Forum Culinar: Tarta umpluta cu crema de vanilie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta umpluta cu crema de vanilie

#1 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2010 - 07:40 PM

Am plecat de la faptul ca azi dimineata am descoperit o sticla de lapte inceputa si expirata pe 29.12 :roll: Asa ca mi-am zis, fac o crema de vanilie in Thermomix ca sa il folosesc, evident ca l-am gustat si era bun. Doar ca dupa ce am facut crema am zis ca asa mincam prea multa si mi-a venit ideea sa fac si un aluat fraged si sa fac o tarta, dupa ce am intins aluatul si am pus crema am vazut ca mi-a ramas aluat suficient si pentru stratul de deasupra asa ca tarta a devenit "inchisa" si umpluta cu crema :mrgreen:
Eu am facut atit crema cit si aluatul in Thermomix, cine nu-l are le poate face la fel de bine si fara respectind cantitatile.
Aluatul fraged
ingrediente
- coaja de la o lamiie (eu am folosit coaja rasa de portocala pe care o tin cu zahar la frigider)
- 80 de gr de zahar
- 300 de gr de faina 00
- 1 ou (60 gr)
- 1 galbenus
- 130 gr unt moale, la temperatura camerei
- 1 lingurita de praf de copt (facultativ)
Cu thermomixul se face asa: se pune zaharul si coaja de lamiie sau portocala in el, se macina 10 secunde, viteza 8
Imagine atasata: 54_a9d9e2fc704554395ba5b1af99faae16.jpg
apoi se adauga restul ingredientelor si se malaxeaza 20 de secunde, viteza 5
aluatul astfel obtinut se inveleste in pelicula transparenta
Imagine atasata: 54_f6b3ff43984b60bfc8b2b04ce87afaee.jpg
si se lasa sa se odihneasca 15 minute la frigider.
Crema de vanilie
ingrediente retetar - ingrediente folosite de mine pentru tarta asta
- 100 gr zahar - 120 gr zahar
- 500 gr lapte - 650 gr lapte
- 2 oua - 2 oua
- 40 gr faina - 40 gr faina + 20 gr amidon
Eu pun toate ingredientele in bol si apoi coc 10 minute la 90° viteza 4.

Dupa cele 15 minute am intins aluatul, l-am pus in tava si am intins crema rece deasupra
Imagine atasata: 54_8a2e21bfe461d38a386b4af2920b9532.jpg
mi-a ajuns sa intind o foaie si ca sa o pun deasupra cu marginile cirpite :violent6:
Imagine atasata: 54_45d52096a6401a7b2c84c5853f7db50a.jpg
am copt-o la 180°C pina cind marginile si suprafata erau bronzate
Imagine atasata: 54_9faa0ed813bec046f91a517755b03135.jpg
si am lasat-o la racit pret de o plimbare cu Puffy :headbang: adica 45 de minute, nu e buna, e excelenta :roll:
Imagine atasata: 54_98dd728119db489df96c89edfbb38867.jpg
evident, atit crema cit si aluatul fraged si luate separat sunt foarte bune.

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 January 2010 - 10:34 PM

Super arata poza aia in soare :violent6:
raluca elena

#3 Useril este offline   nuzi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 17 January 2010 - 05:16 PM

Adriana,tarta ta arata de milioane,as vrea s-o incerc,dar te rog sa-mi spui cum fac crema pe aragaz? :lol:

#4 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2010 - 12:41 AM

Cred ca modul cel mai simplu este sa amesteci totul bine la rece si apoi sa coci la foc mic pina se intareste crema.

#5 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2010 - 12:02 AM

Am refacut-o adaugind in crema cirese in sirop facute asta vara, excelenta
Imagine postata

#6 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 11:55 AM

Si iar, facuta duminica seara inainte de cina, azi nu cred ca mai gasesc nici o firmitura.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126691889648.jpg

#7 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2012 - 08:20 PM

Si iar, in crema de vanilie am pus cranberries, afine rosii?
Imagine atasata: monthly_03_2018/post-4-15212803293946.jpg

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 February 2012 - 10:46 PM

Arata superb! Si mie imi place combinatia aluat fraged - crema de vanilie dar nu am facut niciodata tarta asta. Poate o fac maine.

Cranberries sunt merisoare (asa am citit pe internet, eu personal nu am mancat niciodata merisoare in romania).
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2012 - 11:25 PM

Fa-o ca e buna buna, cu putinul acrisor al merisoarelor s-a potrivit perfect.

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,697
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 February 2012 - 02:22 PM

Draga Adriana ,m-a inspirat tarta ta,ii dau tarcoale de mult timp ,nu am respectat chiar cantitatile exacte,am aromatizat si blatul si crema cu coaja rasa si zeama de lamaie ,e f.f. buna si fina .

Multumesc frumos :occasion14:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-405-13298269333908.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-405-13298269396778.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-405-13298269457154.jpg

#11 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2012 - 05:50 PM

Cu placere!

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 April 2012 - 01:39 PM

Era de mult in plan, dar abia ieri am facut tarta asta minunata. Se face repede si fara emotii si mai e si foarte buna.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-341-13350947772146.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2012 - 08:04 AM

Ma bucur ca ti-a placut, eu o ador :)

#14 Useril este offline   FELIS 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 28-February 12
  • LocationBUCURESTI

Postat 01 May 2012 - 10:08 PM

Adriana... foarte bine arata aceasta tarta... in toate variantele realizate!!... Eu caut una cu crema de lamaine... ma duc sa mai bantui... poate gasesc ceva!!
Cu siguranta insa am sa o incerc si pe asta!!!...

#15 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2012 - 10:42 PM

Am facut una dar nu prea m-a entuziasmat, o prefer de o mie de ori pe asta

Am vazut ca ti-ai pus link spre blog in semnatura, ca sa il mentii trebuie sa pui pe blogul tau link spre forumul nostru, uite aici informatii utile
http://artaculinara....forumul-nostru/

#16 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 10 October 2017 - 09:22 PM

Weekend-ul care tocmai a trecut, Canada a sarbatorit Thanksgiving. Pe langa tarta cu dovleac, fiica-mea a vrut o tarta cu zmeura. Bineinteles ca a vrut asta la ultimul moment, cand cumparaturile erau deja facute. Ei, dar mai bine asa pt ca am gasit tarta Adrianei, si a picat la fix, pt ca fiica-mea e mare amatoare de vanilie. Asa ca ne-am pus pe treaba, si am facut 2 tarte, nu am mai pus foaie pe deasupra, "a infipt" fiica-mea zmeuricile. Iata si dovezile, la lucru:

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-409-15076629846978.jpg

si rezultatul final:

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-409-15076630232134.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2017/post-409-15076632772887.jpg

A placut la toata lumea, si vom repeta si cu alte fructe si fara.

Adriana :)
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#17 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,997
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 October 2017 - 10:30 PM

Frumoasa idee, ma bucur ca v-a placut, mie imi place mult de tot si e si usor si rapid de facut.

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,697
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 October 2017 - 12:00 PM

Arata minunat ! :D o sa o refac si eu..Mili' printesa ta are stofa de ''artista culinara''! :) :(

#19 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 11 October 2017 - 07:51 PM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2017 - 12:00 PM, a spus:

Arata minunat ! :( o sa o refac si eu..Mili' printesa ta are stofa de ''artista culinara''! :D =))


Mersi, Geany. :)
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site