Forum Culinar: Tort Zebra - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Zebra

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 11 January 2014 - 06:17 PM

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894569314494.png
Am gasit intr-o revista o reteta ingenioasa si simpla pentru prepararea unui blat de tort si cel mai important este ca nu se face cu albus batut spuma deci nu necesita prea multa munca. Cum nu am prea mult timp la dispozitie voi face crema din lapte, faina si crema finetti iar pentru ornat voi folosi frisca. Se poate pune ce crema doriti sau va place mai mult.

Ingrediente:

- 5 oua;
- 1 cana si 1/2 de zahar;
- 2 cani si 1/2 de faina;
- 1 praf de copt;
- 3 linguri de cacao + 3 linguri de faina;
- zahar vanilinat;
- 1 cana unt topt;
- sare + 1 cana de apa minerala

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894653312036.jpg

Se pun intr-un vas oualele, sarea, zaharul, vanilia, untul si se amesteca.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894653450142.jpg

Se adauga apa, faina cu praful de copt si se mixeaza sau se bate cu telul.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894653762049.jpg

Se imparte compozitia in doua parti egale si se pune in doua vase. In primul se pune cacao si se amesteca bine, iar in al doilea se pune faina.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894653903966.jpg

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, folosim 2 polonice sau 2 linguri mai mari si turnam pe rand de fiecare data in centrul formei un polonic de compozitie alba, un polonic de compozitie maro. Se formeaza cercuri concentrice ca in imagine:

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894654037059.jpg

Se da apoi la cuptor la foc potrivit timp de 1 ora si un sfert. Cand e gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem pe orizontala in doua si se obtin 3 foi.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894654235116.jpg

Pentru a prepara crema se pune laptele cu faina si se amesteca intr-un vas. Se pune vasul la fiert, se amesteca pana se obtine o crema groasa, apoi se pune crema finetti, se amesteca si se da la rece.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894654471911.jpg

Se face putin sirop ( blatul este moale si pufos, nu are nevoie de mult sirop) din apa, zahar si esenta de rom sau din care doriti, se insiropeaza prima foaie, se pune crema si la fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-1389465459851.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894654723227.jpg

De ornat lasam imaginatia sa-si faca treaba, cine o are, eu am o mare problema la acest capitol!

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13894654873859.jpg



Spor la gatit!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,454
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2014 - 07:59 PM

cu toate c-am facut tigrul de multe ori, nu m-am gandit sa-l folosesc drept blat.
e f frumos taiat pe orizontala.
felicitari de realizare!

#3 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 12 January 2014 - 09:29 PM

Multumesc frumos. :unsure:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site