Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#241 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 04:12 PM

Vezi postareaIoana, la 19 January 2012 - 04:11 PM, a spus:

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...


Da, de la conserva.
Ai reteta-n carte?

#242 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2012 - 04:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2012 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 19 January 2012 - 04:11 PM, a spus:

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...


Da, de la conserva.
Ai reteta-n carte?



nu cred,da parca o pusese adriana

edit: am gasit-o e la incept, da n-am fasole la conserva :(
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#243 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 04:19 PM

Vezi postareaIoana, la 19 January 2012 - 04:16 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2012 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 19 January 2012 - 04:11 PM, a spus:

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...


Da, de la conserva.
Ai reteta-n carte?



nu cred,da parca o pusese adriana

edit: am gasit-o e la incept, da n-am fasole la conserva :(


Ia sa iei tu data viitoare cand faci cumparaturi si le pui in dulap sa fie acolo, ca uite de multe ori te salveaza.

#244 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2012 - 04:34 PM

trec pe lista.uneori am,da cum nu mancam asa des dupa ce o termin uit sa cumpar alta conserva :()
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#245 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 05:14 PM

Vezi postareaIoana, la 19 January 2012 - 04:34 PM, a spus:

trec pe lista.uneori am,da cum nu mancam asa des dupa ce o termin uit sa cumpar alta conserva :()


Nici noi nu mancam des, dar ca si tonul, vreo 2 conserve tin tot timpul in casa.

#246 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2012 - 11:07 PM

Io nu vreau s-o refac ca prea a iesit buna :rolleyes:
Si eu tre sa tin am mereu cel putin o cutie din toate fasolile :D si naut si mazare

#247 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 January 2012 - 11:51 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 January 2012 - 11:07 PM, a spus:

Io nu vreau s-o refac ca prea a iesit buna :D
Si eu tre sa tin am mereu cel putin o cutie din toate fasolile :D si naut si mazare


Eu cana de la termomix o fac aproape plina pentru noi :(

#248 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 January 2012 - 11:16 AM

Noi aseara tarziu, crema bimby din carte. De fapt jumatatea mea a facut tot.

Crema jumi juma. Sau ma rog, aproape :occasion15: . Eu am impartit-o in castronase, el e prea precis.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13273965531602.jpg

Plus pireu de pere a iesit asa

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13273966047984.jpg

#249 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 February 2012 - 12:46 AM

Am facut azi Vellutata di Carote, mi-a pacut foarte mult

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13288275801295.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#250 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 February 2012 - 09:56 AM

Arata superb.

#251 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 February 2012 - 12:07 PM

si a fost foarte buna.am servit-o cu sunca din somon si parmesan ras.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#252 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 February 2012 - 12:22 PM

Am facut zilele trecute nutella si mousse de cioco.N-am poze individuale,dar una cu ele impreuna.
Nu mai stiu daca se scrisese pe undeva reteta de nutella,dar a sa o scris si daca e o rog pe Adriana sa modifice.

Nutella

90 gr zahar
60 gr alune padure
100 gr ciocolata neagra
70 gr unt la temoeratura camerei
100 gr lapte

Zaharul se mixeaza 10 secunde la treapta 10.Se adauga alunele si se mixeaza inca 15 secunte , treapta 10.Adaugam si ciocolata , mixam 15 secunte, treapta 8.
La final se adauga untul si laptele si se lasa 3 minute la 50 grade, treapta 2.Se da la rece.
Eu am lasat-o la rece cam o ora pana am folosit-o la tort si am pastrat si pt ornat pe a doua zi.
A doua zi era super.


Mousse de ciocolata

200gr cioco neagra
4 oua(eu am folosit 2 oua si 2 galbenusuri)
10 gr lichior portocale(Grand Marnier sau Cointreau)
20 gr cafea tare(eu am folosit ness Amigo)
50 gr unt la temperatura camerei
250 gr smantana

Ciocolata se mixeaza 8 secunde la treapta 10.Oul, lichiorul si cafeaua se fierb 5 minute la 50 grade , treapta 4.
Se adauga apoi untul taiat bucatele si se mixeaza 15 secunde , treapta 3.
Compozitia rezultata pana acum se pune intr-un vas si se da la frigider.Eu am lasat aproximativ o ora pana am preparat frisca.
Se curata vasul.Se adauga smantana(eu am folosit creme fraiche) in vasul rece si se mixeaza la treapta 3 pana capada consistenta de frisca.
Se amesteca apoi cu cioclata si se da la frigider minim 3 ore.Eu am lasat de seara pana dimineata.
Cand am gustat din ea dimineata inainte sa pun pe tort mai aveam putin si era sa nu mai am crema sa fac tortul :violent1: .Este divin.

si dovada cu cele 2

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13293013196103.jpg

Ce pot spune de el e ca este divin, are consistenta acea cremoasa si aerata a moussului veritabil.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#253 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2012 - 09:25 AM

Crème de la crème di Adrienne :headbang:
Reteta Soniei
http://ricette.giall...a-di-latte.html
Am pus in Thermomix 500 ml de lapte, o lingurita de extract de vanilie englez, 50 gr maizena, o lingurita de miele si 80 de gr de zahar, am copt 20 de minute la 90°C, lasat sa se raceasca si apoi amestecat cu 200 de gr de frisca. E foarte asemanatoare la gust cu crema de alba ca zapada pe care o facea mama doar ca in loc de frisca ea o amesteca apoi cu alta crema cu unt, eu o prefer insa ca asta, eventual ca sa poata stea teapana pe un tort i s-ar putea adauga un pic de gelatina.
Imagine postata

#254 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2012 - 11:42 AM

Supa crema de anghinare cu fasole si creveti
Ideea este a unui prieten care are un restaurant, eu am semplificat-o putin si adaptat-o Thermomixului.
Am pus in bol 2 anghinari bucati si citeva funduri de anghinare pe care le aveam in congelator plus un cartof mare, am fiert o jumatate de ora la 100°C, am amestecat bine si servit punind in centru citeva boabe de fasole si crevetii, dupa ce am facut poza am adaugat un pic de ulei si sare piperuri macinate
Imagine atasata: monthly_09_2017/post-4-15061071208168.jpg

#255 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 08 March 2012 - 03:41 PM

Covrigi cu susan (Sesamringe) -reteta din cartea nemtzeasca cu retete Thermomix

250g apa
5g miere
1 pliculet drojdie uscata
50g unt
500g faina
10g sare
1 galbenus
ca. 50 g susan


Apa, mierea, drojdia si untul se pun in vasul thermomixului la 2 min/37 grade/viteza 2 .
Se adauga faina si sarea si se framanta 3 min la viteza Spiga (spic de grau).
Se scoate din bol (mie mi-a iesit perfect din bolul robotului fara sa fi ramas urma de aluat in el) si se da la crescut 45 de min.
Am impartit aluatul in 8 bucati. Fiecare bucata am aplatizat-o si i-am facut la mijloc o gaura de cca. 15 cm.
Am scufundat fiecare covrig in apa fierbinte timp de 3 secunde. Dupa aceea i-am uns pe fiecare cu albus de ou si presarat cu semintze de susan. Am dat 20 min la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Au o consistenta foarte pufoasa.


P.S. data viitoare o sa ii bag in apa fierbinte indulcita si o sa maresc cantitatea de miere sa imi iasa dulci. Acum mi-au iesit cu gust neutral dar bun.

Si acum dovada:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-369-13312139601009.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-369-13312140309787.jpg


#256 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2012 - 04:27 PM

Sos de brinza
2 oua, 250 ml lapte, 30 gr faina, 2 unturi mici cu ierburi aromate si usturoi marca Meggle (40 gr), 100 gr de brinza Gouda - 90°C 10 minute viteza 4
imi pare rau ca n-am pozat sparanghelul inainte, era mov si dupa ce a fiert a deventi verde, dar e delicat si bun, asemanator cu cel alb ca delicatete
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13326855595852.jpg

#257 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 14 April 2012 - 09:49 AM

Ieri am facut inghetata de capsuni din cartea de retete italiana:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-369-13343897558153.jpg


#258 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 14 April 2012 - 10:01 AM

Si tot ieri am facut Torta della nonna numai fara pinolli ca nu aveam in casa in momentul acela.
Reteta o am de pe un forum italian, nu stiu daca am voie sa ii spun numele.

Ingrediente pentru pasta frolla:
Per la frolla:
300 gr faina 00
130 gr zahar
150 gr unt moale
1 ou
1 pliculetz praf de copt

Pt crema:
500 gr lapte
120 gr zahar
50 gr faina sau maizena
coaja de la o lamaie bio
2 oua
1 vanilie
50 gr de pinoli
zahar praf pentru decorat


Pentru aluat se pun toate ingredientele in robot si se framanta 20 sec. viteza 5. aluatul obtinut se baga intr-o folie si se da la frigider cca. juma de ora.

Crema: fara sa spalam cana robotului bagat coaja de lamaie si o maruntim 10 sec la viteza 8. Se adauga restul ingredientelor : lapte, zahar, faina, ouale si vanilia si se coace 7 min. la 90 de grade viteza 4. Crema obtinuta se da la rece acoperita cu o pelicola ca sa nu faca coaja deasupra.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Din aluatul obtinut intindem doua foi cu ajutorul pelicolei alimentare. Punem prima foaie in tava pentru tarte, o impungem cu furculitza, punem crema racita, pinoli (eu nu am avut) si acoperim cu a doua foaie de aluat. Sigilam bordul, ungem cu un pic de lapte si punem restul de pinoli deasupra. Dam la cuptor pt cca. 30 min.

Cand s-a racit complet acoperim cu zahar praf.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-369-13343904910013.jpg


#259 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2012 - 01:58 PM

Faina si inghetata si prajitura, si eu o fac tot in Bimby dar cu retete si de aluat fraged si de crema luate din carte, imi place la nebunie prajitura facuta asa. Evident fara seminte de pin.

#260 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,846
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 10:31 PM

Cheesecake cu gorgonzola http://artaculinara....59

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346947537853.jpg

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site