Forum Culinar: Dulceata din flori de salcam - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata din flori de salcam Dulceata din flori de salcam

#1 Useril este offline   Marinpa 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-April 15

Postat 12 April 2015 - 09:40 PM

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este cineva care a facut dulceata din flori de salcam.


In principal m-ar interesa doua aspecte:

1) Cate kg de floare de salcam (proaspat culeasa) sunt intr-o galeata de 10L
2) Ce pot folosi pe post de indulcitor in loc de zahar. Am inteles ca se poate folosi ceva crema de mar insa nu stiu nimic de ea.

Reteta pe care consider sa o folosesc recomanda 500g zahar la 500g flori de salcam

#2 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 April 2015 - 10:08 PM

Pai versi continutul galetii intr-o punga si cantaresti floarea... ca nu e nimeni ghicitor in floare de salcam ????g

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 April 2015 - 09:42 PM

Crema de mar cred ca e mentionata pentru pectina prezenta in mere ca sa lege dulceata dar nu ca sa o indulceasca.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,225
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2015 - 01:29 PM

Cu crema de mar sigur ar iesi alta mîncare de... peste, în niciun caz dulceata din flori de salcîm :occasion15:
Exista pectina sub forma de praf/pulbere/pudra, extrasa din mar, care leaga dulceata, dar nu o îndulceste, cum spunea si Adriana. Are gust neutru.
Dar pectina si dulceata, iar nu se pupa, parerea mea.

Dulceata de salcîm nu am vazut, dar as face-o dupa metoda clasica. Prima data siropul din apa cu zahar pe foc lejer. Cînd acesta ar prinde textura as adauga florile si ceva suc de lamîie, mai un clocot scurt pe foc mai iute, testat picatura pe farfurie rece/sa fie perla...si cam atît :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 16 April 2015 - 09:03 PM

Eu am facut anul trecut dulceata de flori de salcam, albe si roz. Eu am muncit cam mult, pentru ca am indepartat si partea verde, dulceata iesind mult mai fina si catifelata.
La florile albe am avut 0.650kg curatate, 2 kg de zahar, 2 cani de apa si 4 lamai. Am frecat florile cu zeama de lamaie, am fiert zaharul cu pa, pana s-a legat, apoi am adaugat florile si am fiert la foc iute, pana am facut proba cu picatura, cum a spus Maya. Mi-au iesit 45 de borcanele de 45 de gr.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-14292103173795.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-1429210334212.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-14292103469555.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-14292103569418.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-14292103679246.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-476-14292103782042.jpg

#6 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 April 2015 - 09:26 PM

Cris ce frumos iese cea din flori roz !!Imagine postata
Mama a facut dar din flori albe...foarte buna si aromata. E o dulceata tare delicata, dar asta roz arata intr-un mare fel !
Poate anul asta incerc si eu macar doua- trei borcanele !

#7 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,351
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2015 - 09:54 PM

Adevar zici, Iulia! Habar n-aveam ca exista si-o astfel de dulceata! Are asemanare la gust cu cea din trandafiri,ca sa-mi fac o idee ?

#8 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 April 2015 - 12:02 PM

Ellami, ca si textura aduce un pic cu cea de trandafiri, dar ca gust si aroma e cu totul alta mancare de peste. ..

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2015 - 12:44 PM

Cris, ai toata admiratia pentru cit ai muncit :sleepy1:

#10 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 17 April 2015 - 06:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2015 - 12:44 PM, a spus:

Cris, ai toata admiratia pentru cit ai muncit :sleepy1:

Hi hi! sa stii ca fost munca de sisisf cu fiecare floricica in parte! Am stat cateva ore bune, dar a meritat, dulceata e mult mai eleganta asa.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2015 - 07:28 PM

Mi-am inchipuit, de aceea ti-am scris :sleepy1:
Si zic si eu ca Iulia Nicoleta, cea roz e superba si ca aspect.

#12 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 978
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 April 2015 - 06:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2015 - 12:44 PM, a spus:

Cris, ai toata admiratia pentru cit ai muncit :blush:


Intr-adevar! ma alatur si eu grupului de fani :sleepy1: !

#13 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 April 2015 - 04:09 PM

Eu faceam doar din petale, fara pistilul acela verzui din mijloc. Este dementiala, dar e prea multa munca, de chinez batran. Are un parfum ametitor, o aroma fina, iar culoarea iese ca cea a mierii. Nu am facut niciodata din petalele de salcam roz, pentru ca la mine in sat nu sunt salcami din acestia. M-am lasat de sportul acesta, prefer dulceturile la care nu stai o zi intreaga sa bibilesti florile ca sa obtii 2 borcanele ametite.

#14 Useril este offline   cristt_cristt 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 07-May 16

Postat 07 May 2016 - 05:24 PM

Vezi postareacristt_cristt, la 07 May 2016 - 05:20 PM, a spus:

Vezi postareacris31, la 16 April 2015 - 09:03 PM, a spus:

Eu am facut anul trecut dulceata de flori de salcam, albe si roz. Eu am muncit cam mult, pentru ca am indepartat si partea verde, dulceata iesind mult mai fina si catifelata.
La florile albe am avut 0.650kg curatate, 2 kg de zahar, 2 cani de apa si 4 lamai. Am frecat florile cu zeama de lamaie, am fiert zaharul cu pa, pana s-a legat, apoi am adaugat florile si am fiert la foc iute, pana am facut proba cu picatura, cum a spus Maya. Mi-au iesit 45 de borcanele de 45 de gr.

Atasament 14.jpg
Atasament 15.jpg
Atasament 16.jpg

Atasament 17.jpg
Atasament 18.jpg
Atasament 19.jpg





anul trecut am citit si eu pe site de dulceata de flori de salcam si am facut si mi-a iesit f buna si am uscat si florile si iarna asta ce a trecut am facut ceai pt tuse, raceala si probleme la rinischi.
Azi am gasit salcam cu flori roz si o sa fac dulceata......pomul era superb si chiar m-a intreb cum si unde sa caut salcam roz sa imi plantez in gradinita.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site