Forum Culinar: Prajitura cu branza usoara, usoara - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu branza usoara, usoara

#1 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 527
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 10 June 2020 - 08:13 PM

Cea mai usoara prajitura cu branza:

Ingrediente:
300 gr biscuiti petit bure (250 pentru blat, 50 pentru decor)
125 gr unt
2 cutii de smantana pentru frisca 38% (250 ml x 2)
1 cutie praf budinca de vanilie - a mea avea 80 de grame
500 gr crema branza 9% ( se poate folosi mascarpone sau philadelphia)
100 gr zahar alb
2-4 pachetele vanilie, nu esenta ca se taie frisca.

Pregatire:

Biscuitii se baga in blender si se faramiteaza bine de tot. 250 de grame din cantitatea totala se amesteca cu untul topit.Dupa ce se ameste bine si toti biscuitii sunt "unsi" se pun intr-o tava unsa in orealabil cu unt, se batuceste bine si se niveleaza blatul si se da la congelator 10 minute.

Frisca se bate cu zaharul,cine prefera poate adauga zahar vanilat. Inainte de a fi batoasa frisca se adauga praful de budinca. Se mai lasa mixerul inca 1 minut si e gata.
Se amesteca frisca cu branza , dupa care se rastoarna in tava scoasa din congetalor.
Deasupra se presara cele 50 de grame de biscuiti faramitati. Eu prefer mai putini biscuiti deasupra, cine doreste poate pune mai multi.

Pofta mare

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-591-0-84972600-1591812645.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,325
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2020 - 10:18 PM

fug sa caut brinza fara lactoza :-*

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,325
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2020 - 08:21 PM

e la frigider :) sper s-o pot taia :P

#4 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,794
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 June 2020 - 06:47 AM

Clau, praful de budinca e cel clasic care de obicei se fierbe cu lapte, sau e vreunul care se face la rece? :pupic:

#5 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 527
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 June 2020 - 03:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 June 2020 - 08:21 PM, a spus:

e la frigider :) sper s-o pot taia :P


Adriana, ai reusit sa tai? Cum a iesit?

Mino, buna intrebare, m-am dus si am citit instructiunile de pe cutie si praful de budinca instant de aici se prepara cu lapte rece,fara sa fie nevoie de incalzire. Habar nu am avut pentru ca eu budinca o fac dupa reteta traditionala, nu cu praf instant.
O sa precizez in pistul cu reteta ca e nevoie de instanr budin cu pregatire la rece.

#6 Useril este offline   September 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-March 17
  • LocationArad - Bayern

Postat 14 June 2020 - 04:43 PM

Vezi postareaclau_ash, la 14 June 2020 - 03:14 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 13 June 2020 - 08:21 PM, a spus:

e la frigider :) sper s-o pot taia :P


Adriana, ai reusit sa tai? Cum a iesit?

Mino, buna intrebare, m-am dus si am citit instructiunile de pe cutie si praful de budinca instant de aici se prepara cu lapte rece,fara sa fie nevoie de incalzire. Habar nu am avut pentru ca eu budinca o fac dupa reteta traditionala, nu cu praf instant.
O sa precizez in pistul cu reteta ca e nevoie de instanr budin cu pregatire la rece.

Am avut si eu aceeasi nedumerire, dar, pana sa raspunzi, am facut-o cu praf de budinca la rece. Dupa 2 ore am incercat sa o tai, nu merge. Mai astept...

#7 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 527
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 14 June 2020 - 04:59 PM

De ce nu merge sa o tai? S-a taiat amestecul de frisca ?

#8 Useril este offline   September 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-March 17
  • LocationArad - Bayern

Postat 14 June 2020 - 05:08 PM

Vezi postareaclau_ash, la 14 June 2020 - 04:59 PM, a spus:

De ce nu merge sa o tai? S-a taiat amestecul de frisca ?

Nu s-a taiat, dar nu este destul de ferma. As putea sa o tai, insa nu ar arata bine.

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,159
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 June 2020 - 06:46 PM

Ne tineti aici cu sufletul la gura!!! Adriana nu mai zice nimic, nu stiu cum sa interpretez asta Imagine postata

Astept sa vad cum v-a iesit, ca sa stiu daca o fac pentru un grill party sau nu.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 14 June 2020 - 06:56 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   September 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-March 17
  • LocationArad - Bayern

Postat 16 June 2020 - 11:35 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 June 2020 - 06:46 PM, a spus:

Ne tineti aici cu sufletul la gura!!! Adriana nu mai zice nimic, nu stiu cum sa interpretez asta Imagine postata

Astept sa vad cum v-a iesit, ca sa stiu daca o fac pentru un grill party sau nu.

Revin cu precizari. Asa cum spuneam, am lasat-o mai mult la frigider, apoi am reusit sa o tai destul de bine. In plus, am pus stafide, data viitoare nu mai pun. Foarte buna, cu siguranta o mai fac.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,325
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2020 - 04:29 PM

iertati-ma prajitura e perfecta timpul meu e putin
problema cu taierea pentru mine era data de faptul ca nu am avut timp sa las blatul de jos sa se intareasca si cind am pus crema mi se parea ca se misca de aceea am zis sper sa o pot taia
dar a doua zi se taia perfect
deci daca aveti timp e ok
eu am pus 2 cutiute de brinza fara lactoza gen philadelphia plus o cutie de smintina pentru frisca pe care am mixat-o cu mixerul bat si in ea am pus inainte un praf pentru crema de vanilie, nici nu m-am uitat ce ziceau instructiunile sa faci cu ea, m-am uitat doar la cantitati ca sa stiu daca pun un pliculet sau doua
foarte buna este si rapida de facut si cu copiii
eu l-am luat pe fostul copil si l-am pus sa zdrobeasca biscuitii si sa amestece ca eram si in criza de timp si ma durea si umarul drept
iar parfumul prajiturii ii place si Perlei ca sarea linga mine cu nasul in aer de cite ori am mincat-o :rolleyes:
deci sa o faceti ca merita
asta e taiata a doua zi, am pus si niste bilute minuscule colorate :P
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-4-0-64857500-1592317796.jpg

#12 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,159
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 June 2020 - 05:08 PM

Aaaaaa, super! Multumescla amandoua pentru precizari! Daca vremea tine cu noi, sper sa ne iasa si noua grill-party-ul, ca m-am ambalat cand am vazut gratarul lui Blackie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 527
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 01 July 2020 - 07:50 PM

Am facut iar, numai ca acu am mai experimentat un pic.
Am facut 3 gusturi:

1.normala

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-22234900-1593625703.jpg

2. Peste amestecul de frisca.... am pus dulceata de capsuni si peste biscuitii

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-18802600-1593625723.jpg

3.in buscuitii faramati de la blat, pe langa unt am adaugat si o lingura da lichior de cafea Khaloa. In plus in xrema de frisca am adaugat 1/2 lingura nes.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-60223800-1593625742.jpg

Au iesit super

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-591-0-78404900-1593625763.jpg

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 13,325
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 July 2020 - 09:41 AM

fain
si eu vroiam sa o refac ca am niste praf de biscuiti Lotus expirati ca sa ii folosesc

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site