Forum Culinar: Ciorbă de perișoare - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciorbă de perișoare varianta mea...mai dietetică

#1 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 04:36 PM

-Pentru ciorbă
-250 g morcov
-1 legătură pătrunjel
-1 ceapă mare
-1 cub knor

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885002760961.jpg

+3 linguri ulei
+100 ml suc de roșii
+un vârf de lingură sare de lămâie

Se pune într-o oală de 3 l, la fiert, morcovul fâșii, jumătate din pătrunjelul tocat, și ceapa întreagă.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885002885349.jpg

Cât fierb legumele, se pregătesc perișoarele din:

-500 g carne tocată porc+vită
-80 g orez
-2 linguri morcov ras
-2 linguri griș
-1 ou
-sare

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885003448208.jpg

Se amestecă toate și se formează o compoziție omogenă.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885003781937.jpg

Când morcovul este parțial fiert se scoate ceapa din ciorbă, se formează perișoarele, folosind mainile ude și se adaugă în oală.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885004347474.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-1388500486849.jpg

Când perișoarele sunt fierte, se pune sucul de roșii, uleiul și sarea de lămâie, și se mai lasă câteva clocote, apoi se oprește focul.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885005131056.jpg

După preferință se poate drege. Se pune în farfurii și se presară pătrunjel verde tocat.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885005661347.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1954-13885005776332.jpg
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#2 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 31 December 2013 - 09:36 PM

Eleonora ma bucur sa te revad. Azi exact ciorbita de perisoare am facut si eu. Din carnita de curcan si mai multe legume.
Te sarut cu mare drag si un nou an mai bun!

#3 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 11:33 PM

Vezi postareacris31, la 31 December 2013 - 09:36 PM, a spus:

Eleonora ma bucur sa te revad. Azi exact ciorbita de perisoare am facut si eu. Din carnita de curcan si mai multe legume.
Te sarut cu mare drag si un nou an mai bun!


Cris să știi că și mie îmi face mare plăcere să te întânesc și aici. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și îți urez și eu La Mulți Ani cu sănătate și bucurie, ție și tuturor celor ce îți sunt dragi!
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site