Forum Culinar: Friptura aromata de porc - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friptura aromata de porc

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2010 - 11:17 PM

Acum cativa ani am facut niste carnuri afumate, fierte in prealabil in moare de varza, apoi lasate la uscat si condimentate. Au fost cele mai bune afumaturi mancate-n viata mea! Asa ca.... am adus o sticla cu moare de-acasa si-am repetat, partial, isprava. Zic partial, pentru ca n-am afumat carnea - am bagat-o la cuptor.
Am cumparat 1 kg de ceafa de porc, pe care-am spalat-o bine:

Imagine atasata: 97_9a5fcb781412456680e08f4a08fd2685.jpg
Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori):

Imagine atasata: 97_34c6683dfd644e3e416d8e57bf21600c.jpg
Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara:

Imagine atasata: 97_8417325e73dff183f52ce6aa184ac557.jpg
Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata, apoi am condimentat-o cu usturoi (din greu), i-am infipt si cateva cuisoare, ceva tarhon si-am pus iar zeama de varza (ce ramasese de la fiert, plus ceva din "sticluta magica"):

Imagine atasata: 97_fa317b9cbc930642795b3d6f45cfdd12.jpg
Peste cratita am pus o folie de aluminiu si-am bagat-o la cuptor, pentru o ora:

Imagine atasata: 97_4a85e654034c2b86bb63cee0d9ae9d8f.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 January 2010 - 11:24 PM

Dupa o ora am scos folia si-am mai lasat inca vreo 30-40 de minute:

Imagine atasata: 97_87b971aa4c5014f73b6a629c23d1aa75.jpg
Am feliat carnea si-am servit-o cu orez fiert si sos de iaurt cu usturoi. Plus niste vin rosu!

Imagine atasata: 97_51303a141b893348015a7d06b2083119.jpg
Mai de-aproape:

Imagine atasata: 97_b10697992bdcaf65ed9a20c0af60ee8a.jpg
Si mai de-aproape:

Imagine atasata: 97_e655fc3e6562efc79a4d5930cda6c117.jpg
Gustul carnii fierte-n moare e demential! Zeama de varza fragezeste carnea si da o aroma deosebita!
In moare se pot fierbe cam toate produsele obtinute din porc: carne macra, piept, slanina ori toba, lebar, caltabosi.... :boohoo:

#3 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,766
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 January 2010 - 11:54 PM

Imi si inchipui ce gust si aroma are, la usturoiul ala poftesc rau de tot :hungry:
Acum m-au apucat dietele :sad1:

#4 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 21 January 2010 - 06:48 AM

Carmella a spus:

Acum m-au apucat dietele :hungry:


Eu la fel, încep dieta fiecare Miercuri, pe la 2:30 PM...

Am fiert cîrnaţi proastepţi în zeamă de varză, apoi prăjiţi sau pe grătar - foarte, foarte gustoşi! M'am dus înapoi la magazin să mai cumpăr zeamă, am luat vreo 10 litri - m'a întrebat vînzătorul ce fac cu ea, mă spăl pe dinţi?

Am să încerc reţeta lui Foxy sigur!
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14,799
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 January 2010 - 11:41 AM

Si eu sunt la ''dieta''dar stii cum e ''leguma mea preferata e porcul'',ce m-asi mai infinge la o portie din porcul tau :hungry:

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 January 2010 - 01:33 PM

Carmella a spus:

Imi si inchipui ce gust si aroma are, la usturoiul ala poftesc rau de tot :D
Acum m-au apucat dietele :D



:laughing7: Pai, pune o bucata de muschi, fara pic de grasime, apoi fierbi carnea bine-bine in moare si atata, n-o mai bagi la cuptor!. Asta nu se socoteste a fi mancare de regim? :-*

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 January 2010 - 01:34 PM

Bebe a spus:

Carmella a spus:

Acum m-au apucat dietele :D


Eu la fel, încep dieta fiecare Miercuri, pe la 2:30 PM...

Am fiert cîrnaţi proastepţi în zeamă de varză, apoi prăjiţi sau pe grătar - foarte, foarte gustoşi! M'am dus înapoi la magazin să mai cumpăr zeamă, am luat vreo 10 litri - m'a întrebat vînzătorul ce fac cu ea, mă spăl pe dinţi?

Am să încerc reţeta lui Foxy sigur!



Saracu' vanzator..... cred ca i s-au inmuiat picioarele cand a auzit de 10 litri! Sa vii cu impresii! :-*

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 January 2010 - 01:35 PM

Geany a spus:

Si eu sunt la ''dieta''dar stii cum e ''leguma mea preferata e porcul'',ce m-asi mai infinge la o portie din porcul tau :-*


Te-as pofti cu draga inima, da' nu mai am. :D Si eu mai vreau!!!!! Sa vedem cand o fi gata masina de reparat, poate mai trantesc o friptana de asta! :D Vii? Sa stiu cata carne sa iau! :D

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 February 2010 - 10:32 PM

Am repetat iar isprava (si bine am facut! :thumleft:). Sambata trecuta am cumparat o bucata de pulpa, de vreo 2 kg si am bagat-o direct la cuptor, impreuna cu zeama de varza, o ceapa si cativa morcovi (taiati). Cand a fost gata, am taiat carnea felii. Eu am servit cu orez, peste care am presarat zeama si legume:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126635081615.jpg

Am servit alaturi si niste muraturi (gogo facuti de mami meu si castraveti cumparati):

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126635087739.jpg

Pentru jupan, am facut piure de cartofi (cu unt, lapte si marar):

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-46-126635105284.jpg

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,226
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 February 2010 - 11:19 PM

Ma nervatz!Sa-mi ziceti si mie ce face moarea asta la carne?Merge numai la carne de porc?Ca noi nu prea mai mîncam porc aproape deloc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 February 2010 - 11:42 PM

Miha, nici noi nu mai mincam porc aproape deloc, insa fiertul asta in zeama de varza ramine ceva deosebit. Pe linga aroma deosebita, cred ca sarea care patrunde in fibra face carnea tare frageda.
Eu spre deosebire de Foxxy fac doar muschiulet, fiert la flacara, nu la cuptor, si il servesc ca mezel.
Cind eram mici, mama facea si din piept de purcel si imi aduc aminte ca ne placea tare mult! Dar sa nu faci mult odata ca in 3 zile se inverzeste :thumleft:)
raluca elena

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2010 - 12:00 AM

Vezi postareaMaya, la 16 February 2010 - 11:19 PM, a spus:

Ma nervatz!Sa-mi ziceti si mie ce face moarea asta la carne?Merge numai la carne de porc?Ca noi nu prea mai mîncam porc aproape deloc.



Maya, moarea asta face tare bine la carnita: ii da un damf nemaipomenit! :thumleft: Carnea este foarte frageda, aromata si-ti vine sa mananci in nestire!
N-am idee cum s-ar comporta carnea de vita - incearca si vino cu pareri! :hungry:

#13 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 February 2010 - 08:10 AM

Nici eu n-am mai gatit porc demult, da chiar mi s-a facut dor de o friptana de de porculet. Cum imi pica pe mana o bucata potrivita de carne o fac asa, ca n-am mancat niciodata facut in moare.


P.S. De moare si faptul ca fragezeste stiu si eu. Pe la noi, dupa afumare uneori (daca devine tare) slanina e fiarta in moare, ca sa devina mai moaleImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2010 - 01:21 PM

Vezi postarearaluca elena, la 16 February 2010 - 11:42 PM, a spus:

Miha, nici noi nu mai mincam porc aproape deloc, insa fiertul asta in zeama de varza ramine ceva deosebit. Pe linga aroma deosebita, cred ca sarea care patrunde in fibra face carnea tare frageda.
Eu spre deosebire de Foxxy fac doar muschiulet, fiert la flacara, nu la cuptor, si il servesc ca mezel.
Cind eram mici, mama facea si din piept de purcel si imi aduc aminte ca ne placea tare mult! Dar sa nu faci mult odata ca in 3 zile se inverzeste :hug:)



Raluca, eu am facut alta data piept de porc, sunculita si muschiulet fiert la flacara, apoi am pus totul la afumat. Au fost cele mai bune afumaturi pe care le-am facut si mancat vreodata! :pupic: Dar asta se-ntampla acu' vreo 10 ani... Aici n-am afumatoare, dar la cuptor iese o friptura nemaipomenita! :)

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 February 2010 - 01:22 PM

Vezi postareaKikenHana, la 17 February 2010 - 08:10 AM, a spus:

Nici eu n-am mai gatit porc demult, da chiar mi s-a facut dor de o friptana de de porculet. Cum imi pica pe mana o bucata potrivita de carne o fac asa, ca n-am mancat niciodata facut in moare.
P.S. De moare si faptul ca fragezeste stiu si eu. Pe la noi, dupa afumare uneori (daca devine tare) slanina e fiarta in moare, ca sa devina mai moaleImagine postata



Pai, spor la treaba si pofta buna! :)

#16 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 21 February 2010 - 04:09 PM

Am facut azi friptura!Imagine postata Delicioasa, multumesc Foxyy de ideea cu moareaImagine postata. Am condimentat-o cu boia, sare, piper, maghiran, scortisoara si cuisoare. In loc de usturoi am pus deasupra niste ceapa rosie tocata si calita.



Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126676112192.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-44-126676112841.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 February 2010 - 04:50 PM

Vezi postareaKikenHana, la 21 February 2010 - 04:09 PM, a spus:

Am facut azi friptura!Imagine postata Delicioasa, multumesc Foxyy de ideea cu moareaImagine postata. Am condimentat-o cu boia, sare, piper, maghiran, scortisoara si cuisoare. In loc de usturoi am pus deasupra niste ceapa rosie tocata si calita.



Yumiiiiii! :pupic: Mai aveti o bucatica si pentru mine? :)
Sa va fie de bine si ma bucur ca v-am putut ajuta cu o reteta buna! :pupic: Am notat ideea cu scortisoara si ceapa rosie! :salut:

#18 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 16 March 2010 - 04:43 PM

foxyy,m-am invatat la friptura cu zeama de varza.eu facusem mai de mult dar am uitat de ea.mi-ai readus aminte si cum am zeama de varza,(ca varza s-a teminat ) o pun la toate carnurile si e foarte buna.iaca un exemplu

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-592-126875056101.jpg
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 March 2010 - 08:45 PM

Vezi postareapansy, la 16 March 2010 - 04:43 PM, a spus:

foxyy,m-am invatat la friptura cu zeama de varza.eu facusem mai de mult dar am uitat de ea.mi-ai readus aminte si cum am zeama de varza,(ca varza s-a teminat ) o pun la toate carnurile si e foarte buna.iaca un exemplu


Yumii, ce bine arata! Sa va fie de bine si mai poftiti pe la noi! :tongue3:

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 June 2010 - 10:40 PM

Am recidivat cu fripturica...... E buna rrrrrrrau! :-h

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-46-127689363324.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi


Parteneri: Creare site de prezentare Creare site responsive Creare site