Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#201 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 30 November 2011 - 07:48 PM

Pana la ideile noi cochetez cu retetele din cartea de retete, asta pana ma obisnuiesc ca lumea cu robotul.
Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.

De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)

#202 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2011 - 08:01 PM

 ardeleanca, la 30 November 2011 - 07:48 PM, a spus:

Pana la ideile noi cochetez cu retetele din cartea de retete, asta pana ma obisnuiesc ca lumea cu robotul.
Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.

De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)


Noi te asteptam cu drag :notworthy: !

#203 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 December 2011 - 11:58 AM

Bine ai venit in club :D , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime =)), cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz :notworthy:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#204 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 01:05 PM

 Ioana, la 01 December 2011 - 11:58 AM, a spus:

Bine ai venit in club :notworthy: , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime =)), cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz :angryfire:



Ne putem lua de mana :blob8: !

#205 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 December 2011 - 04:27 PM

 any_annette, la 01 December 2011 - 01:05 PM, a spus:

 Ioana, la 01 December 2011 - 11:58 AM, a spus:

Bine ai venit in club =)) , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime :blob8:, cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz :blob8:



Ne putem lua de mana =)) !



:angryfire: eu abia acum am folosit Varoma.adevarul e ca pt cine are o familie mai mare e bun, da eu pt doi mai mult il curat decat il folosesc.Nu intrebati de ce l-am luat ca eu am pasarele cand e vb de electrocasnice :notworthy:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#206 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 05:02 PM

Am pus chiftelele in varoma si se face si sucul de rosii in cana, asa ca pe diseara chiftele cu sos de rosii.
Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.

Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.

#207 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 01 December 2011 - 05:20 PM

Trebuia sa fac fursecuri azi dar au intervenit alte treburi si a trebuit sa aman "operatiunea".
Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:
Imagine postata

Reteta suna asa:

1 cutie de Kresse
cca. 50g ridichi
200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)
eventual 1 lingura smantana
1/4 linguritza sare
1/4 linguritza piper

Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.
Se orneaza cu kresse si se serveste.

Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-369-13227527573188.jpg


Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-369-13227526969373.jpg


#208 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 05:58 PM

Ce i-ar mai placea lui socru-meu crema asta, lui ii plac ridichile.
Eu o ador deja. Tre sa fac rost de "crescione" ii zice in italiana la planta asta.

#209 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 December 2011 - 06:47 PM

 any_annette, la 01 December 2011 - 05:02 PM, a spus:

Am pus chiftelele in varoma si se face si sucul de rosii in cana, asa ca pe diseara chiftele cu sos de rosii.
Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.

Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.


chiftele n-am incercat, poate iau si eu maine carne sa fac cu sos.eu in schimb am facut cozze in varoma cu sos de rosii.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#210 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 December 2011 - 07:43 PM

 ardeleanca, la 01 December 2011 - 05:20 PM, a spus:

Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste).

Creson?

#211 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,508
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2011 - 08:43 PM

Ardeleanca, micsoreaza te rog pozele inainte de a le posta pentru ca sunt enorme.
Eu asteptam sa-mi zici reteta de fursecuri, dar e buna si crema de brinza :)

#212 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 11:18 PM

Am facut deci chiftelele cu sos de rosii, reteta din carte. Bune.
Am lasat mult mai mult decat scrie acolo, in carte zice 20 de minute eu am lasat vreo 50, chiftelele la 20 de minute erau crude.
Mai am si chiftele si sos, maine pun sosul peste paste.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13227742963847.jpg

#213 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,508
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2011 - 11:21 PM

Frumusele, asa imi place si mie sa folosesc Varoma, adica atunci cind dedesubt se gateste altceva, ca sa pun doar apa in cana ca sa fierb la abur in Varoma n-are sens pentru mine.
Any reteta e in cartea de retete verde?

#214 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 December 2011 - 11:25 PM

 Adriana, la 01 December 2011 - 11:21 PM, a spus:

Frumusele, asa imi place si mie sa folosesc Varoma, adica atunci cind dedesubt se gateste altceva, ca sa pun doar apa in cana ca sa fierb la abur in Varoma n-are sens pentru mine.
Any reteta e in cartea de retete verde?


Da, e la pagina 87.
Acum am facut-o si eu prima data, ne-a placut.
Eu am terminat in jur de ora 17.00, am pus chiftelele cu sosul intr-o oala cu capac si in seara asta numai le-am incalzit.
Sosul de rosii si-a mai tras astfel din aroma chiftelelor si a devenit asa mai bun decat era cand am terminat de gatit.

#215 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,508
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2011 - 11:32 PM

Mersi, atunci le incerc si eu.

#216 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 03 December 2011 - 05:14 PM

Nu am apucat inca sa fac fursecurile. Tot zic ca le fac maine, maine si tot timpul intervine ceva.

#217 Userul este online   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 12,508
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2011 - 06:45 PM

 any_annette, la 01 December 2011 - 11:25 PM, a spus:

Da, e la pagina 87.

Am luat carne macinata, sper sa apuc miine sa le fac.

#218 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 03 December 2011 - 07:19 PM

Eu am pasta e linte acum in "oala"....vroiam pasta e fagioli dar am uitat sa cumpar asa ca am adaptat cu ce aveam pri casa.
In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde si tot de acolo am facut dado vegetale. Toate azi

#219 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,489
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2011 - 03:38 AM

[quote name='ardeleanca' date='03 December 2011 - 07:19 PM' timestamp='1322932798' post='113898']

In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde

[quote]

Foarte buna, am facut-o si eu de cateva ori.

#220 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 04 December 2011 - 08:42 AM

Tie ti-a iesit bine aluatul in robot? Eu m-am cam chinuit cu el. Crema a iesit super faina numai ca data viitoare o sa dublez cantitatile ca sa iasa mai multa. Si tot aici o intrebare atunci cand se dubleaza cantitatile se dubleaza si timpul de coacere?

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site