Forum Culinar: Tort Nua - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Nua Cu cacao

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 October 2014 - 11:23 AM

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-9-14122407066187.jpg

E un tort cu crema de cacao, eu l-as chema tort dezordonat.Asta pentru ca nu e clasicul tort cu crema in mijloc.Ci un tort in care blatul si crema se coc impreuna.
Luat de pe pagina de facebook "Le delizie di Terry", a avut mare succes la vremea respectiva, circulau mai multe variante: cu crema de ricotta si cu crema de vanilie.
Eu l-am facut de nenumarate ori, dar numai varianta cu cacao.Vor urma celalalte variante sper!

Pregatiti mai intai crema:

500 ml lapte gras
140 gr zahar
40 gr cacao
50 gr faina
2 oua

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam faina cenuta si cacao, dupa care unim laptele.
Punem pe foc mic si amestecam mereu pana obtinem o budinca.

Lasam la racit si ne apucam de blat:

280 gr faina
230 gr zahar
4 oua
130 ml ulei
100 ml lapte
30 gr cacao
1 lingura de praf de copt

Batem ouale cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele.La sfarsit adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa sau tapetata cu hartie.
Peste compozitia "cruda" adaugam cu lingura din loc in loc, crema de cacao.

Introducem rapid tortul in cuptorul incalzit la 180° si coacem pana cand e gata(adica cand am efectuat proba cu scobitoarea).
Aproximativ 30-40 de minute.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-9-14122415029855.jpg

Lasati la racit, eventual si in frigider cateva ore.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-9-14122414682187.jpg

#2 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 02 October 2014 - 02:24 PM

Arată interesant și cred ca e și bun, dar la compoziția blatului cred ca-i o greșeala, apare laptele menționat de doua ori și nici pomeneala de ulei.

Și ce diametru are forma de tort?
M-ar tenta să-l incerc mâine.

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 October 2014 - 09:35 PM

Icecream ai dreptate, am gesit.Am modificat. :)
Forma de tort are 24 cm.

E interesant, destul de rapid de facut si foarte bun.
:D

#4 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 09 October 2014 - 11:31 AM

Am făcut tortul vineri că am avut sâmbătă niște invitați mai ciocolatoși de felul lor, a ieșit foarte bun. Am pus în cremă și coajă de portocală confiată, i-a dat o aromă specială.
Sigur îl voi repeta curând, se face ușor. Mulțumesc Eataly de rețetă!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 October 2014 - 05:38 PM

Cu mare placere Icecream, la mine nu trece luna sa nu o fac.

Faina ideea cu portocala confiata...se apropie Craciunul! =))

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 978
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 10 October 2014 - 12:38 PM

Sigur am sa-l fac si eu in weekend, ca va trebui sa am cel putin 2 feluri de desert - unul cu cioco si unul fara, dupa pretentiile musafirilor...

#7 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 978
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 14 October 2014 - 04:27 AM

L-am facut, dar n-am poze - a fost foarte apreciat, am dar reteta mai departe :crying: !
Mie nu mi-a iesit asa mare diferenta intre crema si blat (blatul a fost mai inchis la culoare), dar oricum a fost tare bun. Am vrut sa pun si eu portocala dar am uitat, nu s-a plans nimeni, ce-i drept...
Intr-adevar usor de facut, rapid, bun - reteta perfecta!

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 October 2014 - 02:39 PM

Daca ai dat reteta mai departe e semn bun.
:crying:

Cand spui ca nu ti-a iesit mare diferenta intre blat si crema, te referi la culoare, nu?Sau la consistenta?

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 978
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 October 2014 - 02:01 AM

Vezi postareaEataly, la 16 October 2014 - 02:39 PM, a spus:



Cand spui ca nu ti-a iesit mare diferenta intre blat si crema, te referi la culoare, nu?Sau la consistenta?


Da, la culoare, dar nu conteaza, e buna oricum! Pentru copii am pus frisca deasupra, si capsuni mmmm....

#10 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2015 - 01:50 PM

Am reusit in sfarsit sa-l fac si eu sorella!

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-162-14286665251382.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-162-14286665386867.jpg

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 April 2015 - 08:57 AM

Ma bucur.
Eu il fac mereu cand am timp putin si vreau sa-mi las oaspetii cu gura cascata! :scratch:

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 April 2015 - 08:57 PM

Lili, o întrebare... Îmi trebuie pt duminică. Ia zi tu, nu e mai bună a doua zi? Nu de alta dar sunt nevoită să-l fac sâmbătă.
Ce zici, e bine așa? Sau mă trezesc duminică la 6h?
Nu-i bai, că oricum mă trezesc la 6h,dar am în plan alte chestii, așa că dacă reușesc să fac cât mai multe sâmbătă, duminică stau un pic mai liniștită.
Sorina

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 April 2015 - 08:22 AM

E perfect Sorinuca!Am facut-o de nenumarate ori pentru "la gratar".
Si normal ca o fac cu o zi inainte.
Nu se imprastie crema la tortul asta! :sleepy1:

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 April 2015 - 08:41 AM

Să trăiți, am înțeles! Vedem cum încastrăm totul.
Sorina

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 April 2015 - 04:26 PM

Sâmbăta la miezul nopții l-am scos din cuptor. Eram obosită moartă dar nu m-am lăsat până nu l-am făcut.
Tare curioasă mai eram...
Vreau să-ți zic că a supraviețuit doar o mică feliuță pe care a fost devorată luni.
L-am făcut Monti F2 pt că nu era doar pt noi.
Îl voi reface cât de curând.
Pozele sunt făcute cu telefonul...

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-133-14296262243155.jpg

Și ultima feliuță...

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-133-14296262341944.jpg

Mulțumesc muuuuuult de tot! A avut un succes nebun la ciocolatoși.
Sorina

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 April 2015 - 03:15 PM

Ce ma bucuuuurr! :)

Tortul asta e colacul meu de salvare! :-*

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 August 2015 - 01:18 PM

Varianta cu branza de vaci (ricotta).

250 gr branza de vaci.Eu am folosit Delaco.
1 ou
4-5 linguri zahar

Am pus crema obtinuta intr-o punga si am schitat un grilaj.
Tot peste compozitia cruda normal.


Imagine atasata: monthly_08_2015/post-9-14395509266305.jpg

Reteta originala prevedea cantitate dubla de branza si pusa cu lingura peste aluat.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2015/post-9-1439551065734.jpg


#18 Useril este offline   roxetta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria

Postat 12 June 2016 - 03:00 PM

Eataly, multumesc frumos pentru reteta! L-am facut aseara si l-am taiat azi, de ziua tatalui. A fost un succes total, au mancat si baietii si tatal ???? Si eu bineinteles mai mult decat ei ????

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2016/post-329-14657363969176.jpg


#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 June 2016 - 11:37 AM

Roxetta, ma bucur ca l-ai incercat si a fost pe placul vostru. ;)

Multi Ani tatalui! :)

#20 Useril este offline   roxetta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationAustria

Postat 13 June 2016 - 12:13 PM

Vezi postareaEataly, la 13 June 2016 - 11:37 AM, a spus:

Roxetta, ma bucur ca l-ai incercat si a fost pe placul vostru. :floare:

Multi Ani tatalui! :)


Multumesc ;)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site