Forum Culinar: Tort de portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort de portocale

#1 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 27 December 2013 - 04:38 PM

-300 g pișcoturi Savoiardi
-1 kg frișcă
-1 kg portocale
-400ml lapte
-8 ouă
-400 g zahăr
-1 plic pudding de vanilie
-4 plicuri gelatină (40 g)
-60 ml lichior de portocale (+lichior sau suc de portocale pentru însiropat pișcoturile)

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881539821536.jpg

Se pune laptele la fiert, timp în care se dizolvat gelatina în puțină apă rece.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881540320339.jpg

Când laptele a fiert, se adăugă gelatina dizolvată.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881540843004.jpg

Se separă gălbenușurile de albușuri;

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881541208957.jpg

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, lichiorul și praful de pudding.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881541622867.jpg

Se toarnă amestecul de gălbenușuri peste laptele ce fierbe și se amestecă până ce s-a îngroșat compoziția.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881542232928.jpg

Separat se răzuiește coaja de la două portocale, și se adăugă la crema luată de pe foc.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881542764648.jpg

Se lăsă să se răcească timp în care se mixează bine albușurile.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881543368855.jpg

Când crema este rece se adăugă spuma de albuș încorporând prin mișcări ușoare cu telul. Se continuă cu frișca, ce se amestecă în același mod.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881544311065.jpg

Se asamblează tortul. Se spală portocalele și se taie felii subțiri.
Într-o tavă se alternează straturile de portocale cu cele de cremă. Se așează o folie alimentară în tavă și se pune un strat de portocale.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881546149168.jpg

Se toarnă un strat de cremă;

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881546600784.jpg

Un rând de pișcoturi însiropate cu lichior;

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881546913879.jpg

Iar unul de cremă;

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881547278091.jpg

Se pune încă un strat de pișcoturi însiropate.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-1388154783185.jpg

Iar la urmă se pune ultimul strat de cremă și câteva felii de portocale, și se acoperă tava cu folie.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881548301459.jpg

Se dă la frigider unde se ține peste noapte.

A doua zi se răstoarnă pe un platou.

Din această cantitate rezultă o tavă mare și un mini tortuleț.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881549532974.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881549742687.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881549937974.jpg

Și se poate tăia.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881550170033.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13881550335178.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 December 2013 - 11:25 AM

ooo, ati avut sarbatori cu arome de citrice, imi place!
si eu am facut un tort cu crema de lamaie.
am vazut si kekul si l-am retinut, tb sa-l fac ca ma bantuie.
o mica remarca, care-ar putea ajuta altadata: cand am de adaugat coaja de citrice intr-o crema, incerc s-o fac cat mai putin sesizabila. de exemplu, acum am blenduit coaja-cu un mixer stick- in putin lichid, in cazul meu in zeama de lamaie. tu cred c-ai fi putut s-o faci folosind putina crema lichida. influenteaza in bine si gustul si textura cremei, nu mai zic de aroma!

felicitari ptr reusita deserturilor!

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,573
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 December 2013 - 08:44 PM

Un tort usor si tare aromat. Eu faceam ceva de genul cu ananas, dar cred ca varianta ta e mult mai fresh.

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 30 December 2013 - 08:55 PM

Mi-ai dat o idee excelenta.Pe baza tortului tau o sa improvizez acum un tortulet pt maine.Mersi pt idee :notworthy:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 03:06 PM

Vezi postareapetunie, la 30 December 2013 - 08:55 PM, a spus:

Mi-ai dat o idee excelenta.Pe baza tortului tau o sa improvizez acum un tortulet pt maine.Mersi pt idee :notworthy:


Cu toată plăcerea. Mă bucur că îți este de folos rețeta mea. Petrecere frumoasă!
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#6 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 03:09 PM

Vezi postareaPhoenix, la 30 December 2013 - 08:44 PM, a spus:

Un tort usor si tare aromat. Eu faceam ceva de genul cu ananas, dar cred ca varianta ta e mult mai fresh.


Da se poate face cu diverse fructe, de fapt e un fel de ”diplomat”, doar că parcă nu mergea șă îi spun așa având praful ala de budincă. Însă te asigur că e tare gustoas, dar și mult, deci din cantitatea asta rezultă un desert îndestulător.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#7 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 03:10 PM

Vezi postareamoatza, la 30 December 2013 - 11:25 AM, a spus:

ooo, ati avut sarbatori cu arome de citrice, imi place!
si eu am facut un tort cu crema de lamaie.
am vazut si kekul si l-am retinut, tb sa-l fac ca ma bantuie.
o mica remarca, care-ar putea ajuta altadata: cand am de adaugat coaja de citrice intr-o crema, incerc s-o fac cat mai putin sesizabila. de exemplu, acum am blenduit coaja-cu un mixer stick- in putin lichid, in cazul meu in zeama de lamaie. tu cred c-ai fi putut s-o faci folosind putina crema lichida. influenteaza in bine si gustul si textura cremei, nu mai zic de aroma!

felicitari ptr reusita deserturilor!


Moatza mulțumesc mult de apreciere, ce venind din partea ta e o adevărată onoare.
Și eu sunt mare amatoare de citrice așa că încercat mai multe rețete cu ele, iar ”trucul” tău este mai mult decât binevenit...

La Mulți Ani!
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site