Forum Culinar: Prajitura turnata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura turnata

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2013 - 10:28 PM

Bravo, sectiunea e foarte invitanta :appl:

#42 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2014 - 12:52 PM

Nici nu stiu daca sa postez sau nu, dar pentru ca rezultatul este esceptional, am zis ca or mai fi si alte amarate ca mine care nu fac portie, dubla, tripla, pentru o mie de musafiri.
In cazul meu mancam doi, daca e buna, max. 3-4.

Forma este de Jena si patrata are fix 18/18 cm.

Deci injurind toata matematica, am ajuns la aceasta formula:

1 ou( nu de ala de la Mega amarat, ou mai inalt- tara n-am, sa zicem 65 de grame)
4 linguri de zahar din alea moderne, deci mici-20 grame/lingura
4 linguri de ulei de alea de pe vremea lui mama( mai mari)- 25 ml/lingura
5 linguri de apa -idem
4 linguri de faina de pe vremea lui bunica - cam 25 grame/ lingura
1 lingurita cu varf de praf de copt.

4 mere de Voinesti cam 400 de grame dupa curatare, taiate cuburi.
1 lingura cu varf de zahar (de la bunica- deci cam 25 de grame)
scortisoara cat vreti
si o felie de lamaie stoarsa ca sa fie blond rezultatul.


12 minute la cuptor incins la 180 grade prima transa de aluat, apoi se pun merele cubulete calite pana nu mai au zeama, apoi a doua transa, mi-au iesit egale aluaturile ca inaltime, probabil merele au apasat pe prima transa. Totul maximum 43 de minute in cuptor. Iese blonda si pufoasa, dar scobitoarea iese curata din ultimul aluat, mie mi-a placut asa. E ca un puisor auriu.

Ce vroiam sa subliniez este ca mie mi se pare ca prajitura asta a fost gandita pentru o tava patrata. Nici mie nu mi-a ajuns perfect aluatul la ultima transa, dar s-a intins el, fix cat trebuia.

Acum ma oftic ca n-am tava patrata mai mare. :pupic:


Experiment reusit.

Sa vad daca mai am sa fac poza!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#43 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 September 2014 - 05:12 PM

Zerda, îți mulțumesc pentru că mi-ai adus aminte de rețetă.

Chiar acum am la cuptor varianta cu brânză. Miroase în casă de mă înnebunește și după ce o voi scoate din cuptor fug la muncă.
Sorina

#44 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 September 2014 - 06:51 PM

Vezi postareazerda, la 23 September 2014 - 12:52 PM, a spus:

Nici nu stiu daca sa postez sau nu, dar pentru ca rezultatul este esceptional, am zis ca or mai fi si alte amarate ca mine care nu fac portie, dubla, tripla, pentru o mie de musafiri.
In cazul meu mancam doi, daca e buna, max. 3-4.

Ai facut foarte bine.

#45 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 September 2014 - 07:17 PM

Mere...mere.. tre s-o incerc! Am salvat-o. Mai vad.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#46 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 September 2014 - 07:55 PM

Îmi place, ne place! Prea bună!
Mulțumesc, Olguța pt rețetă!
Am și mere, așa că se va face și cu ele.
Sorina

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 September 2014 - 08:43 PM

Vezi postareaPeter, la 23 September 2014 - 07:17 PM, a spus:

Mere...mere.. tre s-o incerc! Am salvat-o. Mai vad.

Peter

Nu poti sa n-o incerci ca toti am incercat-o =))

#48 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2014 - 09:16 PM

Mentionez ca eu n-am pus lapte, ca n-am niciodata lapte in casa, noi nu ne atingem de lapte, eu folosesc la prajituri in alea cateva ocazii in care e neaparata nevoie.
Nu ne place la nici unul, nu are nici unul intoleranta la lactoza, dar lapte nu bem deloc. Acum imi dau seama ca am scris apa fara sa ma gandesc. Pentru oameni normali scrieti lapte.

La aia cu mere am o poza cu telefonul, sa vad cand imi parvine.
Acum vreau sa fac cu branza si stafide.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#49 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,683
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 October 2014 - 06:49 PM

Am făcut-o deja de 2 ori până acum (cu brânză). O bunătate!
Mama mi-a cerut rețeta.
Să văd dacă voi avea chef și timp în seara aceasta, că aș vrea să o fac cu mere.
Sorina

#50 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 October 2014 - 10:39 PM

Ah ce bine ca mi-ati amintit de ea, o faceam destul de des in trecut si ar fi cazul sa o repet. Branza am asa ca maine turnata se face la noi in casa. :floare:
Imagine postata

#51 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,081
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2018 - 08:14 PM

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-9-0-53638500-1544638462.jpg

Cand ai pofte!

#52 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 6,151
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 December 2018 - 08:56 PM

Mama, cum poate sa arate! Ce bine ca ai scos-o la suprafata , Lilly! Chiar zilele trecute ma gandeam la ea. Acum ca am gasit si un inlocuitor ideal pentru zahar, cred ca o sa mi-o mai permit si eu din cand in cand la anu . Multumesc mult!Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 December 2018 - 11:17 PM

Bravo Lili :-*

#54 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,081
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2018 - 01:09 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 December 2018 - 08:56 PM, a spus:

Mama, cum poate sa arate! Ce bine ca ai scos-o la suprafata , Lilly! Chiar zilele trecute ma gandeam la ea. Acum ca am gasit si un inlocuitor ideal pentru zahar, cred ca o sa mi-o mai permit si eu din cand in cand la anu . Multumesc mult!Imagine postata


Ce inlocuitor Lore?


Vezi postareaAdriana, la 12 December 2018 - 11:17 PM, a spus:

Bravo Lili :-*


Stergem praful printre topice😄😋

#55 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,083
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 December 2018 - 07:08 PM

inlocuitor de zahăr, le folosec de cel putin 3 ani și sunt super - xylitol, erythriol și cel mai nou este allulose

#56 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 6,151
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 December 2018 - 09:25 PM

Eu folosesc un inlocuitor 100% natural, aparut nu demult in Germania. Este obtinut prin fermentarea porumbului si are 0 calorii si este ideal pentri diabetici. Se numeste indulcitor bio, Biosüße. Singurul neajuns este ca e foarte scump...250 grame, aproape 12 euro. Insa are gust de zahar, se comporta ca zaharul , nimic sintetic in el.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-12-0-61283000-1544728977.jpgImagine atasata: monthly_12_2018/post-12-0-81959700-1544729031.jpg


Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare!
Heave ho, buccaneers ;)

#57 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,083
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 December 2018 - 10:35 PM

vă că indulcitorul matale este de fapt erythriol - scrie undeva may jos Erythrit, nu?

#58 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 6,151
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 December 2018 - 06:05 PM

Asa e, nici nu vazusem, pe baza de erythrit. La cata chimie stiu eu...habar n-am daca eryhtrit si erythriol or fi unul si acelasi lucru. Nush de ce ma strange-n spate cand aud "erythriol"...seamana cu "vitriol". Imagine postata Naiba stie cat de sanatoase or fi si astea, intr-adevar. Chiar asa, mai spune-ne despre "sugar dragon" al tau, dar la Lole :)

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 14 December 2018 - 06:05 PM

Heave ho, buccaneers ;)

#59 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,081
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 December 2018 - 11:59 AM

Vezi postareaDexter, la 13 December 2018 - 07:08 PM, a spus:

inlocuitor de zahăr, le folosec de cel putin 3 ani și sunt super - xylitol, erythriol și cel mai nou este allulose


Allulose am citit si eu, sa vad ce gasesc.

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 December 2018 - 09:25 PM, a spus:

Eu folosesc un inlocuitor 100% natural, aparut nu demult in Germania. Este obtinut prin fermentarea porumbului si are 0 calorii si este ideal pentri diabetici. Se numeste indulcitor bio, Biosüße. Singurul neajuns este ca e foarte scump...250 grame, aproape 12 euro. Insa are gust de zahar, se comporta ca zaharul , nimic sintetic in el.

Atasament zahar.jpgAtasament zaharbiosüße.jpg


Sorry, 440 grame , nu 250 cum am spus. Pardon de eroare!


Important ca nu-i stevia, ca nu-i suport gustul.

#60 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 6,151
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 December 2018 - 01:45 PM

Nici eu...oribil! Imi aduce aminte de laptele de capra, iiiiiuuuuuuu. Toata copilaria mea am fost ciobanta la capre si la oi vara, imi place branza, dar de lapte nu ma ating neam, yuuuuck. Asa ca , toate produsele de stevia pe care mi le-am luat acum anu de zile au aterizat la gunoi.

Asta are gust de zahar, doar ca nu are puterea de indulcire asa de mare. Sincer, mi se pare cel mai bun produs pana acum.

Heave ho, buccaneers ;)

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site