Forum Culinar: Dulciuri fara gluten - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulciuri fara gluten

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 September 2016 - 01:54 PM

Mr.Eataly in urma testelor a rezultat intolerant si la Solanaceae(rosii, vinete, ardei si ardei iuti).
Intolerant, nu alergic.Deci nu-i ies bube si moare :hug:

Le-a eliminat complet o bucata buna de timp.Acum a reluat dar in cantitati mici.Macar pana la noi teste, ca ce trista e viata fara rosii. :lol:

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,694
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 October 2016 - 03:32 PM

Apropos de fructoză, ai dreptate până la un anumit punct. Așa e, tot un zahăr e, doar că având o putere de îndulcire mai mare eu folosesc doar jumătate din cantitatea de zahăr care o prevede rețeta.
Avantaj fructoza, din punctul meu de vedere.
Sorina

#23 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,989
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTarile de Jos

Postat 03 October 2016 - 04:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 October 2016 - 03:32 PM, a spus:

Apropos de fructoză, ai dreptate până la un anumit punct. Așa e, tot un zahăr e, doar că având o putere de îndulcire mai mare eu folosesc doar jumătate din cantitatea de zahăr care o prevede rețeta.
Avantaj fructoza, din punctul meu de vedere.


Ca sa lamurim si chestia asta...

"Fructose is a sugar found naturally in many fruits and vegetables, and added to various beverages such as soda and fruit-flavored drinks. However, it is very different from other sugars because it has a different metabolic pathway and is not the preferred energy source for muscles or the brain. Fructose is only metabolized in the liver and relies on fructokinase to initiate metabolism. It is also more lipogenic, or fat-producing, than glucose. Unlike glucose, too, it does not cause insulin to be released or stimulate production of leptin, a key hormone for regulating energy intake and expenditure. These factors raise concerns about chronically high intakes of dietary fructose, because it appears to behave more like fat in the body than like other carbohydrates."


http://healthyeating...ctose-8704.html
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 March 2017 - 01:38 PM

Tort albusuri cu faina de orez

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-1490182223548.jpg

250 gr de faina de orez
4 albusuri
150 gr de zahar
200 gr lapte
80 gr ulei
2 lingurite praf de copt
coaja de la o portocala netratata razuita
2-3 linguri suc de portocale

stafide, nuci facultativ


Albusurile le batem spuma bine cu jumatate din cantitatea de zahar.
Amestecam ingredientele uscate dupa care adaugam amestecul de lapte si ulei.

La sfarsit adaugam spuma albusurilor treptat.

Coacem la 180 de grade.E gata dupa ce trece de examenul scobitoarei.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14901826376044.jpg

Dintre toate prajiturile cu faina de orez, asta este cea mai pufoasa si deloc inecacioasa incercate de mine.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-9-14901826149835.jpg

#25 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,446
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 March 2017 - 06:53 PM

Arata superb, daca n-ai zice nici nu "se vede"ca e fara gluten, i-o dau coafezei mele :thumleft:

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 March 2017 - 12:33 PM

Repet, dintre toate prajiturile cu faina de orez, asta e "za best"!!!

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2019 - 04:00 PM

Barette energizante 3 ingrediente vegan, gluten free, paleo si varianta keto in link-ul original.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-87188400-1547905846.jpg

Pun reteta in cup asa cum am gasit-o aici.Acum se gasesc masuri de cup si sunt foarte comode la retetele americane.

1 cup faina migdale
2 linguri sirop artar
Seminte dovleac, eu aveam mix de seminte

Am prajit semintele in tigaie la foc mic.

Am amestecat faina migdale cu siropul cu ajutorul mainelor, compozitia e foarte lipicioasa.

Am adaugat semintele, am pus compozitia intr-o tava.Am presat bine totul.Am copt 20 min aproximativ la 180 grade pana devin marginiile usor maronii.

Taiati cand s-a racit.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-24333300-1547906207.jpg

Personalizati baretele cum doriti.

Eu am dublat cantitatiile ca ies putine.

#28 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,150
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2019 - 05:41 PM

Vezi postareaEataly, la 19 January 2019 - 04:00 PM, a spus:

Barette energizante 3 ingrediente vegan, gluten free, paleo si varianta keto in link-ul original.

Atasament 20190119_144547.jpg

Pun reteta in cup asa cum am gasit-o aici.Acum se gasesc masuri de cup si sunt foarte comode la retetele americane.

1 cup faina migdale
2 linguri sirop artar
Seminte dovleac, eu aveam mix de seminte

Am prajit semintele in tigaie la foc mic.

Am amestecat faina migdale cu siropul cu ajutorul mainelor, compozitia e foarte lipicioasa.

Am adaugat semintele, am pus compozitia intr-o tava.Am presat bine totul.Am copt 20 min aproximativ la 180 grade pana devin marginiile usor maronii.

Taiati cand s-a racit.

Atasament 20190119_144527.jpg

Personalizati baretele cum doriti.

Eu am dublat cantitatiile ca ies putine.


Fix o reteta din asta cautam! Ceva din faina de migdale - cookies sau muffins. Am gasit si o reteta de muffins, daca o fac vin cu ea aici. Dar am sa o fac si pe asta a ta.

#29 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2019 - 05:59 PM

Super, Adi Edi, astept si alte retete. :notworthy:

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 7,490
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2019 - 09:09 PM

Lilly, dar unde e checul ala burete fara gluten...ca am pierdut sirul...
Cand fac provizie de fainuri alternative am bars alea si checul ala burete in vizor, ca arata foarte appealing! Greu insa e sa nu faci dulce clasic in weekend Imagine postata

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,150
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2019 - 11:34 PM

Am facut pana la urma muffins.
https://www.cityline...eberry-muffins/
Au iesit pufosi, nu sunt foarte dulci, din care cauza cred ca vor ramane pentru mine :P . Asa ceva imi trebuia pentru micul dejun, dupa ce-i termin am sa fac baretele lui Eataly :).

2 cani faina de migdale
2 oua
1/4 cana sirop de artar
1/2 lingurita bicarbonat
1 1/2 lingurita otet
1/2 lingurita sare
1 lingura esenta de vanilie
2 linguri ulei (de floarea soarelui am pus eu)
1 cana afine
ies 12 bucati


Incalziti cuptorul la 350 F (180 C). Amestecati toate ingredientele in afara de afine, pana se omogenizeaza, apoi incorporati si afinele (eu am folosit congelate). Turnati in forme in care ati pus hartie, coaceti 20-25 minute. Mi-au iesit cam plate, poate n-am respectat cantitatile, dar sunt ok la gust.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-192-0-95665300-1547933563.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2019/post-192-0-50383600-1547933584.jpg


#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2019 - 09:09 PM

Lore uitai maica de reteta, o scriu maine😘.

Adi Edi, arata super.Imi place.Multumesc.😘😘

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 January 2019 - 10:12 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 09:09 PM, a spus:

Lilly, dar unde e checul ala burete fara gluten...ca am pierdut sirul...
Cand fac provizie de fainuri alternative am bars alea si checul ala burete in vizor, ca arata foarte appealing! Greu insa e sa nu faci dulce clasic in weekend Imagine postata


Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-22702800-1548058118.jpg


3 galbenusuri
15 gr zahar
25 ml ulei
60 ml lapte orez, soia
65 gr faina orez
3 albusuri batute spuma cu 25 gr zahar si jumatate lingurita cremor tartaro(praf de copt )

galbenusuri+zahar, cand se transforma in spuma adaugam uleiul treptat, laptele treptat, faina treptat.

La sfarsit adaugam albusuile treptat.

Coacem la 160 grade, aproximativ...pana e gata. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-60912100-1548058148.jpg

#34 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 7,490
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 January 2019 - 05:34 PM

Asa, asa, multumesc tare mult :*
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#35 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,150
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 February 2019 - 01:37 AM

Vezi postareaadi_edi, la 19 January 2019 - 05:41 PM, a spus:


Barette energizante

Atasament 20190119_144527.jpg





Le-am tot facut, cu diverse seminte - ultima data cu seminte de floarea soarelui si cranberries; minunate la gust, usor si ultra-rapid de facut, una din retetele preferate! In ultimul timp nici nu am mai cantarit nimic, ca-ti dai seama cat sirop trebuie sa pui.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-192-0-04587900-1550878591.jpg


#36 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 March 2019 - 10:29 AM

Prajitura cacao si pere reteta by Any :floare:

"Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:
200 gr faina de orez
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)

Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa.
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.

Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat.

Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata."

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-9-0-87520800-1553243344.jpg

#37 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,559
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 March 2019 - 04:11 PM

eu fac o prajitura cu pere la care pun si ginger, e o combinatie super. a mea e cu ricotta, oare cu cioco cum o fi?

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 March 2019 - 08:22 PM

Pai cioco-pere pentru mine e o combinatie orgasmica(se zice? :icon_fessee: )!

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 April 2019 - 08:36 AM

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-32835700-1554445682.jpg

3 oua
50 gr amidon de cartofi
375 gr iaurt grecesc
8 gr praf copt
4 linguri zahar(eu, xilitol)
Coaja rasa de la o lamaie si sucul

Albusuri spuma cu zaharul si sucul de lamaie.

Galbenusurile cu iaurtul, amidonul si praful de copt.

Adaugam albusurile spuma treptat.

Coacem pe baie de aburi in cuptor la 170 grade, 40-30 minute.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-04471300-1554446056.jpg

Usoara, racoritoare si fara remuscari.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-25632500-1554446113.jpg

#40 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,327
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2019 - 02:01 PM

Muffin cocos

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-9-0-95017600-1557748461.jpg

3 oua
3 linguri zahar brun.Pt mine gustul de cocos e suficient de dulce si reduc drastic din zahar
1/3 cup faina cocos(nu fulgii aia decorativi)
1/2 cup frisca lichida
3 linguri ulei cocos(le-am facut si cu ulei de masline)
1 lingura praf copt
Afine, zmeura , capsuni.Eu am avut capsuni si banane cubulete de data asta.

Oua, zahar ulei, frisca si restul ingredientelor.

Imagine atasata: monthly_05_2019/post-9-0-66866500-1557748825.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site