
Am gasit intr-o revista o reteta ingenioasa si simpla pentru prepararea unui blat de tort si cel mai important este ca nu se face cu albus batut spuma deci nu necesita prea multa munca. Cum nu am prea mult timp la dispozitie voi face crema din lapte, faina si crema finetti iar pentru ornat voi folosi frisca. Se poate pune ce crema doriti sau va place mai mult.
Ingrediente:
- 5 oua;
- 1 cana si 1/2 de zahar;
- 2 cani si 1/2 de faina;
- 1 praf de copt;
- 3 linguri de cacao + 3 linguri de faina;
- zahar vanilinat;
- 1 cana unt topt;
- sare + 1 cana de apa minerala

Se pun intr-un vas oualele, sarea, zaharul, vanilia, untul si se amesteca.

Se adauga apa, faina cu praful de copt si se mixeaza sau se bate cu telul.

Se imparte compozitia in doua parti egale si se pune in doua vase. In primul se pune cacao si se amesteca bine, iar in al doilea se pune faina.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, folosim 2 polonice sau 2 linguri mai mari si turnam pe rand de fiecare data in centrul formei un polonic de compozitie alba, un polonic de compozitie maro. Se formeaza cercuri concentrice ca in imagine:

Se da apoi la cuptor la foc potrivit timp de 1 ora si un sfert. Cand e gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem pe orizontala in doua si se obtin 3 foi.

Pentru a prepara crema se pune laptele cu faina si se amesteca intr-un vas. Se pune vasul la fiert, se amesteca pana se obtine o crema groasa, apoi se pune crema finetti, se amesteca si se da la rece.

Se face putin sirop ( blatul este moale si pufos, nu are nevoie de mult sirop) din apa, zahar si esenta de rom sau din care doriti, se insiropeaza prima foaie, se pune crema si la fel se procedeaza si cu celelalte foi.


De ornat lasam imaginatia sa-si faca treaba, cine o are, eu am o mare problema la acest capitol!

Spor la gatit!