarella fresh, in teflon cu un strop ulei + salata de rosii sau mixta! Reteta asta e pt mine, :love7: ca e rapida si cu ingredientele putine de ne plac! Le-o fac!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   adi_edi Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 844
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 October 2013 - 05:21 AM

Merci Maya, cred ca am s-o fac maine dimineata!
Eu faceam ceva asemanator, "strata" (un fel de budinca de paine), dar necesita un pic mai mult de lucru, acum depinde si ce ingrediente pui.

#5 Useril este offline   2ut Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 10 October 2013 - 08:19 AM

Am facut-o si eu in weekend, foarte buna, iti multumim mult, Maya pentru reteta asta simpla si buna, ne-a placut tare mult.

#6 Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 October 2013 - 03:40 PM

Nu a mai fost sa fie pentru pachetul Stefaniei, ci pentru burtica mamicii. Eu am pus si sunculita si a fost pentru micul dejun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 October 2013 - 07:57 PM

Din nou, azi

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-341-1381597061805.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   bristena Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 976
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 October 2013 - 03:08 PM

facut si eu, nu-i cu mozzarella ci cu scamorza afumata, un varf de cutit de pasta picanta de rosii, alaturi muratura (vinete cu morcovi, ceapa si ardei iute)

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-142-13827892624926.jpg

sar'mana de idee
fiica dacilor

#9 Useril este offline   roth Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 30 October 2013 - 10:15 PM

Maya multam mult pt reteta, e minunata, usor de facut si de mare efect.
inainte de copt
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1836-13831604550192.jpg
si
inainte de mancat
Imagine atasata: monthly_10_2013/post-1836-13831604752123.jpg

#10 Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3684
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 January 2014 - 10:08 PM

În seara asta am reciclat o pagnotta di Altamura. Când m-au întrebat ce le-am făcut nu știam ce să le spun, așa că le-am rebotezat "un fel de bruschette, mami" și așa le-a rămas.
Eu nu am păpat din cauză de pâine dar poporul nemonti a fost foarte fericit.
Eu am pus și ultima bucățică de cărnița afumată adusă de mama.
Mulțumesc mult pentru idee!
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi