Forum Culinar: Biscuiti din albusuri - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti din albusuri

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 April 2015 - 12:12 PM

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14303022953579.jpg

Cu albusurile de la cozonac am facut biscuiti.Reteta e foarte simpla.

Cantariti albusurile.
Aceasi cantitate de zahar.Desi eu am redus la jumatate, acum vedeti voi.
Aceasi cantitate de faina.Eu am facut un mix de faina normala si faina spelta.
Aceiasi cantitate de fructe uscate.Eu am avut fistic.
Un varf de cutit de praf de copt.

Bateti bine albusurile cu zaharul, dar nu chiar ca pentru bezea.Sa fie batute dar fara sa faceti proba cu intorsul castronului. :love7:

Adaugati faina si praful de copt, amestecati usor cu o paleta.
Adaugati si alunele, migdalele, fisticul sau ce aveti.

Turnam compozitia in doua tavi de chec.Asa nu avem biscuiti prea mari.
Tavile le-am tapetat cu hartie de copt udata si stoarsa bine.

Am copt pana au trecut de proba cu scobitoarea.
Lasam la racit bine.Dar bine, bine.

Cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire, feliem "checul".

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14303019200553.jpg

Asezam feliile pe placa de aragaz si le coacem la foc mic(aproximativ) 150 de grade.
Verificati gradul de uscare, din cand in cand avand grija sa nu le ardeti.
Sunt suficiente 8-10 minute.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-9-14303023106121.jpg

Se conserva foarte bine in cutii bine inchise si raman la fel de crocante ca-n prima zi.

Acum vroiam sa experimentez si varianta sarata.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 April 2015 - 06:41 PM

Astept varianta sarata, ma atrage mai mult :)

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 April 2015 - 07:23 PM

..si pe mine dar vorbesc in soapta... ma aude cineva??!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 April 2015 - 07:32 PM

Și eu mă înscriu la varianta sărată!
Sorina

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,171
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 May 2015 - 12:16 PM

Aveti putintica rabdare. :occasion15:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site