Forum Culinar: Paste, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 36 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste, fel de fel de feluri

#701 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,405
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 October 2018 - 08:59 PM

Variez și eu în diverse feluri, dar usturoiul nu-l scot niciodată. Mai folosesc și apă de la fiert dacă se prăjește usturoiul prea tare, din greșeală. La astea de exemplu am folosit și o linguriță dintr-un condiment de la niște paste de la Lidl, tot AOP, dar care are și foarte multe ierburi. Se găsesc periodic niște paste cu un plic de condimente lipit pe ele. Cred că săptămîna asta se vor găsi din nou, că e săptămîna italiană.

#702 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,735
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 October 2018 - 09:20 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 October 2018 - 08:59 PM, a spus:

Variez și eu în diverse feluri, dar usturoiul nu-l scot niciodată. Mai folosesc și apă de la fiert dacă se prăjește usturoiul prea tare, din greșeală. La astea de exemplu am folosit și o linguriță dintr-un condiment de la niște paste de la Lidl, tot AOP, dar care are și foarte multe ierburi. Se găsesc periodic niște paste cu un plic de condimente lipit pe ele. Cred că săptămîna asta se vor găsi din nou, că e săptămîna italiană.

Merci de pont maine chiar planuiam si eu o vizeta' la lidl,si daca gasesc o sa cumpar si eu :thumleft:

Si daca tot vb. de aceste paste care sunt nr. 1 in preferintele mele ,pe urmatorul loc deci nr. 2 ar fi un gen de arrabiata,deci acelasi aglio olio peperoncino dar stins mai apoi cu sos de rosii,apoi scaldate pastele acolo,si alea imi plac f. mult.

Despre pastele scurte ca se servesc mult mai usor si mai elegant mai ales daca esti la local de exemplu,sau in vizita la cineva sau ai persoane invitate la masa etc, fac o paranteza ca sa ne mai amuzam un pic ,ma uitam la italieni cum servesc ei spaghetele,au o nonshalantza' si o dexteritate in a le servi ,in sensul de a le manevra ,n-ai vazut asa ceva,si am vazut diferite tactici de abordare'',ei sunt ca un fumator care manevreaza tzigareta',cu eleganta cu nonshalanta,una dintre tehnici'',se infinge furculita in vf. gramajoarei de spaghete din farfurie pe orizontala(deci da, nu infipta vertical,ci pe orizontala)astfel incat printre dintii furculitei sa se infinga doar 3-4 fire de spaghete,fiind tinuta furculita pe orizontala ca si lungime dar pe verticala ca si latime ca sa spun asa nici nu ai putea sa apuci mai mult,se incepe a roti furculita(nu ma intrebati daca in sensul acelor de ceasornic sau viciversa =)) ) incepeti a roti furculita cum spuneam in timp ce se face si miscarea de ridicare,deci rotire cu ridicare in acelasi timp =)) ,deci jur ca,cu putin exercitiu ,asta a dat la mine cel putin cel mai bine,cel mai bine nu ca am dexteritatea lor,dar nici sa ma fac de rasul curcilor ca sa spun asa,in societate =))

Bineinteles ca am facut aceasta mica paranteza doar ca sa va amuz putin! =))

#703 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,842
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 October 2018 - 10:34 AM

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.
Sper sa reusesc sa pun poza.


Pana atunci, va povestesc cum am facut. Totul la ochi.
Am curatat 2 cartofi mari si i-am taiat bucatele.
I-am pus intr-o olicica cu un catel de usturoi si ulei ev de masline. Am ameatecat bine si am lasat un pic pe foc asa. Apoi am stins cu vin alb sec, iar cand s-a evaporat alcoolul am pus sare si suc de rosii dar nu mult, cat sa cuprinda cartofii.
Am lasat la fiert (am adaugat un varf de cutit de bicarbonat ca sa stinga din aciditatea rosiilor)si am mai adaugat apa pe parcurs.
La final cand cartofii au fost fierti, jumatate i-am zdrobit cu furculita.
Am fiert paste scurte care aici se cheama "ditali".



Arata acest topic


  • 36 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site