Forum Culinar: Dieta Montignac - Prajitura pufoasa cu mere si migdale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Prajitura pufoasa cu mere si migdale ... furata de la Zozo

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 March 2015 - 03:33 PM

Reteta am furat-o de la Zozo si ne-a placut asa de mult ca am facut-o de doua ori in 4 zile.

Nu prea ma incanta pe mine retetele fara cantitati fixe dar imi doream asa de mult o prajitura de mere buna care sa se faca si in mare viteza incat am zis sa risc de data asta.
Am mers pe mana lu' Zozo si am ales mai mult decat bine.

Ingrediente:
(cum tava mea e un pic mai mare decat a lu' Zozo eu am marit cantitatile)

- mere acrisoare la ochi bre, pana umpleti jumatate de tava (min 6 in cazul meu)
- 50g fructoza
- scortisoara (cu cat e mai multa cu atat mai bine)

Se dau merele pe razatoare direct in tava, se amesteca cu fructoza (daca iti aduci aminte, daca nu o asezi in ultimul moment deasupra). Prima data am facut frumos, ca la carte, acum am uitat si scortisoara... Mi-am adus aminte dupa vre-un sfert de ora de cuptor... da' tot am pus-o.

Deci, dupa cum va spuneam, nivelati bine merele, ca daca nu o faceti patiti ca mine... la sfarsit va raman merele in tava...

Si bagati tava la cuptor pt o jumatate de ora la 180°C.

Buuuun, suntem deja la un bun punct. Trecem la blat.


- 6 oua
- 3 linguri (rase) de fructoza
- 200g de migdale macinate de mine
- scortisoara (cu de la mine putere)
- un pic de sare

Separam albusurile de galbenusuri. Punem mixerul in functiune si montam albusurile cu un pic de sare. Dupa ce s-au infoiat bine adaugam fructoza si continuam sa mixam pana fructoza se topeste.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256464553079.jpg

Batem galbenusurile cu un pic de sare cat sa le desfacem putin (cu furculita) si le incorporam la albusuri cu ajutorul unei linguri de lemn.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256465374965.jpg

Rapid am tocat migdalele...

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256466129312.jpg

... si le-am incorporat in albus impreuna cu scortisoara.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256466594801.jpg

Intre timp a sunat porcusorul. Jumatatea de ora trecuse, asa ca am scos tava cu merele... Se vede ca mi-am adus aminte mai tarziu de scortisoara. Nu-i bai, e tare buna si asa.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256474435798.jpg

Am pus aluatul peste mere...

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256476198269.jpg

... si peste am aruncat 100g de migdale, oups, am deschis punguta gresita, in cazul acesta 100g de alune

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-1425647703703.jpg

Din nou cu tava la cuptor pt 15- 20 minute. Vedeti voi, ca incepe imediat sa miroasa a ars. Cam asa arata prajitura de azi imediat scoasa din cuptor...

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-1425647836562.jpg

Lasam sa se odihneasca 10 minute in tava, dupa care o rasturnam... si eventual, in caz de nevoie ajutam merele sa cada frumos peste blat. Prima oara mi s-a intamplat, azi nu (se vede ca le-am nivelat mai bine).

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256482896168.jpg

Se asteapta in functie de rabdare (eu nu sunt dotata de asa ceva) si se trece la atac...

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-1425648440406.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256487841234.jpg

Pofta buna (cu frisca)!

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-133-14256485007447.jpg

... prea buna...
Sorina

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,047
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2015 - 11:10 AM

Ce faina e, si presupun ca faina de migdale se poate inlocui cu cea de alune, nu?

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 March 2015 - 04:29 PM

Absolut. După plăcerea fiecăruia.

Eu am acum merele la cuptor. Mă duc să fac aluatul.
Sorina

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2016 - 03:41 PM

Acum ceva timp...

Imagine atasata: monthly_08_2016/post-133-14704044817893.jpg

Acum îmi veni poftă!
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site