Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#261 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 August 2012 - 10:43 AM

In carticica mea de la Thermomix eu nu am reteta de vegeta,dar mi-a scris-o Any.
Cum am ramas fara vegeta si cuptorul meu face figuri si nu am mai putut sa o fac pe cea uscata, am recurs la reteta asta.

Reteta(fetele din It o stiu) este:

200 gr telina(eu m pus 300)
2 morcovi(eu am pus 150 gr ,adica vreo 3 morcovi)
1 ceapa(eu am pus rosie)
1 dovlecel
1 rosie(eu n-am pus)
20 gr ciuperci(nu le-am pus)
1 catel usturoi(n-am pus)
frunze rosmarin,salvie,busuioc(la alegere)(eu am pus frunzele de la telina)
30 ml vin
200 gr sare grunjoasa
1 mana patrunjel(n-am pus)
1 lg ulei
parmesan(n-am pus)

Eu am optat sa scot anumite ingrediente pt a putea sa o folosesc la cat mai multe chestii.

Legumele se curata si taie bucatele se pun in bol , se macina 10 secunde la tr 7.Se adauga sarea, vinul, uleiul, verdeata se lasa 20 minute, treapta 2 optiunea varoma.
LA final se pune parmesanul(cine vrea) si se macina urcand viteza pana la 6, dupa care se omogenizeaza la treapta 10.Daca vreti mai omogenizat se pune pe treapta 2 optiunea varoma atata cat doriti.

Cum mie mi s-a parut ca e putin cam moale o parte am intins pe hartie de copt si am dat la cuptor.Se vede diferenta in borcane
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-479-13445017700916.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-479-13445017960658.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#262 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 August 2012 - 10:52 AM

De-aia mi se parea mie mai "uscata" ca ai dat-o la cuptor.
Mersi de idee :)

#263 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 August 2012 - 11:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 August 2012 - 10:52 AM, a spus:

De-aia mi se parea mie mai "uscata" ca ai dat-o la cuptor.
Mersi de idee :floare:


:) , voiam sa fie precum cuburile cumparate,cred ca putea merge si mai mult uscata,da nu m-am riscat.Cand imi fac cuptorul am sa incerc
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#264 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 August 2012 - 12:38 PM

Si daca nu am Thermomix,pot oare sa macin totul marunt,marunt in blender(daca o sa-mi cumpar? ).Cat se poate pastra?O pastrezi in frigider?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#265 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 September 2012 - 09:51 AM

Vezi postareapetunie, la 09 August 2012 - 12:38 PM, a spus:

Si daca nu am Thermomix,pot oare sa macin totul marunt,marunt in blender(daca o sa-mi cumpar? ).Cat se poate pastra?O pastrezi in frigider?


Diana, ar tb sa le macini si sa le fierbi sau sa le fierbi si apoi paseze.Nu vad de ce n-ar merge si fara Thermomix.De pastrat se pastreaza la frigider.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#266 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 September 2012 - 09:58 AM

Am facut zacusca si la cerera Adrianei o scriu si aici :floare:

Zacusca cu ciuperci


5 vinete (~1kg)
11 ardei capia rosii(1 kg)
4 cepe potrivite
6 ciuperci mari champignon(albe si maro)
400 ml ulei floarea soarelui
500 ml sos rosii
4 lingurite sare marina

Vinetele si ardeii i-am copt cu o seara inainte de a face zacusca.Ceapa a tocat-o mai grob, ciupercile le-am taiat feliute

Am pus in vasul Thermomix-ului ceapa si am mixat-o 5 secunde treapta 5, apoi am adaugat uleiul si am "calit-o" 3 minute, treapta 2 varianta Varoma, dupa care am adaugat ciupercile , lasand inca 5 minute, tot treapta 2-Varoma. Ardeii i-am taiaa fasii, vinetele le-am tocat putin.
si le-am adaugat peste ceapa cu ciuperci lasand 25 de minute la 100 de grade, treapta 1, selectand tasta sens invers al cutitelor. Cand s-au scurs 15 minute am adaugat si sosul de rosii si sarea. Rezultatul?O delicioasa zacusca ca la mama acasa.Plus ca am scapat de saritul pe pereti si statul in bucatarie langa cratite.In maxim 40 de minute zacusca mea a fost gata. Mie mi-au iesit 5 borcanele mici,defapt 6,dar unul s-a halit deja.Borcanele le-am sterilizat de data asta prin fierbere, am pus intr-o oala inalta un prosop si apoi borcanele, inclusiv capacele si am adaugat apa cat sa acopere borcanele.Le-am fiert ~ 10 minute apoi le-am scos pe un prosop uscat sa se scurga.Le-am sters si am adaugat zacusca fierbinte, am inchis etans capacele , gata sa mearga in camara langa celelalte bunatati.
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-479-13472638673938.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#267 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2012 - 11:05 AM

Vezi postareaIoana, la 10 September 2012 - 09:58 AM, a spus:

Am facut zacusca si la cerera Adrianei o scriu si aici :pupic:

grazie :floare:

#268 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 October 2012 - 11:32 AM

am incercat ieri sosul de rosii, merge la pizza, paste sau cum am folosit eu, la mancarea de praz cu masline

500 gr rosii (eu am pus 800)
50 gr pasta rosii(eu n-am pus)
1 morcov(50g)(eu am pus 2)
1 tija telina cu tot cu frunze
1 ceapa(60g)
1 catel usturoi
1 lingurita zahar(brun)
50 g ulei masline
1 lingurita sare marina
1/2 lingurita piper macinat
3 foi busuioc
2 foi salvie

Toate legumele se taie pe jumatate si se pun in vas, se mixeaza 10 secunde la treapta5.Se adauga uleiul si restul ingredientelor si se fierbe 10 minute, 100 grade pe treapta 1.La final se mixeaza 30 de secunte pe treapta 6.

Super delicios.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13505527449696.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#269 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 12:04 PM

Simbata iau iar 10 kg de rosii sa imi mai fac sos dar cum il fac eu e mult de munca si ma lupt cu mine insami intre dorinta de a-l face si lipsa de chef si de putere ca ia atita timp, am incercat odata sa il fac in Thermomix si nu mi-a placut pentru ca mi-a iesit prea lichid mi se pare, facusem cred reteta din carte.
Tu deci ai pus rosiile intregi si cu pielita si cu seminte si apoi amestecind nu se simte nimica? Ca pe mine asta ma omoara, timpul pe care mi-l ia curatatul de pielita si seminte.

#270 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 October 2012 - 04:15 PM

Adriana, este un strop mai lichid decat pasta Mutti(eu asta folosesc cand cumpar).Acum ce sa zic facut la o cantitate mare nu stiu,mai ales ca tb conservat.Pentru o sticla sau 2 borcane cum mi-a iesit mie si tinut in frigider,merge,altfel.. nu ma bag.
Pielitele nu se simt,nici semintele,eu una nu le-am simtit.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#271 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 04:36 PM

Vezi postareaIoana, la 18 October 2012 - 04:15 PM, a spus:

Pielitele nu se simt,nici semintele,eu una nu le-am simtit.

Asta ma intereseaza, oricum tre sa fac in mai multe reprize, incerc una si daca-mi place dupa cele 10 minute dupa care te-ai oprit tu eu pot muta in oala si mai fierb acolo impreuna ca sa mai scada si apoi sterilizez, economisesc oricum timpul. Simbata dupa-masa incerc :salut:

#272 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2012 - 11:15 PM

Am facut asa cum am zis, cite un bocal de suc si apoi le-am varsat in oala si le-am mai fiert. La sfirsit inainte de a le pune in borcan am mai mixat cu mixerul bat, multumesc de reteta, mi-ai salvat ore de munca =)) Mai am o chiuveta plina de rosii de facut miine.

#273 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2013 - 11:44 PM

Pun aici pentru ca din cauza de lene am folosit Thermomixul dar reteta se poate face foarte bine si fara, ori folosind un robot sau masina de tocat carne.
Eu am "aruncat" in el 2 piepti si 2 pulpe de pui de taran, 3 oua, 2 pumni de dovleac copt, un pic de morcov taiat fideluta, pesmet, sare, piper, marar. Dupa ce am amestecat am pus totul intr-o forma captusita cu hirtie de copt si am copt la cuptor la 180°C pentru mai bine de o ora cred, pina ce s-a simtit bine miros in casa :unsure: si a facut crusta deasupra.
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13591502333893.jpg

#274 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 February 2013 - 11:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2012 - 09:31 AM, a spus:

Bilute din naut si speck
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz

Le-am refacut in seara asta, am inlocuit speck-ul cu "pancetta" taiata fisii si "prajita" in cuptor, am eliminat uleiul si n-am pus nici piperul roz.
Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix, apoi am adaugat pancetta si nautul, amestecat si facut bilutele.
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13618267112846.jpg

#275 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 November 2013 - 02:15 AM

Sos cu vinete pentru paste
Ingrediente
2 vinete lungi
faina
o ceapa
30 gr ulei de masline
200 ml suc de rosii


Am taiata ceapa 5 secunde viteza 6. Am adaugat uleiul si copt 3 minute 100°C viteza 1. Am taiat cuburele vinetele, le-am trecut prin faina, adaugat in bocal si copt 15 minute 100°C viteza 1 antiorar
Am adaugat sosul de rosii si copt 30 minute 100°C viteza 1
Imagine atasata: monthly_11_2013/post-4-1383437752543.jpg

#276 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2014 - 12:21 AM

Crema de fenel
500 gr de fenel taiat bucati
250 gr acqua
100 gr lapte
1 lingura de amidon din porumb
1/2 lingurita de sare
20 gr unt
nucsoara

In timp ce robotul merge la viteza 3 se adauga bucatile de fenel. Se adauga apa, laptele si sarea si se coace 12 minute la 100° C viteza 1. Se adauga amidonul, untul si nucsoara si se coace 10 minute la 100°C viteza 3 si in cele din urma se mixeaza 1 minut la viteza 8.
Imagine atasata: monthly_01_2014/post-4-13901701125653.jpg

#277 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2014 - 12:23 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2010 - 02:01 PM, a spus:

Pasta e fagioli = Pasta cu fasole

iar, punctele negre sunt piper :hug:
Imagine atasata: monthly_01_2014/post-4-1390170227382.jpg

#278 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 November 2014 - 10:12 PM

Supa cu varza si cartofi
Am mixat 2 bucati de praz si 20 de gr de rosii uscate cu un catel de usturoi 5 secunde viteza 7.
Am adaugat 20 de gr de ulei si am copt la 100° 3 min vel 1.
Am adaugat 500 de gr de varza si am taiat-o 10 secunde viteza 4.
Am adaugat si 300 de gr de cartofi taiati bucatele si 600 de ml de apa si un cub de supa dupa care am copt 40 de min 100° viteza 1.
Servita cu piine veche taiata cuburele.
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14159095738199.jpg

#279 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 04:51 PM

Adriana, hai sa nu te mai las singurica pe aici si sa mai scriu si eu putin.

Am facut cum spuneam si la ce dulciuri am gatit azi, budinca de tapioca care apoi s-a transformat in soufflé.Eu am avut perle verzi de tapioca, dar la final nu s-au vazut f bine ca s-au topit propriu zis in procesul de fierbere.

Am mai facut deserturi cu tapioca,dar nu budinci.

1 l lapte
200 gr tapioca
25 gr unt nesarat

3 oua
125 gr zahar
Gem de portocale

Gemul il gasiti in postul 56 de la acest topic.

Tapioca se pune impreuna cu 300 ml lapte la inmuiat pentru o ora. apoi se adauga in vaul Thermomixului impreuna cu restul de lapte si untul.Se lasa la fiert 40 de minute la 90 de grade, treapta 3.
Acum mici specificatii, mie treapta 3 mi s-a parut prea tare asa ca am lasat la 2, iar data viitoare am sa micsorez timpul la 35 minute sau chiar 30.
Cand e gata se lasa cu capacul pus inca 10 minute

In cazul in care se ramane la stadiul de budinca zaharul se aduga impreuna cu laptele.

Ouale le-am separat, galbenusurile le-am batut usor cu furculia impreuna cu zaharul(eu am folosit muscovado) si coaja de portocale, apoi se adauga peste budinca de tapioca
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14210738366843.jpg

Albusurile se bat spuma cu un strop de sare dupa care se adauga si ele peste budinca amestecata cu galbenusuri.

Se ung vase termorezistente cu putin unt apoi se adauga o lingura de gem(sau dupa gust) si turnam compozitia dar avand grija sa nu depaseasca jumatate din forma.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa 20 minute sau pana vedeti ca au ajuns la baza vasului.(depinde acum si de cuptor).

Se servesc pudrate cu zahar pudra si coaja de portocala.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14210742439376.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#280 Useril este offline   Adriana 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 11,081
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 06:27 PM

Pai nici nu stii cit ma bucur ca daca mai vine cineva cu idei il folosesc si eu mai des :)
Tapioca nu mai am dar daca mi-ai dat ideea asta excelenta o recumpar si fac budinca, mai am un pic de dulceata de cirese amare de la mama ca mi-a placut mult combinatia.

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site