Forum Culinar: Naut cu mangold si curry - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Naut cu mangold si curry o reteta dupa Margit Proebst

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 January 2015 - 03:10 PM

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-1421413776969.jpg

Reteta originala contine spanac, eu aveam mangol(Beta vulgaris), asa ca asta am folosit.

1 doza naut(850g)
150 gr mangold
1 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata ghimbir(cca 3cm)
100 ml spua legume
100 ml smantana gatit
1 lingura curry
sare
piper
ulei



Cum eu am avut mangold proaspat l-am tras inainte in tigaie cu putin ulei, daca aveti congelat, spanac sau mangold il puneti direct la final scurs bine de apa.
Curry -ul meu a fost unul rosu tailandez.

Ceapa, usturoiul si ghimbirul le tocam marunt

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214131067642.jpg


si le punem intr-o tigaie cu putin ulei pret de 2 minute la foc mediu
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214133107579.jpg

dupa care adaugam nautul si curry si mai lasam inca 1 minut

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214133694747.jpg

si adaugam supa, acoperit tigaia si mai lasam sa fiarba 5 minute .

La final adaugam smantana si mangoldul, amestecam si acoperim iarasi vasul lasand sa mai firba inca 5 minute la foc mediu.


Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214135694691.jpg

Poate fi servit independent sau langa orez.Eu am preferat prima varianta.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14214137517156.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-1421413825626.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2015 - 11:16 PM

Si eu tot independent, imi place mult sii nautul si mangoldul.

#3 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 25 January 2015 - 09:58 PM

Ceva asemanator am facut si eu, cu spanac (dar fara smantana si curry) si cu rondele de merluciu. Foarte bun. Am sa incerc si asa, ca-mi place nautul.

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,714
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2015 - 08:23 AM

Fain arata Ioana. Eu fac din cand in cand reteta aia libaneza cu supa de linte si mangold.

#5 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 January 2015 - 02:40 PM

Am sa incerc si eu combinatia aceasta. Eu folosesc mangold pe post de salata verde primavara, sau ca frunza pentru sarmale toata vara si toamna. Am tot zis ca o sa incerc sa pun la congelator frunze de mangold sa vad cum se comporta, dar mereu uit toamna.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site