Forum Culinar: Pan Brioche (cu truc) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pan Brioche (cu truc)

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 25 November 2015 - 07:54 PM

Pan Brioche(cu truc)

Trucul se numeste Tang Zhong,este un starter(facut doar din apa si faina) ce imbunatateste aluatul,il face sa devina si sa ramana pufos si timp mai indelungat.
Asa m-am hotarat sa incerc si eu.Se poate folosi la multe aluaturi si dulci dar si sarate.Am gasit o multime de retete dar am incercat una la intamplare.
Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.Daca nu aveti termometru ca mine,amestecati pana devine sticloasa si lasa urme lingura in compozitie.Luam de pe foc si punem intr-un recipient la racit cu folie de plastic in contact direct.Cand s-a racit se pune in frigider,in reteta scria 6 ore minim pana la un maxim de o noapte.Cand se foloseste se scoate cu o jumatate de ora inainte.Eu am sarit peste pasajul cu frigiderul,am lasat doar la racit,si l-am folosit imediat.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484735526898.jpg

Pentru Brioche am folosit
-350 grame faina,
-120 grame zahar,
-125 mililitri lapte,
-1 ou,
-30 grame unt moale ,
-tang zhong-ul de mai sus,
-drojdie proaspata am folosit 12 grame,in reteta era drojdie seaca 5 grame.

Intr-un recipient punem Tang Zhong-ul impreuna cu oul si laptele.Mestecam usor.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484735731424.jpg

Intr-un alt recipient se pune faina,zaharul si drojdia amestecata un pic cu lapte si zahar si se pune peste faina in care am facut o gaura.Se adauga in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484735989429.jpg

Se framanta cam 10 minute si apoi se pune untul moale.Se mai framanta un pic.
Se pune la dospit pana i-si dubleaza volumul.
Se da forma dorita,eu l-am impartit in 3,am umplut cu nutella si am facut o impletitura ,iar apoi pus in forma tapetata.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484736310259.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484736559136.jpg

Se unge cu lapte deasupra si se baga la cuptor 35-40 minute.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484736797271.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484737014552.jpg

Taiat cald ca nu au mai avut rabdare.
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14484737175503.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,794
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 November 2015 - 10:50 PM

Arata super! :scratch: am retinut reteta ,o sa o folosesc si eu la diverse :rolleyes:

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2015 - 09:19 AM

procedura ta mi-a amintit de aluatul oparit al bunicii, tot asa zicea si ea, ca se pastreaza proaspat mai mult timp.
felicitari, mie nu mi-s deloc la-ndemana aluaturile framantate.

#4 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 26 November 2015 - 11:04 AM

Noua ne-a placut mult Geany,a iesit ca un cozonac.Trebuie sa incerc si varianta sarata.Se face si aluat pentru pizza cu Tang Zhong.

Ai dreptate Moatza,si mama mea oparea faina la cozonac si se pastra mult timp.

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,794
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 November 2015 - 11:10 AM

Da,stiu,si eu fac,cozonac cu aluat oparit,dar nu Tang Zhong (deci nu pe foc,lapte cu faina ca o crema asa cum ai facut tu) o sa fac si eu asa ca tine,ma atrage mult reteta ta de aluat :rolleyes:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2015 - 02:57 PM

Uite ca gàsi si eu pozele cu tang zhong-ul meu :

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14486288978095.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-1448628922121.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-9-14486289361299.jpg

Eu chifle cu picaturi de ciocolata(pangoccioli).

#7 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 November 2015 - 01:28 AM

Vezi postareaEataly, la 27 November 2015 - 02:57 PM, a spus:

Uite ca gàsi si eu pozele cu tang zhong-ul meu :

Eu chifle cu picaturi de ciocolata(pangoccioli).


Sì ce reteta ai folosit? Pune-o si pe a ta,poate e mai interesanta. Arata super.

#8 Userul este online   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 998
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 November 2015 - 01:34 AM

Ramo, cand se amesteca Tang Zhong cu faina si restul? am facut in seara asta dupa capul meu, taiat cald e foarte fain, sa vad maine poate reusesc sa pun poza
saru-mana de reteta "trucata"
fiica dacilor

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2015 - 10:22 AM

Eu am folost-o pe asta.

#10 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 November 2015 - 03:38 PM

Bristena ai dreptate,nu m-am exprimat bine.Cand se face gaura in faina+drojdie+zahar se pune in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte.Nu mai reusesc sa edit-ez(modific) in reteta.

#11 Userul este online   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 998
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 November 2015 - 04:00 PM

[quote name='9Ramy9' date='28 November 2015 - 03:38 PM' timestamp='1448717900' post='232745']
[quote name='bristena' date='28 November 2015 - 01:34 AM' timestamp='1448667275' post='232730']
Ramo, cand se amesteca Tang Zhong cu faina si restul? am facut in seara asta dupa capul meu, taiat cald e foarte fain, sa vad maine poate reusesc sa pun poza
saru-mana de reteta "trucata"
[/quote]
Bristena ai dreptate,nu m-am exprimat bine.Cand se face gaura in faina+drojdie+zahar se pune in gaura facuta tang zhong-ul+ou+lapte amestecat usor inainte.Nu mai reusesc sa edit-ez(modific) in reteta.


am facut juma de reteta (framantat cu mana), de incercare, eu intai am framantat - putin - aluatul cu faina apoi am adaugat T.Z., m mers destul de greu la inceput, dar am scos-o la capat, a iesit bine si bun, dovada a disparut, nu mai am ce poza, dar o sa-l refac
multumesc inca o data
fiica dacilor

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2015 - 12:11 PM

Am adaugat eu. :thumleft:
Controleaza daca e corect asa.

#13 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 08 December 2015 - 12:06 PM

intrebare: nu se pune nimic caldut la aluatul asta?? sau am sarit eu peste faza asta?
multumesc

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,823
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 December 2015 - 12:25 PM

Vezi postarearedivivus, la 08 December 2015 - 12:06 PM, a spus:

intrebare: nu se pune nimic caldut la aluatul asta?? sau am sarit eu peste faza asta?
multumesc

Ai sarit un pic peste detalii.... Ramy zice chiar la inceput: Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.

#15 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 08 December 2015 - 12:26 PM

Vezi postareaFoxyy, la 08 December 2015 - 12:25 PM, a spus:

Vezi postarearedivivus, la 08 December 2015 - 12:06 PM, a spus:

intrebare: nu se pune nimic caldut la aluatul asta?? sau am sarit eu peste faza asta?
multumesc

Ai sarit un pic peste detalii.... Ramy zice chiar la inceput: Pentru Tang Zhong am folosit 125 mililitri apa si 25 grame de faina.Am amestecat cu grija intr-o craticioara faina si apa fara cocoloase.Punem pe foc mic si amestecam pana ce compozitia ajunge temperatura de 65 grade.


ei, ai sarit si tu peste faza ca se lasa la racit maglavaisul si abia apoi se foloseste :occasion14:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site