Forum Culinar: Semolino dolce fritto - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Semolino dolce fritto Gris cu lapte prajit

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 February 2016 - 03:10 PM

Nelipsit din bucataria traditionala piemonteza fritto misto piemontese sau din toate gastronomiile ce se respecta.

Gris cu lapte, lasat la racit, taiat romburi, tavalite prin ou si pesmet si prajit.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557141045038.jpg

500 ml lapte
120-125 gr gris
1-2 linguri zahar
vanilie

1 ou si pesmet

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14557141896205.jpg

Nu foarte departe de traditionalul gris cu lapte romanesc, daca va ramane, incercati si varianta piemonteza.

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 5,821
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationThe woods

Postat 17 February 2016 - 11:45 PM

Misto, imi place mult de tot!
The tiger and the lion may be more powerful, but the wolf does not perform in the circus ;)

#3 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 18 February 2016 - 09:03 AM

Foarte interesant, cand eram mica bunica imi facea asa ceva, doar ca dadea bucatile doar prin ou, nu si pesmet si mi le presara cu zahar apoi. Oare de unde le stia ea?
Oricum, sunt bune tare, imi placeau la nebunie.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 February 2016 - 12:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2016 - 11:45 PM, a spus:

Misto, imi place mult de tot!


Ma bucur, atat de banale dar atat de bune.

Vezi postarea2ut, la 18 February 2016 - 09:03 AM, a spus:

Foarte interesant, cand eram mica bunica imi facea asa ceva, doar ca dadea bucatile doar prin ou, nu si pesmet si mi le presara cu zahar apoi. Oare de unde le stia ea?
Oricum, sunt bune tare, imi placeau la nebunie.


Pai ori le-am luat noi de la ei ori ei de la noi. :floare:

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,542
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 February 2016 - 01:36 PM

parca am vazut ceva asemanator la Giani? crema prajita?

Lili, pentru mine asta ramane ca aspiratie ptr o viata ulterioara :floare:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,966
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2016 - 12:45 PM

Vezi postareamoatza, la 18 February 2016 - 01:36 PM, a spus:

parca am vazut ceva asemanator la Giani? crema prajita?

Lili, pentru mine asta ramane ca aspiratie ptr o viata ulterioara :-*


De ce mama draga?

Uite crema prajita a Geaninei si crema mea de ciocolata prajita.Ca sa fie meniul complet. :floare:

Poate va ramane gris cu lapte si nu stiti cum sa-l reciclati(asta-i next level) =)) !

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,794
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2016 - 07:46 PM

Acum am vazut-o (ca eu nu am avut calculatorici' ,a fost la dr. =)) )f. faina Eataly reteta,demult voiam sa o fac si eu,dar nu am mai apucat.Stiu ca e buna ca am mancat in Italia,acum mult timp :floare:
O sa prestez si eu! :-*

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site